MSI GTX 1070 Ti Gaming 8G review

 

Aspect si construcție

Coolerul Twin Frozr VI beneficiază de 2 ventilatoare TORX 2.0, cu diametrul de 92mm, care sunt construite dintr-un mix de pale normale (care împing aerul către radiator) si pale de dispersie (care măresc fluxul de aer, accelerând răcirea). Ambele ventilatoare se bazează pe rotoare cu 2 rânduri de bile, pentru fiabilitate mare, in timp.

Tehnologia MSI Zero Frozr oprește rotația ventilatoarelor, pana când GPU ajunge la 60C, iar apoi le turează pe baza unui profil, presetat in BIOS-ul plăcii grafice.

MSI GTX 1070Ti Gaming

Iluminarea RGB este prezenta in jurul celui de al doilea ventilator, sub forma a 12 LED-uri, 6 deasupra si 6 dedesubt.

Pe spatele plăcii, MSI a instalat un backplate, care ajuta la dispersarea căldurii de pe PCB, dar are rol si împotriva îndoirii accidentale. Acesta este decorat cu logo-ul seriei, respectiv dragonul MSI.

MSI GTX 1070Ti Gaming backplate

Pe marginea superioara a PCB-ului, găsim cei 2 conectori pentru SLI, precum si cele 2 alimentari: una cu 8 pini si una cu 6 pini. Pe cooler tronează emblema MSI, care va fi luminata RGB, când placa va funcționa.

MSI GTX 1070Ti Gaming top

Tipul si aranjamentul interfețelor sunt arhicunoscute: 1x DVI, 1x HDMI si 3x DisplayPort. Se pot realiza combinații de pana la 4 monitoare simultan.

MSI GTX 1070Ti Gaming interfaces

MSI a instalat o răcire suplimentara, pe partea frontala a PCB-ului, care disipă căldura de la memorii si VRM, dar protejează si împotriva îndoirii.

MSI GTX 1070Ti Gaming frontplate

PCB-ul este cel folosit si pentru 1070 si 1080 Gaming 8G. VRM-ul are 10 faze, construite din componente la standarde militare, pentru stabilitate, fiabilitate si durata mare de viață. Memoriile sunt produse de Micron.

MSI GTX 1070Ti Gaming naked

Cooler-ul este compus din 2 radiatoare mari, din aluminiu, conectate, cu baza din cupru, prin 5 conducte nichelate, de diferite dimensiuni.

MSI GTX 1070Ti Gaming cooler

 

« Prev
3/11 Next »

Cele mai citite