Sapphire Tri-X R9 290X review – trucuri pentru a „potoli” bestia

 

Aspect și construcție

Pachetul a ajuns incomplet, lipsindu-i ambalajul exterior, aşa că nu vă pot spune prea multe de design-ul acestuia. În schimb, voi începe cu accesoriile: un conector de tip MOLEX, cu 8 pini, şi altul de tip MOLEX, cu 6 pini, plus un manual și CD-ul cu drivere.

Sapphire R9 290X Tri-X accessories

Placa are design-ul folosit la varianta Toxic, cu negru și galben, doar că ventilatorul din mijloc are același diametru, de 10 cm, ca și celelalte două, nu mai puțin, și nu este înconjurat de un cerc galben.

Sapphire R9 290X Tri-X

Sapphire a decis să nu instaleze un backplate.

Sapphire R9 290X Tri-X back

Alimentarea se face cu ajutorul a doi conectori, unul cu 6 pini şi celălalt cu 8 pini, în timp ce conexiunea Crossfire se face prin interfața PCI-E.

Sapphire R9 290X Tri-X top

Sapphire R9 290X Tri-X bottom

Placa are un selector BIOS, care schimbă între versiunile UEFI și non-UEFI, ca și pe R9 290.

Un maxim de 6 monitoare pot fi atașate plăcii, prin cele 4 interfețe: 2x DVI, 1x HDMI, și 1x DisplayPort.

Sapphire R9 290X Tri-X interfaces

Dacă scoatem cooler-ul Tri-X, îi putem observa desgn-ul, cu un bloc din aluminiu, care răcește și memoria, plus baza de cupru, pentru GPU.

Sapphire R9 290X Tri-X cooler

Placa are, de asemenea, grijă și de componentele VRM-ului. Sapphire a ales Hynix GDDR5 pentru soluția sa video, spre deosebire de Asus, care a ales Elpida. Va fi un test de overclocking foarte interesant!

Sapphire R9 290X Tri-X no cooler

Procesorul grafic este susținut de o alimentare 6 faze, în timp ce Asus a folosit una cu 10 faze. Din nou, abia aștept testul de overclocking!

 

« Prev
2/8 Next »

Cele mai citite