Spire Thermax Eclipse II

Spire a lansat un nou cooler care acopera toata gama de procesoare de pe piata. Dimensiunile sunt impresionante, dar asta conteaza mai putin in comparatie cu performantele pe care le asteptam.

Spire-TherMax-Eclipse-CPU-No_fan

Sistemul de prindere a ventilatorului pe radiator este foarte interesant. Se livreaza niste suporti de cauciuc care se introduc intr-o fanta verticala facuta in radiator si in care apoi se prinde ventilatorul. In acest fel au rezolvat problema vibratiilor, ventilatorul  fiind la o distanta de 3mm de radiator.

Ventilatoarele au 9 pale, 2200rpm, dimensiuni 120x120x25mm si sunt destul de silentioase, mai ales daca aveti carcasa inchisa. Se aud ceva mai tare cand sunt montate simultan pe radiator, dar nu este deranjant.

Ventilatorul primar are doar alimentare pt placa de baza, celalalt are si Molex. Din pacate nici unul nu are alimentare cu 4 pini, pt controlul turatiei de catre placa de baza (PWM).

Spire-TherMax-Eclipse-CPU-Cooler

Spire-TherMax-Eclipse    

Pasta termica livrata impreuna cu cooler-ul este Spire SP-802. Seringa are 0.5g.

Cooler-ul are sistem de prindere pt toate socketurile Intel: LGA775, LGA1156 si LGA1366, precum si AMD 754, 939, 940, AM2 si AM3. Sistemul deprindere este prevazut cu gauri ovale si pe partea prinsa de radiator si pe backplate pt a putea misca suruburile de prindere in ce pozitie ai nevoie, iar pozitiile sunt notate langa orificii.

Spire-TherMax-Eclipse-CPU-accessories

Piulitele suruburilor de la backplate se prind inainte de montarea backplate pe placa de baza, astfel incat sa tina backplate-ul la distanta de placa si sa evite scurt-circuitul. Piulitelede la prinderea finala sunt prevazute cu arcuri, astfel ca pe masura ce metalul de sub ele se incalzeste, arcurile se dilata si apasa mai bine cooler-ul pe procesor.

O prima problema ar fi ca memoriile trebuie sa fie scunde, altfel nu incap sub ventilatorul atasat de cooler. Cei care au memorii cu radiator nu vor putea sa le foloseasca in slotul de langa procesor.

Data fiind inaltimea radiatorului de 152mm, carcasa trebuie sa aiba minim 18cm latime ca sa puteti pune capacul  lateral la locul lui.

 

Prev
1/2 Next »

Cele mai citite