Sony a prezentat PlayStation 4

Sony a prezentat astăzi, incursiunea lor în noua generaţie de console prin intermediul lui Playstation 4, platforma care aduce multe din tehnologiile şi performanţele întâlnite pe PC de câţiva ani, plus o mulţime de funcţionalităţi exclusive Sony. Astfel, gamerii de mâine vor avea ocazia să experimenteze cu 1080p, să primească jocuri mai mari, mai complexe şi evident, mai impresionante. Interesant este că, această nouă generaţie de console vine echipată cu multe trăsături specifice, inclusiv conectivitatea cu reţelele sociale, sau capacitatea mai multor produse Sony să comunice între ele.

Playstation 4 Logo

Este evident că o nouă consolă nu este nimic dacă nu există o librărie gigantică care să o susţină. Din fericire, Sony a venit pregătit o lista cu parteneriatele viitoare, iar printre aceştia se numără: Guerilla Games (Killzone: Shadow Fall), Sucker Punch (Infamous: Second Son), Evolution Studios (Driver Club), Capcom (Deep Down - working title), Square Enix (Un joc Final Fantasy ne-anunţat încă), Quantic Dream (titlu ne-anunţat încă), Media Molecule (ne-anunţat); chiar şi Blizzard se întoarce înapoi pe piaţa consolelor, pregătind Diablo 3, pentru PS3 şi PS4.

Third Party Partners Playstation 4

Detalii

Sony nu a confirmat cu exactitate specificaţiile care au fost "leaked" acum vreo câteva săptămâni, deşi la prima vedere, consolă vine echipată cu un hardware destul de interesant. Lăudându-se cu aproximativ 8 GB de memorie unită, PS4 are o versiune "îmbunătăţită" a unei plăci video pentru PC, deţinând aproximativ "18 unităţi de calcul, care pot genera 1.84 Teraflop de capacitate de procesare, ce poate fi utilizată pentru partea grafică, de diferite task-uri sau de un amestec între cele două". Consola mai are şi un "procesor unic foarte capabil, care conţine 8-core-uri X86-64 şi unul dintre cele mai avansate procesoare grafice existente".

Funcţionalităţi

Am zis că noul Playstation este plin de funcţionalităţi, aşa că haide să discutăm ceea ce PS4 are de gând să ne ofere. În primul rând, consola este foarte focalizată pe interactivitate şi comunicare, motiv pentru care putem înregistra şi transmite imagini şi clipuri video, pe facebook. Există şi posibilitatea să facem live-stream, prin intermediul serviciul Ustream.

Consola se mai lăuda cu un modul "Suspend" care teoretic, opreşte echipamentul, deşi capacitatea de download şi update rămân active în fundal. Ce înseamnă asta este că, deşi platforma este oprită, în fundal se pot da jos cei 3753456 giga necesari pentru a rula jocul sau softul.

Ultima trăsătură ce trebuie menţionată este potenţialul de a comunica cu alte aparate, inclusiv Ps Vita (care săraca nu a primit destulă atenţie din partea nimănui). Comunicarea dintre cele două aparate permite utilizatorului să încerce jocurile de Playstation 4 direct pe Vita. Sony a mai introdus şi o aplicaţie pentru iOS şi Android, care pot transforma smartphone-ul şi tableta într-un al doilea ecran pentru consolă, oferind avantajul gameplay-ului paralel, a la Wii-U (mă îndoiesc că este la fel de bine implementat totuşi).

Gaikai

Parteneriatul Sony cu Gaikai este cel care a oferit toate trasaturile dedicate live-stream-ului, dar si posibilitatea ca spectatorii să preia controlul jocului, asta dacă utilizatorul de acasă le permite. Gaikai mai intenţionează să găsească o alternativă pentru a face jocurile de pe PS1, PS2, PS3 şi PS Mobile să mearga pe orice platforma, doar prin intermediul unui stream. Acest fapt este crucial, fiindcă Playstation 4 este construită cu o nouă arhitectură şi nu mai este compabitilă cu titlurile lansate pe platformele mai vechi.

Prev
1/2 Next »

Cele mai citite