Coolink Corator DS - review

Racirea este o parte importanta in lupta cu componentele, mai ales atunci cand intra in scena si overclocking-ul. Toti ne dorim cooler-e performante, dar si ieftine, in acelasi timp. Nu toti producatorii ofera un pret mic pentru sistemele performante de racire, dar exista unii care se aliniaza la buzunarele mai subtiri. In aceasta categorie este incadrat (de catre producator) si produsul testat in acest articol, pe numele lui: Coolink Corator DS.

Coolink Corator DS box

Cooler-ul beneficiaza de o tehnologie proprie Coolink, numita Gapless Direct Touch (GDT), care consta in contactul direct dintre cele 4 conducte de cupru si cipul pe care-l racesc, Coolink completand spatiul dintre pipe-uri cu acelasi aliaj de cupru, ca cel din care sunt confectionate conductele. Astfel a obtinut un contact mai performant intre cooler si procesor, rezultand un transfer mai bun de caldura intre acestea si implicit racirea mai puternica a cipului.

Aspect si constructie

Corator DS este compus din 2 radiatoare paralele, intre care se gaseste un ventilator Coolink SWiF2-120P. Radiatoarele au aceeasi arie, dar sunt asimetrice, unul avand 40 lamele, celalalt doar 30. De aici rezulta ca al 2-lea are distanta mai mare intre lamele. Ventilatorul este orientat sa traga aer prin cel de 30 si sa-l sufle spre cel cu 40. Astfel aerul are loc sa patrunda mai bine printre lamelele mai departate si sa ajunga la ventilator. Lamelele sunt din aluminiu.

Coolink Corator DS fins

Conductele de racire au 8mm diametru fiecare si vin in contact direct cu procesorul, asigurand o racire optima. Pentru o disipare masiva de caldura, Coolink a folosit tehnologia GDT, descrisa mai sus. Acest aspect ajuta cooler-ul sa se descurce excelent in situatiile de overclocking.

Coolink Corator DS pipes

Ventilatorul SwiF2-120P are 120x120x25mm si foloseste tehnologia hydro-dynamic bearing,  care ii asigura o durabilitate crescuta. Pe langa aceasta, Coolink a introdus un design inovativ, cu 11 palete, care asigura un flux excelent de aer, mai ales la turatii mici. Alimentarea ventilatorului este facuta de un conector cu 4 pini. Este prezenta si tehnologia PWM, astfel ca placa de baza poate controla turatia ventilatorului in functie de temperatura atinsa de procesor. Acest aspect permite o functionare silentioasa in majoritatea timpului. Plaja de turatii se intinde intre 800 si 1700 rpm, fluxul de aer miscat este intre 60.4 si 127.6 m3/h, zgomotul rezultat fiind intre 8.5 si 27.1 dB. Consumul maxim este de 3.96W, compus dintr-un curent de 0.33A si plaja de alimentare intre 7 – 12V.

Prinderea ventilatorului este asigurata de 2 cleme, care se prind de radiator intr-o fanta creata special.  Din pacate, Coolink nu a pus in pachet mai multe cleme, astfel incat pentru a monta mai multe ventilatoare pe Corator DS, va trebui sa improvizati.

 

Prev
1/5 Next »

Cele mai citite