AMD Ryzen 3 2200G si Ryzen 5 2400G APU review - Vegaryzenizarea

 

Prezentare

Noutățile au venit sub forma unui pachet mare, pe al cărui capac tronează sigla Ryzen si doar intr-un colt ești anunțat ca procesorul include un cip video.

Ryzen Vega APU box

In interior, am găsit 2 APU, respectiv Ryzen 3 si 5, ambalate corespunzător, in cutiile proprii.

Ryzen Vega APU all

Fiecare vine însoțit de cooler, despre care veți afla imediat cum se comportă. Este identic pentru ambele APU si este AMD Wraith Stealth, o soluție din aluminiu, care sa contribuie la diminuarea prețului pachetului.

Ryzen Vega APU cooler

Placa de baza este un MSI B350i Pro AC, o varianta mini-ITX.

Ryzen Vega APU mobo

Am primit si un kit de memorii G.Skill DDR4 3200C14.

Ryzen Vega APU RAM

In final, cutia conținea si o punguță cu un stick USB, cu logo-ul AMD.

Ryzen Vega APU stick

 

APU

AMD a conservat platforma AM4 si consider ca a făcut foarte bine, pentru ca nimănui nu-i place sa-si cumpere un PC, iar anul următor sa se schimbe socket-ul si, in caz de upgrade, sa trebuiască schimbată si placa de baza.

In plus, este necesara o perioada de timp pentru echilibrarea si stabilizarea unei noi platforme, drept pentru care păstrarea ei, in compatibilitate cu cel puțin 2-3 generații de procesoare, este un aspect benefic, după părerea mea.

Revenind la subiectul de astăzi, avem in fata noile APU de la AMD, procesoare care integrează grafica Vega. După cum veți vedea, nu este vorba de Vega56 sau 64, ci de variantele mobile ale acestora, denumite Vega 8 si Vega 11, in funcție de seria Ryzen de care sunt atașate.

Vega 8 însoțește Ryzen 3 si oferă 8 unități de procesare, tactate la 1100MHz, in timp ce Vega 11 este integrata de Ryzen 5 si beneficiază de 11 unități, la 1250MHz.

TDP-ul ambelor SKU este 65W.

 

Precision Boost 2

Familia Ryzen beneficiază de Precision Boost (PB), o tehnologie care modifica frecventele nucleelor, pentru a obține cea mai buna performanta, raportat la triunghiul temperatura, consum, utilizare. Mai precis, PB găsește raportul optim intre cele 3, iar apoi încearcă sa-l mențină, incrementând frecventa in pași de 25MHz. Exista 2 moduri de lucru, respectiv pentru aplicații care utilizează maxim 2 nuclee si unul pentru când lucrează mai mult de 2 nuclee.

Noile APU integrează Precision Boost 2, care funcționează tot in limitele triunghiului, însă nu impune o limita superioara de frecventa, atunci când sunt utilizate mai mult de 2 nuclee, oferind astfel un plus de performanta.

 

« Prev
2/6 Next »

Cele mai citite