Coolink Corator DS - review

 

 

Instalare

Pentru prinderea cooler-ului, Coolink a folosit sistemul SecuFirm 2 de la Noctua. Este o idee excelenta, deoarece este foarte usor de montat si foarte precis. Astfel , este asigurata si compatibilitatea cu toate socket-urile de la Intel (LGA775, LGA1155, LGA1156 si LGA1366), precum si cu cele de la AMD (AM2, AM2+ si AM3). Il puteti folosi astfel la orice procesor desktop de pe piata, inclusiv la cele abia aparute, dar si cele viitoare. Degetul mare in sus pentru Coolink.

Pentru placile de baza care au un backplate atasat de producator (in general cele cu socket 1366 si 1156) trebuie sa detasati partea centrala a protectiei de cauciuc prezenta pe backplate-ul de la SecuFirm 2.

Prinderea pentru procesoare Intel

Aveti in pachet backplate-ul pentru placa de baza, compatibil cu toate cele 4 socket-uri de la Intel: LGA775, LGA1155, LGA1156 si LGA1366.

Coolink Corator DS intel

Prinderea pentru procesoare AMD

La placile de baza pentru AMD, backplate-ul este atasat din constructie, asa incat in pachetul de la Coolink gasim doar suruburile de prindere, departatoarele si barele pe care se prinde cooler-ul.

Coolink Corator DS amd

Nota:

Nu am putut sa instalez cooler-ul in pozitie verticala (adica ventilatorul sa sufle aerul spre spatele carcasei) pe Rampage 3 Extreme, din cauza inaltimii radiatorului de pe Northbridge (cel cu ventialtor atasat, nu cel implicit), de care se lovea. Asa incat am fost nevoit sa instalez radiatorul mic pe Northbridge, ca sa pot face testele.

Distanta dintre socket-ul procesorului si primul banc de memorii depinde de fiecare placa de baza, dar pe Rampage 3 Extreme situatia este urmatoarea: la montare pe orizonatala, cooler-ul ajunge peste primul banc de DIMM-uri. Memoriile mele au inaltimea de 43mm si stau tangente de prinderea ventilatorului. Practic nu veti putea folosi memorii mai inalte de 43mm, daca aveti Rampage 3 Extreme.

Adunand toate componentele descrise mai sus, ajungem la sistemul complet Coolink Corator DS, care are dimensiunile 155 x 140 x 121 mm si o greutate de 880g fara ventilator si 1040g cu ventilatorul atasat.

Pentru racirea optima a procesorului vostru, Coolink a atasat in cutia lui Corator DS si o seringa de 2mg, cu pasta termica Chillaramic. Am folosit aceasta pasta in testele de astazi.

Coolink Chillaramic

« Prev
2/5 Next »

Cele mai citite