AMD Radeon Pro Duo review - puternica si silentioasa

 

Consum

Cele 3 alimentari cu 8 pini denota un consum maxim de 525W, așa încât este evident ca avem nevoie de o sursa puternica, pentru acest sistem. Iată valorile înregistrate.

AMD Radeon Pro Duo Power system

La frecventele de fabrica, sistemul atinge un consum de 704W, ajungând la 919W după overclocking-ul plăcii grafice, deci o sursa de 1000W, ar fi suficienta pentru primul caz, dar pentru al doilea trebuie una de 1200W.

AMD Radeon Pro Duo Power VGA

Placa grafica, individual, are nevoie de 465.1W in mod normal, dar de 608.1W după overclocking.

Eu am folosit un Seasonic 1200W Platinum, care este single-rail (un singur circuit de 12V, partajat intre componente) ca sa nu fie probleme nici cu necesarul de putere, nici cu limita de amperaj, de care m-am lovit la Radeon 295x2, care oprea sistemul (activând protecția la supra curent (OCP)) pe o sursa multi-rail (cu mai multe circuite individuale de 12V), atingând limita acesteia de curent, de 30A pe circuit. Pe acel tip de sursa, soluția este sa folosiți 2 cabluri separate de alimentare PCI-E, nu unul cu 2 interfețe.

Am făcut aceasta mențiune, pentru ca am testat si Radeon Pro Duo in acest context si problema nu s-a manifestat, deci noua placa AMD nu consuma mai mult de 30A per circuit de 12V.

 

Temperatura si zgomot

Având 2 nuclee in lucru, am folosit, pentru grafice, temperatura celui mai cald. Ca sa aveți o idee exacta, totuși, trebuie sa știți ca temperatura celuilalt GPU este cu maxim 4C mai mica.

AMD Radeon Pro Duo Temp

Surpriza a fost majora când am văzut 54C in lucru, având in vedere dimensiunea sistemului de răcire. Profilul ventilatorului variază intre 15% si 20%, ceea ce este si mai interesant. In plus, nu exista nici un zgomot, generat de placa, așa ca totul este perfect aici.

Am determinat ca ventilatorul începe sa facă zgomot pe la 60%, dar este vorba ca începe sa se audă daca țin urechea lângă el, nu din interiorul unei carcase.

Fixând acesta valoare pentru ventilator, cele 2 GPU nu au depășit 55C in overclocking, ceea ce este absolut extraordinar. O treaba excelenta făcută de Cooler Master!

Instalând o sonda K in radiator, am aflat ca aerul cald disipat ajunge pan la 56C, deci sistemul chiar elimina foarte multa căldură.

 

« Prev
9/10 Next »

Cele mai citite