Primul ultrabook Acer - Aspire S3

Acer a lansat primul sau Ultrabook la targul de tehnologie IFA din Berlin. Numit Acer Aspire S3, echipamentul integreaza cele mai bune caracteristici ale notebook-ului si device-urilor mobile, oferind o performanta crescuta si o viteza mare de raspuns. Tehnologia Acer Green Instant On asigura reluarea imediata a activitatii si o autonomie mai mare a bateriei, in timp ce Acer Instant Connect ofera o conexiune rapida la Internet.

''Aspire S3 a fost creat pentru nevoile utilizatorilor, imbinand caracteristici esentiale ale smartphone-urilor si tablet PC-urilor, precum pornire rapida, conectivitate la Internet si baterie cu autonomie mare. Datorita acestor caracteristici si a designului sau subtire, Aspire S3 ofera o noua experienta utilizatorilor, fiind considerat un punct de referinta in istoria dezvoltarii de notebook-uri de catre Acer'', a declarat Campbell Kan, Presedinte al Personal Computer Global Operations, Acer.

Aspire S3 ajuta utilizatorii sa-si eficientizeze timpul petrecut in fata notebook-ului prin doua noi caracteristici: Acer Green Instant On, care ofera viteza foarte mare de raspuns, eficienta energetica si putere marita de lucru si Acer Instant Connect, care ofera acces la Internet in doar 2,5 secunde — de patru ori mai rapid decat conexiunile obisnuite.

Acer Green Instant On asigura doua moduri de ''sleep'' din care Aspire S3 isi revine rapid: din modul Sleep Aspire S3 isi reia activitatea in doar 1,5 secunde, iar din Deep Sleep in 6 secunde. Cu aceste doua functii, bateria Aspire S3 poate tine pana la 50 de zile — chiar mai mult decat cele ale telefoanelor mobile obisnuite.

Pentru a fi usor de transportat, Aspire S3 are o grosime de 1,3 cm si cantareste mai putin de 1,4 kg. Este de asemenea echipat cu o tastatura chiclet Acer FineTip pentru o utilizare confortabila si o productivitate maxima. Utilizarea de zi cu zi este asigurata de o baterie foarte usoara, care ofera o autonomie de pana la 7 ore. De asemenea, noul Acer Aspire S3 are un ecran LED HD ultra-subtire de 13,3 inch.

Acer Aspire S3

Aspire S3 dispune de un mod inovator de racire. Fluxul de aer cald este eliberat in partea din spate a notebook-ului. De asemenea, motorul cooler-ului este optimizat pentru a spori eficienta si pentru a reduce consumul de energie, dar si pentru a creste autonomia bateriei.

Aspire S3 este dotat cu cea de-a doua generatie a gamei de procesoare Intel® Core™ si, la alegere, cu un SSD de 240 GB sau un HDD de 320/500 GB cu SSD embedded, pentru un acces rapid si capacitate mare de stocare. Echipat cu Dolby® Home Theater® v4, Aspire S3 ofera un sunet de calitatea celui din cinema. Cablu HDMI® este de asemenea inclus pentru a conecta Aspire S3 la alte periferice HD. Mai mult, utilizatorii pot face schimb de date si fisiere cu ajutorul card readerelor 2-in-1, care suporta Carduri SD™ si MultiMediaCard™.

Utilizatorii pot mentine legatura cu prietenii prin videoconferinte cu ajutorul camerei video integrate Acer Crystal Eye de 1,3 si a microfonului — cu conexiune Wi-Fi® garantata de tehnologia Acer InviLink™ Nplify™ 802.11b/g/n Wi-Fi CERTIFIED™.

''Acer Aspire S3 este primul Ultrabook al companiei Acer si ne bucuram ca se lanseaza unul dintre primele astfel de produse pe piata. Caracteristicile Aspire S3, echipat cu cea de-a doua generatie a gamei de procesoare Intel® Core™ — printre care reluarea imediata a activitatii, conectarea imediata, autonomia mai mare si designul elegant si subtire — vor indeplini dorintele multor utilizatori'', a declarat Mooly Eden, Vice-Presedinte si General Manager al Intel PC Client Group.

''Fiind singurul Ultrabook cu HDD optional, Aspire S3 ofera puterea de computing si capacitatea de stocare necesare unui notebook, impreuna cu avantajele comunicarii mobile ale smartphone-urilor si tablet PC-urilor. Este un moment important in dezvoltarea notebook-urilor'', a adaugat Campbell Kan, Presedinte al Personal Computer Global Operations, Acer.

Avand preturi cuprinse intre 799 si 1199 de euro in functie de configuratie, Aspire S3 va ajunge pe piata din Romania incepand cu luna octombrie. Aspire S3 este asteptat sa devina produsul vedeta al Acer in ultimul trimestru al anului.

Cele mai citite