Gigabyte GTX 980 Ti G1 Gaming SOC review – un trio formidabil

 

Aspect si construcție

Placa Gigabyte are un aspect interesant, mai ales datorita înălțimii medii, comparativ cu alte placi pe care le-am testat. Mai mult, este intrigant ca ventilatoarele au numai 80mm, in timp ce alte placi, similare, folosesc diametre mai mari. Gigabyte se bazeaza pe tehnologia Triangle Cool, care eficientizează disiparea căldurii, împreună cu o arhitectura speciala a lamelelor din radiatoare.

Gigabyte GTX 980 Ti Gaming

Logo-ul Windforce se aprinde atunci când ventilatoarele funcționează. Se poate alege o multitudine de culori prin OC Guru II. Când temperatura GPU scade sub un anumit nivel (51C), ventilatoarele se opresc.

Spatele plăcii este acoperit de o planșă metalica (backplate) care ajuta la răcirea PCB, dar si la rezistenta împotriva îndoirii.

Gigabyte GTX 980 Ti Gaming backplate

Alimentarea plăcii se face prin 2x conectori cu 8 pini, pentru un maxim de 375W, iar pentru configurații multi-card avem la dispoziție 2 interfețe SLI.

Gigabyte GTX 980 Ti Gaming top

Interfațarea video se poate face prin 2x DVI, 1x HDMI si 3x DisplayPort.

Gigabyte GTX 980 Ti Gaming interfaces

Coolerul Windforce este format dintr-o baza, din cupru, care răcește GPU si memoriile, aceasta transferând căldura către un prim radiator, lipit de ea, dar si către un radiator secund, prin 5 conducte, din cupru, cu diametrul de 8mm.

Gigabyte GTX 980 Ti Gaming cooler

Pe al doilea radiator se află, atașată, baza de răcire a VRM. Avantajul este ca disiparea căldurii se face către radiatorul mare, deci mult mai rapid. Dezavantajul, pentru overclockeri, este ca trebuie înlocuit, in cazul folosirii altei răciri (lichid, azot, etc). VRM-ul este format din 8 faze digitale.

Gigabyte GTX 980 Ti Gaming naked

Gigabyte a instalat memorii Hynix pe aceasta placa, astfel încât sa poată atinge frecvente mari, in overclocking. Tehnologia Ultra Durable contribuie la stabilitatea si durabilitatea componentelor, precum si la overclocking.

 

« Prev
2/7 Next »

Cele mai citite