TP-Link Archer C9 AC1900 review - router bun, pret decent

 

Performanță

Folosind conexiunea prin cablu (wired), router-ul a fost capabil sa susțină o rata de transfer de maxim 989Mbps, intre 2 sisteme conectate simultan la 2 porturi LAN.

Am testat mai multe echipamente la conectivitatea wireless (laptop, smartphone, etc) pentru a determina ușurința si viteza de conectare. Nu au fost probleme in aceasta direcție.

Prin conexiunea wireless de 2.4GHz, rata de transfer a atins 24Mbps, laptop-ul fiind in camera alăturată, cu un perete de beton interpus. In aceeași camera cu router-ul, viteza a crescut pana la 50Mbps.

Frecventa de 5GHz oferă performante mai bune pentru mediul wireless, iar Archer C9 a reușit o rata de transfer de 90Mbps (printr-un perete de beton), respectiv 200Mbps (laptopul fiind in aceeași încăpere cu router-ul).

graph wireless

Aceste valori au fost obținute folosind opțiunea NAT Boost, pe care Archer C9 o oferă. Daca dezactivam aceasta funcție, ratele de transfer scad la jumătate.

Router-ul oferă si 2 porturi USB (unul 2.0, celălalt 3.0), pentru conectarea unor echipamente externe de stocare sau a unor imprimante. Am conectat un SSD extern si am constatat o viteza de transfer de 28MB/s prin portul USB 2.0 (aceea fiind limita interfeței), in timp ce portul USB 3.0 a reușit sa atingă 45MB/s.

 

Consum

Archer C9 este alimentat printr-un adaptor de 12V/3.3A. Consumul acestui router este intre 6.3 – 14W, adică o valoare infima, in special pentru faptul ca, in majoritatea cazurilor, va funcționa non-stop.

 

« Prev
4/5 Next »

Cele mai citite