Brother lanseaza in Romania noua serie de solutii de imprimare

Brother lanseaza in Romania noua serie de echipamente dedicate companiilor, concepute special pentru a raspunde cerintelor actuale – viteza de imprimare crescuta, eficienta din punct de vedere al costurilor si consumului de energie si conectivitate. Cele 9 modele de imprimante laser si all-in-one, alaturi de alte solutii avansate de imprimare inkjet, scanare si imprimare mobila, precum si solutii de etichetat, vor fi prezentate in cadrul unui turneu la nivel national.

Peste 60% dintre IMM-urile din Europa au inca nevoie de documente printate, 3 din 4 au nevoie sa printeze documentele pentru clienti, in timp ce se fac eforturi mari pentru a reduce costurile de imprimare, potrivit unui studiu recent al IDC in Europa.

"Intelegem nevoile mediului de business actual pentru care rapiditatea, calitatea si eficienta costurilor sunt factori de decizie si implinim aceste exigente prin noua gama de echipamente compacte pe a caror performanta companiile se pot baza", declara Monica Otlacan, National Sales Manager Brother Romania.

Brother-MFC-8950DWf

Solutii de imprimare:

Trei modele de imprimante (HL-5440D, HL-5450DN, HL-5470DW) si trei modele de multifunctionale (DCP-8110DN, MFC-8510DN, MFC-8520DN) sunt dedicate grupurilor mici de lucru formate din unu pana la cinci utilizatori, in timp ce modelul HL-6180DW si doua echipamente all-in-one (DCP-8250DN, MFC-8950DW) sunt pentru grupurile de pana la zece utilizatori.

Noile echipamente ofera imprimare rapida si de calitate superioara, in volume mari, cu viteze de pana la 40 de pagini pe minut. Includ, de asemenea, o serie de capabilitati de economisire precum "toner save mode", "booklet printing" si "low power consumption".

Alte caracteristici:
• Capacitate de alimentare cu hartie de pana la 1050 de coli
• Printare si scanare fata-verso automata
• Conectivitate Wi-Fi si de retea
• Ecrane LCD de 12.6 cm, pentru a fi mai usor de utilizat si instalat
• Cartuse de capacitate foarte mare
• Certificari eco - Blue Angel, Nordic Swan si ENERGY STAR

Printing mobil

Brother prezinta in Romania si noua serie de imprimante mobile RJ, dedicata tiparirii de documente mici si etichete, cu o viteza de 127mm/sec, usor de intretinut, care folosesc consumabile accesibile ca pret. Imprimantele mobile sunt rezistente la praf si murdarie si se pot conecta la PC prin USB, serial, Bluetooth (RJ-4030) si Wi-Fi (RJ-4040).

Scannere

Brother aduce pe piata locala si noua gama de scannere independente desktop si mobile ce utilizeaza tehnologia avansata integrata in echipamentele all-in-one. Noile dispozitive ADS (Automatic Document Scanners) – ADS-2100 si ADS-2600W acopera o gama extinsa de documente, de la hartie la carduri de plastic si ofera o viteza de pana la 48 ips (imagini per secunda), o precizie de 1200 dpi si tehnologie "one touch". ADS-2600W incorporeaza si functii pentru conexiune la retea si WiFi.

Scannerele independente color mobile – DS-600 si DS-700D sunt compacte, portabile si dispun de port USB, astfel eliminand nevoia de adaptor sau baterii. Modelul DS-700D ofera si scanare automata fata-verso.

Solutii all-in-one inkjet

Brother prezinta in Romania si noul echipament all-in-one inkjet color lansat recent in Europa de Vest, MFC- J4510DW, primul dintr-o serie de multifunctionale din aceeasi gama. Acesta dispune de un display cu touchscreen de 3.7 inci extrem de intuitiv, precum si de tehnologia Landscape Printing, care modifica modul in care o pagina este alimentata si imprimata din modul portret in landscape, economisind spatiu. Pentru modelul MFC- J4510DW, Brother a dezvoltat un nou motor si a marit dimensiunea capului de printare pentru a creste viteza. Au fost facute, de asemenea, modificari si cartuselor pentru ca acestea sa ocupe mai putin spatiu. Toate aceste functii permit o imprimare color inkjet la un nivel redus de cost.

Echipamentul dispune de functii wireless si mobile si de imprimare fata-verso, viteza atinsa fiind de 20 de imagini pe minut.

 

Tiparirea si scanarea wireless, de pe tableta sau smartphone

In prezent, 48% dintre companiile mici si mijlocii se asteapta ca PC-urile sa fie inlocuite cu dispozitive mobile. Cresterea numarului de utilizatori de tablete si smartphone-uri a atras dupa sine si nevoia de a conecta imprimanta la ele. Spre exemplu, prin intermediul aplicatiilor Brother iPrint & Scan si al unei retele wireless, utilizatorii pot tipari direct din albumul foto, programul de PDF, paginile web ale tabletei. Tot prin intermediul aplicatiei, utilizatorii de smartphone-uri pot tipari si scana documente.

Mobile printing

Dispozitivele mobile dedicate tiparirii de documente mici si de etichete se bucura de tot mai mult succes la nivel european, iar gradul de absorbtie este in crestere si in Romania, data fiind utilitatea lor in domenii precum vanzari, logistica sau gestiune. Principalele motive ale cresterii popularitatii acestor dispozitive tin de designul ergonomic, rezistenta la factori externi precum murdaria, conectarea facila la PC prin USB, Bluetooth sau Wi-Fi, precum si viteza de imprimare.

Nevoia de eficientizare

Potrivit reprezentantilor Brother, aproximativ 45% dintre companiile mici si mijlocii doresc sa diminueze costurile pentru imprimare. Astfel, companiile se concentreaza pe eficientizare prin intermediul investitiei in tehnologie. Solutiile smart de imprimare, care asigura rapiditate si calitate, sunt vazute ca avand o influenta importanta asupra activitatii de zi cu zi a fiecarei companii, indiferent de domeniu.

Green

Companiile devin tot mai responsabile si, printre criteriile de selectie, sunt incluse impactul mai mic asupra mediului, consumul redus de resurse in timpul utilizarii, precum si posibilitatile de reciclare. Pe langa aceste criterii, se acorda importanta si utilizarii unor materiale non-periculoase si reciclarii consumabilelor.

62,2% dintre respondenti au declarat ca au nevoie de documente printate; 74,6% au declarat ca au nevoie sa printeze documentele pentru clienti; 45,3% au declarat ca au facut un efort foarte mare pentru a reduce costurile legate de printing.

Studiu realizat de IDC in ianuarie 2012 pe un esantion de 1024 de decidenti din domeniul achizitiilor de hardware si software in cadrul IMM-urilor din 13 tari europene (inclusiv Rusia).
Solutiile Brother sunt disponibile in Romania prin distribuitorii autorizati: AGIS Computer, Despec, RHS, Ropeco Bucuresti si Top Edge Engineering.

Cele mai citite