MSI Z97 Gaming 9 Review

         Gaming...aa, rosu si negru. Imaginatia celor de la MSI pentru aceasta serie pare a fi destul de limitata, avand in vedere prezenta acestor culori in gama ASUS ROG de cativa ani buni.

cutie 1

 

cutie2

     Trecem peste cutia standard si facem cunostiinta cu obiectul articolului :

placa

    placa 2

placa 3

 

     Dupa o prima impresie putem observa o multitudine de dotari specifice unui model high-end. Avem 3 porturi PCI-E X16(x16+x8+x8) si 3 porturi PCI-E X1, dedicate diverselor componente auxiliare. Componentele sunt de buna calitate, conform ultimului stardard MSI Military Class 4. Placa este echipata cu bobine de 60A SFC (Super Ferrite Core), condensatori dark-cap si Hi-c(tantal). Etajul de alimentare al procesorului este controlat de Intersil ISL6388 PWM si are in componenta 6 faze de alimentare. Radiatorul ce se ocupa de racirea VRM-ului este prins in suruburi, fiind construit in intregime din aluminiu. Ca si constructie, remarcam layout-ul aerisit si spatiul suficient din zona socket-ului, sloturilor RAM si al sloturilor PCI-E.

     Ca dotari interesante avem butoane ON/OFF, RESET, BIOS SWITCH, DEBUG LED precum si ...surpriza, puncte de masura a voltajelor. Nu stiu cat de folositoare poate fi, pentru gaming, aceasta facilitate, dar pentru overclockeri lucrurile par interesante. O alta componenta interesanta este partea audio, formata din doua solutii, Audio Boost 2 - bazata pe banalul deja ALC1150 - precum si Xtreme Audio DAC, dedicata iesirii frontale, bazata pe C-Media CM6631A, ca chipset, si TEXAS INSTRUMENTS TPA6120A2, pentru amplificare. 

    Nu in ultimul rand, avem 8 porturi SATA6 destinate stocarii, 8 porturi USB 3.0, 2x USB 2.0, precum si solutia WIDI, bazata pe INTEL AC-7260.

oc area

buttons

backpanel

 

  Bundle-ul este unul foarte bogat, corespunzator unei placi high-end, continand de la manuale, cd-uri si backpanel, pana la antenele WI-Fi si cabluri de masura a voltajelor.

accesorii

« Prev
2/5 Next »

Noutati publicate de Alex

  1. AMD FX-8320E + MSI 970 Gaming Review !

Cele mai citite