MSI Z370 Gaming Pro Carbon AC review

 

Aspect si construcție

Combinația de negru cu argintiu este excelent armonizata de către MSI, pe Z370 Gaming Pro Carbon. In plus, iluminarea RGB, Mystic Light, aduce o pata de culoare in estetica echipamentului. Vorbim despre o placa de baza, format ATX, orientata către gameri.

PCB-ul este negru, dar este brăzdat de un șablon oblic, format din dungi gri, prezente in stânga-sus si dreapta-jos.

MSI Z370 Gaming Pro Carbon

Procesorul este alimentat dintr-un singur conector cu 8 pini, iar VRM-ul cuprinde 8+2 faze (CPU + iGPU) si este operat de un controller uP9508Q (capabil de 4+1 faze), dublat de un uP1961S. MSI a ales MOSFETi ON Semiconductor 4C024 si 4C029, care oferă pana la 60A, adică suficient chiar și pentru overclocking.

MSI Z370 Gaming Pro Carbon VRM

Memoriile beneficiază de 4 sloturi, îmbrăcate in armura, pentru protecție împotriva interferentelor. Placa suporta maxim 64GB DDR4 cu viteze de peste 4000MHz, in dual channel. MSI a integrat tehnologia DDR4 Boost, care îmbunătățește latentele, accelerând performanta RAM.

MSI Z370 Gaming Pro Carbon top

Extensiile pentru ventilatoare oferă interfețe cu 4 pini, capabile sa controleze ventilatoarele prin intermediul BIOS-ului. Unele dintre acestea pot fi folosite si pentru alimentarea pompelor din circuitele de răcire cu lichid.

Z370 Gaming Pro Carbon nu are ecran pentru codurile de eroare, in schimb MSI a instalat EZ Debug LED, constând in 4 LED-uri, corespunzătoare CPU, RAM, VGA si Boot, cu rol de informare despre componenta care împiedică pornirea sistemului.

Partea de stocare începe cu primul slot M.2, care are atașat un radiator, pentru răcirea SSD-ului. Sub acesta încep sloturile de PCI-E, care sunt 3 bucăți x16 si 3 bucăți x1. Cele pentru placi video, respectiv primele  doua x16,  sunt îmbrăcate in armura MSI Steel Armor, care împiedică îndoirea/ruperea in cazul plăcilor grele, dar contribuie si la respingerea interferentelor.

Z370 Gaming Pro Carbon suporta 2-way SLI si 3-way mGPU, așa ca nu veți duce lipsa de opțiuni multi-GPU.

MSI Z370 Gaming Pro Carbon bottom

MSI Audio Boost a fost conceput pentru gameri, cu scopul de a oferi un sunet clar si bine poziționat in spațiu, astfel încât sa-ti auzi adversarul înainte ca acesta sa se apropie. Cip-ul Realtek ALC1220 este capabil de redare pe 7.1 canale si este ajutat de tehnologia Nahimic 2+, care oferă virtual surround , bass boost, etc. Partea audio este separata de restul plăcii de baza, pentru a preveni interferentele, iar MSI a integrat iluminare RGB, in granița dintre acestea.

Al doilea slot M.2 se afla lângă cipset si nu are radiator, însă poate lucra in RAID cu fratele sau, pentru a dubla rata de transfer a SSD-urilor.

Marginea inferioara, a plăcii de baza, oferă extensii pentru ventilatoare, USB si audio, dar si 2 porturi SATA3 verticale. Alte 4x SATA3 sunt poziționate, ca de obicei, orizontal, pe muchia dreapta.

MSI Z370 Gaming Pro Carbon SATA

Pentru periferice, avem la dispoziție o serie de interfețe integrate, precum 1x PS/2, 2x USB 2.0, 6x USB 3.1 (unul tip C), 1x DisplayPort, 1x HDMI, 1x SPDIF si 5 jack-uri audio. Pentru rețea, exista un port Gigabit.

MSI Z370 Gaming Pro Carbon interfaces

Iată cum arata placa si pe verso

MSI Z370 Gaming Pro Carbon back

 

« Prev
3/9 Next »

Cele mai citite