Allview P5 Quad review - Dual-SIM românesc quad-core

 

Interfaţă şi funcţionalitate

Allview a instalat Android 4.1.2 pe P5 Quad, adăugând câteva modificări ale interfeţei.

Allview-P5-Quad-about

Iconiţele sunt personalizate de producător şi pot spune că arată foarte bine.

Allview-P5-Quad-interfata

Este foarte interesantă animaţia de deschidere/închidere a directoarelor.

Allview-P5-Quad-folder

 

Capabilitatea Dual-SIM este bine implementată de Allview, astfel că avem la dispoziţie setări complexe pentru cele 2 cartele. Putem configura SIM-ul pe care vrem să-l folosim pentru date, dar avem şi posibilitatea de a ataşa anumite numere pe cartela dorită.

Allview-P5-Quad-dual-sim

Ȋn meniul de apel avem 2 butoane, putând alege operatorul dorit, după ce am tastat numărul. Un avantaj este reprezentat de faptul că putem denumi conexiunile de voce după bunul plac, pentru a fi uşor de ales în momentele necesare.

Există o iconiţă, preinstalată, din care se poate alege altă temă pentru interfaţă. Iniţial, desktop-urile virtuale se învârt sub formă de cub, iar acest efect 3D consumă ceva resurse, motiv pentru care rotaţia se face cu mici sacadări. Trecând la o altă temă, liniară, performanţele cresc şi ferestrele se mişcă fără probleme.

Procesorul quad-core se evidenţiază la rularea jocurilor, dar şi la instalarea aplicaţiilor, care decurge fluent, fără întârziere.

Am constatat că P5 Quad se încălzeşte în timpul folosirii. Căldura se manifestă pe tot spatele, dar este mai puternică în jumătatea superioară (în zona camerei foto) şi mai slabă în partea de jos. Temperatura nu este periculoasă pentru mâini.

Allview P5 Quad vine cu Bitdefender Mobile Security preinstalat, dar şi cu o iconiţă Gameloft Live, prin care avem acces la  jocuri.

 

« Prev
4/10 Next »

Cele mai citite