Asus R9 290X Matrix Platinum review - Overclock-eaza frate!


Pret

Noul ASUS R9 290X Matrix Platinum va intra la noi in tara cu aproximativ 100 de lei peste versiunea DirectCU II OC. La prima vedere pare a fi scumpa, pana cand iei in considerare ca aceasta este cea mai buna implementare a chipset-ului 290X, si are o gramada de spatiu de overclocking.

Totusi, trebuie sa tinem minte ca ASUS 780TI DCII OC este aproximativ 3179RON, ceea ce ar inseamna ca va fi cu vreo 15% mai scump decat 290X Matrix. Diferenta de performanta este de mai putin de 10%, ceea ce inseamna ca versiunea AMD are un raport de pret si performanta mai interesant.

Concluzie

ASUS continua seria Matrix cu o placa video bazata pe cel mai puternic GPU AMD, R9 290X. Placa arata excelent si integreaza cateva trasaturi dedicate celor ce vor atinga o performanta ridicata si sa se joace cu overclocking-ul extrem.

Pe langa aspectul futurist al placii, ASUS a mai implementat si LN2 Mode, butonul pentru Safe Mode, Memory Defrost si softul GPU Tweak, toate pentru a aduce experienta Matrix la un alt nivel de performanta.

Placa merge de minune cu majoritatea jocurilor, la detalii maxime si rezolutie de 1080p. Overclocking-ul este excelent si ofera o imbunatatire de cel putin 10% a performantei.

PRO

CON

-  Performanta excelenta

- Overclocking Excelent

- A naibii de silentioasa!

- Pret

- Consum ridicat

 

 

Evaluare

Build & Features

9.5

9.03

Performance

9.3

Cooling & Noise

9.0

Overclocking

9.4

Power consumption

8.0

Value

8.5

 

Premii

excellent-overclock-9.4     excellent-performance-9.3

 

« Prev
8/8 Next

Cele mai citite