SAPPHIRE a lansat Radeon HD 7970

SAPPHIRE a lansat prima placa din noua familie de placi grafice bazata pe noua arhitectura revolutionara de grafica GCN (Graphics Core Next) de la AMD.

SAPPHIRE HD 7970 este prima placa grafica din lume care incorporeaza cea mai recenta generatie GPU de la AMD fabricata printr-un nou proces de 28nm si dispune de noua arhitectura de procesare grafica optimizata GCN. HD 7970 este cel mai puternic GPU single chip creat vreodata. Dispune de o noua structura interna cu 32 unitati de procesare si un total de 2048 procesoare de flux, cu viteze de clock pentru nucleu de 925 MHz. Iar pentru impatimitii care doresc sa maximizeze performantele, o noua versiune SAPPHIRE de overclocking TriXX va fi disponibila de la lansare. O noua interfata de mare viteza pentru memorie pe 384-bit cu peste 264GB/sec latime de banda se conecteaza la matricea de 3 GB a celei mai noi memorii DDR5.

Seria HD 7000 este a treia generatie a solutiilor compatibile DirectX 11 de la divizia grafica AMD- anterior numita ATI. SAPPHIRE HD 7970 este pregatita pentru DirectX 11.1 si noul sistem de operare Windows 8 cat si pentru rularea tuturor functiilor actualului DirectX 11 precum DirectCompute11 si comunicatiile multi thread cu CPU. Comunicarea cu computerul gazda este optimizata prin implementarea celei mai recente interfete de mare viteza PCI-Express Gen3.0, iar multiple carduri pot fi folosite pentru a imbunatati performanta in modul CrossFireX pe o placa de baza cu specificatiile corespunzatoare.

Sapphire-Radeon-HD-7970-box

Lucrul sau gaming-ul cu mai multe monitoare devine tot mai popular, iar SAPPHIRE 7970 soseste cu acest support, AMD Eyefinity. Cu iesirile sale DVI, HDMI si doua iesiri mini DisplayPort placa poate sustine configuratii de pana la sase monitoare. In plus, SAPPHIRE HD 7970 este prima placa grafica ce poate sustine simultan fluxuri audio multiple pentru a permite continutului audio corespunzator sa fie asociat cu diferitele aplicatii pe diferite ecrane.

Specificatiile HDMI au sporit de asemenea in seria HD 7000. Rapidul HDMI 1.4a suporta 3D Stereoscopic cu frame rate imbunatatit de 60Hz per eye – 120Hz in total. Este de asemenea pregatita pentru noua generatie de display-uri 4K ce pot fi actionate de la o singura intrare de mare viteza HDMI 1.4a 3GHz sau DisplayPort 1.2 HBR2.

APP Acceleration este numele dat performantei imbunatatite a unei game largi de aplicatii utilizand capacitatile de procesare de flux si functii specifice hardware ale arhitecturii grafice. Codarea si decodarea video, compresia si multiplexing pentru distributia media, gaming sau conferinte video. APP acceleration poate imbunatati de asemenea si compresia fisierului cu suite software compatibile.

SAPPHIRE HD 7970 este prima dintr-o noua familie de placi grafice din seria HD 7000.

Se livreaza in acest moment prin canalul stability SAPPHIRE si partenerii de retail. Pachetul de retail SAPPHIRE este fara rival. Pe langa pachetul standard compus dintr-un adaptor Active mini-DP la single-link DVI pentru configurarea Eyefinity, cablu CrossFire bridge, adaptor HDMI la DVI pentru configurarea dual DVI, adaptor DVI la VGA, adaptor de 8 pini la 4 pini power si adaptor de 6 pini la 4 pini power, SAPPHIRE ofera de asemenea un adaptor extra mini DP la DP si un cablu HDMI 1.4a de 1.8 metri.

Cele mai citite