NetGear ReadyNAS 212 review – o solutie excelenta

 

Aspect si construcție

NAS-ul este puțin mai mare decât cele 2 harduri care încap in interior, mai precis are 220 x 101 x 142 mm, in timp ce greutatea, fără unitățile de stocare, este de 2.03Kg. Carcasa este de culoare negru mat, iar partea frontala este negru lucios.

NetGear ReadyNAS 212 fata

Există 5 LED-uri pe partea frontală stânga, respectiv cate unul pentru unitățile de stocare, unul pentru starea echipamentului, unul care indică momentele de activitate, iar ultimul se va aprinde când va fi acționat butonul Backup. As fi adăugat si unul care sa indice conexiunea la rețea, ca sa nu trebuiască sa mă uit in spatele aparatului, in caz de nevoie. Avem la dispoziție si 2 butoane, unul pentru pornit/oprit, iar celălalt pentru funcția de backup. Un port USB 3.0 completează panoul de control.

Unitatea are 1 ventilator, in partea din spate, pentru răcirea interiorului si a hard disc-urilor. Acesta are un profil pre-setat, care îl turează in funcție de anumiți senzori. Tot aici găsim 2 porturi USB 3.0, un port eSATA, 2 interfețe Gigabit si conectorul pentru alimentare. Butonul RESET este si el prezent, pentru cazurile necesare.

NetGear ReadyNAS 212 spate

Accesul la hard-uri se face prin capacul frontal.

Fiecare unitate este instalată într-un sertar dedicat, care culisează pe șine. Fixarea unităților se face într-un mod interesant, folosind un cadru special și nu prinzând hardul în șuruburi, ca la alte NAS-uri. Unitățile de stocare pot fi de 2.5” sau 3.5”, deci putem folosi atât HDD-uri, cat si SSD-uri, iar capacitatea maximă este de 16TB, adică 2x 8TB.

NetGear ReadyNAS 212 hdd

Cele 2 interfețe Gigabit  sunt foarte folositoare, pentru transferuri rapide, fiind capabile de aproximativ 120MB/s fiecare.

ReadyNAS 212 este motorizat de un procesor ARM Cortex A15, cu 4 nuclee, care lucrează la o frecventa de 1.4GHz, si este ajutat de 2GB memorie. Configurația este suficienta pentru a rula cursiv toate funcțiile sistemului.

 

 

« Prev
2/5 Next »

Cele mai citite