Monitoare LED Benq cu panel VA

Prin introducerea a 4 noi game de monitoare, BenQ devine singurul jucator de pe piata romaneasca care va avea in Q4 2010 o gama completa de monitoare LED backlight. Designul ultra-slim, rata inalta a contrastului dinamic, culorile vii rezultate dintr-o iluminare constanta, lipsa radiatiilor ultra-violete si timpul de pornire redus alaturi de inalta eficienta energetica si caracterul ecologic al produselor rezultate au transformat tehnologia LED in strategia castigatoare pentru BenQ.

Compania a decis sa isi continue dezvoltarea prin investitii in conceperea de produse bazate pe tehnologia LED. Cea mai noua inovatie in acest domeniu - adaptarea matricei VA pentru tehnologia LED - a adus o noua crestere spectaculoasa a calitatii imaginilor oferite de display-urile produse de BenQ.

Monitoarele LED bazate pe matricea VA vin cu un unghi de vizualizare de 178°/178°, o reproducere deosebit de fidela a imaginilor, pastrand detaliile naturale subtile caracteristice celor 16,7 milioane de tonuri redate. Contrastul dinamic extrem de inalt face sa creasca intensitatea negrului si albului, setand astfel un standard greu de depasit pe viitor. Un alt avantaj al folosirii acestei matrici este lipsa zonelor luminoase, prin reducerea la maximum a scurgerilor de lumina.

Primele serii de monitoare din noua familie vor EW si VW. Noile produse sunt caracterizate de o rezolutie Full HD, 16:9, cu un unghi de vizibilitate de 178°/178° si un contrast nativ de 3.000:1. Ca estetica, seria VW adopta liniile caracteristice seriei V, deja recunoscuta pentru design prin intermediul unui premiu iF Design in 2010. Pe de alta parte, seria EW este gandita mai curand pentru a fi pe gustul celor pasionati de continut digital, incluzand o conectica generoasa care permite utilizatorilor sa se bucure de toate dispozitivele electronice pe care le detin (console de jocuri, playere DVD, web-cam, PC, iPod si altele) fara a fi nevoiti sa le conecteze separat la fiecare utilizare. Pe langa aceste caracteristici, noile EW-uri vin cu un spatiu special gandit pentru pastrarea castilor.

Ambele serii VW si EW se bucura de suportul oferit de tehnologia proprietara BenQ Senseye® Human Vision care imbunatateste calitatea imaginilor. Senseye 3 are sase moduri pre-setate, special gandite pentru a oferi utilizatorilor modalitati de vizualizare adaptate celor mai frecvente aplicatii: Jocuri, Filme, sRGB, Standard, Fotografii si Mod Eco. VW 2420H este echipat cu DVI, D-Sub, HDMI 1.3 si intrare pentru casti, in timp ce fiecare model din seria EW dispune de DVI-D, 2 porturi HDMI, 4 porturi USB, Line-in, mufa pentru casti si doua boxe, fiecare de 1.5 W.

BenQ a lucrat impreuna cu ZOWIE, un producator de echipamente destinate zonei de gaming si cu legendele Counter-Strike Emil “HeatoN” Christensen si Abdisamad “SpawN” Mohamend pentru lansarea noului model XL2410T, monitorul perfect pentru gaming. Matricea TN a fost in acest caz potrivita pentru a oferi o rata de refresh de 120Hz, un lag scazut, un timp de raspuns de doar 2ms GTG, mentinand totusi rata contrastului dinamic la 10.000.000:1, pentru imagini pline de culoare si claritate chiar si in cele mai intunecate colturi. 

Monitorul include doua taste rapide pentru a seta modul in care arata imaginea vizualizata: Full, Apect, Overscan; 1:1, 17”, 19”, 19” Panoramic si 22” Panoramic. Jucatorii au astfel posibilitatea de a juca la dimensiunile si setarile cu care sunt obisnuiti. O alta noutate este faptul ca jucatorii pot alege din modurile de joc, un mod special FPS, mod dezvolatat impreuna cu HeatoN si SpawN. 

Pentru entertainment extrem, noile monitoare vin cu suport 3D NVIDIA, functia PBP (Picture by Picture) si conectivitate D-Sub, DVI-D-DL, HDMI. O alta caracteristica speciala a acestui produs este posibilitatea de a ajusta monitorul pe orice directie, pentru o vizibilitate perfecta.

 

Benq XL2410T

Cele mai citite