ASUS R9 280X Matrix Platinum (Matrix-R9280X-P-3GD5) review – visul overclockerului

 

Aspect si constructie

Produsul vine intr-o cu tie ROG similara cu cele folosite la placile de baza. Nu sunt prezente imagini sau specificatii. Pentru a viziona placa priviti capacul cutiei.

Asus R9 280X Matrix Platinum box

Spatele pachetului detaliaza tehnologiile incluse cu placa si specificatiile acesteia.

Asus R9 280X Matrix Platinum box back

R9 280X Matrix Platinum este complet acoperit de sistemul imens de racire DirectCU si are aspectul la care v-ati astepta de la o placa de overclocking.

Asus R9 280X Matrix Platinum

Cele doua ventilatoare de 10mm sunt model standard, desi m-as fi asteptat sa fie CoolTech.

Pentru o racire mai buna, Matrix are un backplate pe spate care acopera chipsetul ROG, VGA Hotwire-ul, si punctele de masura.

Asus R9 280X Matrix Platinum back

Vederea de sus este si ea interesanta. Cele doua conectoare CrossfireX sunt aproape de intrerupatorul de BIOS dual.

Asus R9 280X Matrix Platinum top

La celalalt capat al partii de sus sunt doi conectori de 8 pini, ceea ce implica un consum maxim de 375W. Logo-ul Asus Matrix este iluminat albastru cand placa este pornita.

"Butonul de zgomot" se afla pe partea dorsala a placii. Daca acesta este apasat, ambele ventilatoare vor fi turate la maxim si vor porni o mica tornada in camera.

Asus R9 280X Matrix Platinum rear

TweakIt permite modificarea voltajului prin simpla apasare a butoanelor ‘+’ and ‘–‘.

Ca placa extrema de gaming, Matrix are suficiente interfete pentru a putea conecta 6 monitoare pentru o experienta de rezolutie 4K.

Asus R9 280X Matrix Platinum interfaces

Sunt 2 conectoare DVI si 4 DisplayPort pentru sesiuni de gaming cu ecran mare.

Coolerul acopera 3 sloturi si e destul de greu. E compus din doua radiatoare de aluminiu racite de doua ventilatoare de 10mm.

Asus R9 280X Matrix Platinum cooler

Cele 5 tevi de racire nu sunt in contact direct cu GPU-ul, contactul fiind intermediat de o baza de cupru.

Pe placa descoperita vedem GPU-ul inconjurat de chipurile de memorie. Fata este acoperita de un radiator care le raceste pe acestea.

Asus R9 280X Matrix Platinum no cooler heatsink

Asus au instalat un DIGI+ VRM cu 20 (16+4) faze de curent pentru a asigura stabilitate maxima si control pentru overclocking extrem. RAMul este Hynix H5GQ2H24AFR-R0C, ceea ce inseamna GDDR5 @ 1600MHz at 1.5V.

Pe partea dorsala a placii exista 3 butoane (+, - si Safe Mode) care sunt folosite pentru modificarea voltajului. Safe Mode va intoarce setarile la valoarea de fabrica in cazul in care overclockingul esueaza.

Asus R9 280X Matrix Platinum no cooler

Butonul rosu ofera acces instant la turatia maxima a ventilatoarelor, iar punctele de masura sunt exact ceea ce par. Interfetele VGA Hotwire permit conectarea la o placa de baza Asus compatibila.

Asus R9 280X Matrix Platinum VGA Hotwire

Asus a inclus un mouse pad Diablo III cu placa, precum si manualul, un CD cu soft, un adaptor DVI-HDMI si, cel mai important, un radiator LN2 Mos pentru entuziasti.

Asus R9 280X Matrix Platinum accessories

Sunt prezente si un kit VGA Hotwire si o punte CrossfireX.

 

« Prev
2/8 Next »

Cele mai citite