Intel prezinta portabilele viitorului - Ultrabook

In cadrul discursului sau de la Intel Developer Forum (IDF), Mooly Eden, Vicepresedinte si General Manager al Intel PC Client Group, a declarat ca experienta de computing trece printr-o alta transformare fundamentala odata cu lansarea Ultrabook™, o noua categorie de dispozitive mobile.

Pentru a defini sistemele Ultrabook, Intel a inceput cu ceea ce utilizatorii isi doresc de la device-urile lor mobile. Sistemele Ultrabook sunt construite pentru a oferi utilizatorilor, la preturi accesibile, posibilitatea de lucra pe sisteme mai subtiri, usoare, elegante, care ofera experiente captivante, fara a compromite performanta.

''Nu am mai avut o astfel de transformare a computingului personal de opt ani de zile, de la lansarea tehnologiei Intel® Centrino®'', a declarat Eden. ''Dispozitivele din prezent, dotate cu cea de-a doua generatie a gamei de procesoare Intel® Core™, ofera utilizatorilor experiente de computing nemaiintalnite si nu ne oprim aici. Stim ca utilizatorii vor mai mult pentru computerele lor si de aceea ne-am propus ca sistemele Ultrabook sa fie cele mai adaptabile, complete si satisfacatoare dispozitive.

Transformarea PC-ului este in curs de desfasurare

Primele sisteme Ultrabook, care vor fi disponibile din iarna, sunt dotate cu cea de-a doua generatie a gamei de procesoare Intel Core. Ele vor avea un design subtire si se vor deschide imediat cu ajutorul tehnologiei Intel® Rapid Start.

Cea de-a doua generatie a gamei de procesoare Intel Core, lansata in acest an, ofera noi experiente vizuale ca urmare a imbunatatirii performantei si graficii. Eden a declarat ca pana in prezent au fost vandute 75 de milioane de procesoare din a doua generatie a gamei Intel Core, ceea ce le face cele mai bine vandute din istoria companiei. Oficialul Intel a subliniat si cererea mare de PC-uri la nivel mondial, fiind vandute zilnic un milion de unitati, consumul fiind mare mai ales in tarile emergente.

Eden a impartit scena cu oficialii Microsoft, pentru a arata cum functioneaza noul sistem de operare Windows 8 pe un sistem Ultrabook. Cele doua companii au vorbit despre colaborarea lor si au punctat oportunitatile pe care Windows 8 le va reprezenta pentru dispozitive precum tablet PC-uri, device-uri hibrid si sisteme Ultrabook.

Oficialul Intel a vorbit si despre Thunderbolt, o noua tehnologie I/O, de mare viteza, destinata performantei, simplicitatii si flexibilitatii. Thunderbolt permite stocarea rapida a datelor si conectarea la device-uri externe cu ajutorul unui singur cablu. El a prezentat cum functioneaza aceasta tehnologie pe un echipament cu Windows 7.

Pregatind noul val de sisteme Ultrabook pentru 2012

Eden a prezentat la IDF si cea de-a treia generatie a gamei de procesoare Intel Core (cu nume de cod ''Ivy Bridge''), cu care vor functiona sistemele Ultrabook din 2012. Procesoarele, care vor fi incorporate in sisteme din 2012, vor oferi un plus de performanta si eficienta. Intel a imbunatatit grafica procesorului pentru experiente video si de gaming mai bune. Eden a prezentat sase sisteme Ultrabook bazate pe cea de-a treia generatie a gamei de procesoare Intel Core si a declarat ca se asteapta la o serie larga de astfel de produse la nivel global in 2012.

Sistemele Ultrabook vor avea caracteristici de securitate, datorita tehnologiilor Intel® Identity Protection si Intel Anti-Theft. Intel si McAfee dezvolta impreuna un serviciu anti-furt pentru sistemele Ultrabook. Disponibila din 2012, solutia McAfee va fi prima care va beneficia de tehnologiile Intel si va oferi mai multe servicii printre care protectie de date, stergere de date si localizare pe harta in caz de furt.

Indemnand industria de computing sa lucreze impreuna pentru a oferi dispozitive usoare si subtiri, Mooly Eden a discutat despre componente precum carcasa, tastatura, baterie, care au nevoie de imbunatatiri pentru a realiza viziunea Ultrabook. Intel a prezentat o noua tehnologie pentru economisirea energiei, care limiteaza numarul de reactualizari ale ecranului, atunci cand este oprit. LG Display se numara printre primele companii care vor furniza astfel de display-uri pentru sistemele Ultrabook, cu ajutorul tehnologiei proprii Shuriken.

Viziunea Ultrabook indeplinita

Viziunea Ultrabook este una multi-anuala, care implica eforturi din partea intregii industrii si care se va realiza in trei faze. Eden a declarat ca prima faza va avea loc in aceasta iarna, odata cu introducerea primelor sisteme Ultrabook, iar faza a doua va incepe cu lansarea celei de-a treia generatii a gamei de procesoare Intel Core, in prima jumatate a lui 2012. In 2013, Intel va lansa procesorul ''Haswell'' pe 22 nm, care va semnala a treia faza a tranzitiei catre Ultrabook. La IDF, Mooly Eden a facut o demonstratie cu ''Haswell'' folosind o multitudine de aplicatii in acelasi timp. Dispozitivele care vor functiona cu viitorul cip vor transforma experienta de computing personal, datorita consumului redus de energie si a autonomiei de pana la 10 zile in modul standby.

 

intel logo

Cele mai citite