ASRock X299 Taichi XE review

 

Aspect si construcție

Seria Taichi a primit un aspect aparte, original, care trezește interesul chiar de la prima vedere. Ai senzația de a învârti acele rotite, ca si cum ar fi reale. Ar fi fost chiar interesant sa fie!

ASRock X299 Taichi XE

Dedicația ASRock pentru overclocking se reflecta si in celelalte placi oferite, iar X299 Taichi XE are 2 alimentari cu 8 pini, pentru procesor si un VRM in 13 faze digitale, capabil de 720A, adică 1300W, ceea ce este similar cu cel de pe OC Formula. Putem deci folosi Taichi XE sub azot lichid, chiar si cu i9-7980XE.

In plus, răcirea VRM este asigurata de 2 radiatoare XXL, din aliaj de aluminiu, legate intre ele printr-o conducta din cupru.

ASRock X299 Taichi XE VRM

Cele 8 sloturi de memorie suporta maxim 128GB DDR4, cu frecvente peste 4400MHz, oferind dual channel pentru procesoarele Kabylake-X si quad channel pentru Skylake-X. ASRock nu le-a dotat cu armura sau alte fixări metalice, si nici nu le-a colorat diferit, toate 8 fiind negre.

ASRock X299 Taichi XE top

Imediat sub procesor apare primul slot Ultra M.2, urmat de sloturile PCI-E. Acestea sunt 5 la număr, dintre care 4 sunt x16 si unul x1. Cele pentru placi grafice sunt îmbrăcate in armura si suporta 4-way SLI/CrossfireX, in configurațiile x16, x16/x16, x16/x8/x16 sau x8/x8/x16/x8.

Totuși, sloturile 2 si 3 sunt foarte apropiate. Cum plăcile grafice moderne au radiatoare groase, montarea uneia in PCI-E_2 acoperă PCI-E_3, făcându-l inutilizabil, cu excepția cazului in care folosim răcire cu lichid, waterblock-ul de pe VGA fiind subțire.

ASRock X299 Taichi XE bottom

Radiatorul de pe cipset este in forma de roata dințată, specifica seriei Taichi, si prezinta iluminare RGB de jur împrejur. Este, de fapt, singura zona RGB de pe aceasta placa de baza.

Lângă cipset găsim încă 2 socket-uri Ultra M.2, pentru cei care doresc sa mărească stocarea sau sa o accelereze, folosind soluții RAID. In plus, avem la dispoziție 10x SATA3, așa ca nu ducem lipsa decât de SSD-uri.

ASRock X299 Taichi XE SATA

Conexiuni externe se pot efectua folosind porturile atașate: 2x USB 2.0, 1x PS/2, 6x USB 3.1. Exista si 2x porturi Gigabit, dar si 1x ieșire audio digitala si 5x jackuri aurite.

Tot aici sunt si conectorii pentru antene Wi-Fi, precum si butoanele pentru Clear CMOS si BIOS Flashback.

ASRock X299 Taichi XE interfaces

Pe verso, Taichi XE arata cam așa.

ASRock X299 Taichi XE back

 

« Prev
3/9 Next »

Cele mai citite