Allied Telesis AT9000/28

 

 

Prezentare AT-9000/28

Am conectat switchul la PC prin consola si am folosit Putty ca sa ma leg la interfata de control. Cablul de consola are port serial la un capat si RJ-45 la celalalt. Portul de consola se afla pe partea din fata a switchului, impreuna cu porturile de date.

Userul implicit este „manager”, iar parola este „friend”. Vedeti mai jos prima fereastra de dupa login.

 

Consola AT-9000/28

Am tastat help sa vad ce optiuni am. Interfata imi explica sa folosesc „?” cand am nevoie de ajutor. E valabil inainte de comanda si in timpul comenzilor. Tastand „?” ne apar comenzile acceptate de sistem. Am dat comanda „show version” ca sa vad exact ce sistem de operare este.

 

Software version AT-9000/28

Din imagine rezulta ca switchul are soft-ul de management AT-S100, versiunea 1.0.5. Din pacate nu am reusit sa fac rost de noul soft de management, respectiv AlliedWare Plus, care vine cu imbunatatiri si functii in plus.

Am dat reboot pt ca am vrut sa vad ce afiseaza la pornire. Rezultatul il vedeti in imagine.

  AT-9000/28 reset

Sistemul  de operare este un Linux. Cei familiarizati cu acest sistem de operare se vor descurca foarte usor in interfata switchului AT-9000/28. Este valabil si pt cei familiarizati cu Cisco.

Majoritatea comenzilor sint identice cu cele din IOS-ul de la Cisco.  Fata de Cisco, comenzile merg si in modul „config”, fara a mai testa „do” inaintea lor.

« Prev
2/5 Next »

Cele mai citite