Asus GTX 750 Ti DirectCU II OC review – tânăr și neliniștit

Arhitectura Maxwell 

Noua platformă Maxwell a fost construită pentru a oferi performanțe la 1080p, pentru jocuri, în același timp fiind foarte eficientă din punct de vedere energetic. Asta inseamnă, de asemenea, și o încălzire redusă.

NVIDIA a reușit să atingă o eficiență mai mare cu Maxwell, crescând nivelul de procesare din nuclee, și îmbunătățind viteza de calcul.

GeForce GTX 750 Ti Block Diagram FINAL

Cu Kepler, SM a ținut evidența a 192 de nuclee. Cu Maxwell, SM a fost împărțit în patru blocuri, fiecare cu puterea sa de calcul, ținând evidența a 32 de nuclee în loc de 192, făcând procesul mult mai simplu.

GeForce GTX 750 Ti SM Diagram FINAL

Eliminând această problema majoră, chip-ul devine mult mai eficient. Drept rezultat, fiecare nucleu are o performanță mai bună cu 35%, în comparație cu generația anterioară, a arhitecturii Kepler.

Cum acum sunt folosite mai puține nuclee pentru o performanță mai bună, automat scade și consumul de energie, astfel că raportul performanță/watt pentru arhitectura Maxwell devine foarte bun. Mai multe optimizări au fost realizate pentru a crește eficiența energetică.

 

« Prev
2/9 Next »

Cele mai citite