Asus Rampage IV Black Edition review - absolut uimitoare

 

Overclocking

Principalul motiv, pentru a cumpăra o astfel de placă, este construirea unui sistem pentru jocuri, folosind 4 plăci video, şi/sau pentru overclocking. Există şi categoria de oameni care nu au ce face cu banii, dar îi lăsăm la o parte, pentru că nu vor ști decât că au cumpărat ’’cea mai scumpă placă Asus, ultimul răcnet’’ şi se vor uita la OC Panel ca la un ceas de birou, care nu arată ora.

Pe lângă setările comprehensive din BIOS şi profilele predefintie pentru overclocking, Asus R4BE vine şi cu OC Panel, o componentă hardware, externă, care facilitează overclocking-ul şi monitorizarea sistemului, din afara acestuia. OC Panel se conectează cu placa de bază printr-un cablu special şi pune la dispoziţia utilizatorului un ecran şi câteva butoane, cu care se poate stoarce şi ultimul strop de performanţă din sistem, setările fiind activate instantaneu.

A treia modalitate de overclocking este prin suita software AI Suite III, direct din Windows.

Am folosit, pentru acest articol, profilul OC Gamers Water-Cooling, predefinit în BIOS de către specialiştii Asus. Acesta ridică asincron multiplicatorul procesorului la valorile: 49, 48, 47, 47, 46, 46, iar voltajul la 1.55V. Aşa cum sugerează şi denumirea profilului, aveţi nevoie de răcire cu lichid pentru a ţine sub control un procesor supra-alimentat.

Asus Rampage IV Black overclocking

Procesorul meu, din păcate, nu este stabil cu toate nucleele la 4.9GHz, nici chiar la 1.55V, aşa încât rămânem la overclocking-ul oferit de profilul Asus.

Mai departe, avem nevoie de răcire cu LN2, dar acest aspect nu-l dezbatem în articolul de faţă.

 

« Prev
5/9 Next »

Cele mai citite