BenQ XL2730Z - monitor de gaming, cu tehnologie FreeSync

BenQ a lansat primul monitor de gaming, cu tehnologie FreeSync, din portofoliul companiei, denumit XL2730Z, în cadrul East European Comic Con 2015. De asemenea, BenQ anunță parteneriatul strategic la nivel regional cu Electronic Sports League (ESL), compania devenind astfel partenerul ESL pentru toate competițiile de gaming organizate în Sud - Estul Europei, inclusiv pentru Campionatul South East Europe, sezonul I, ale cărui finale s-au disputat la Comic Con.

Experiența de joc este acum mai bună, mulțumită rezoluției QHD (2560x1440p), ceea ce înseamnă că vei putea vedea cu până la 77% mai multe detalii pe ecranul de 27 de inch, față de rezoluția Full HD. Rata de refresh de 144Hz, împreună cu timpul de răspuns de 1ms GTG, transformă monitorul XL2730Z în arma supremă pentru competițiile de gaming. Funcția Motion Blur Reduction, lăudată de jucătorii profesioniști, îți permite îmbunătățirea timpului de reacție, în special în cazul jocurilor FPS, unde fiecare milisecundă contează.

Datorită tehnologiei VESA DisplayPort Adaptive-Sync, te vei putea bucura de o imagine fluidă, fără întreruperi sau cadre înghețate, prin sincronizarea ratei de refresh a monitorului cu cea a plăcilor video AMD Radeon, compatibile FreeSync. Astfel, în timpul rulării jocurilor, latența și defectele vizuale vor fi reduse semnificativ, fără diminuarea performanței procesorului grafic.

Noul vârf de gamă XL2730Z îți oferă o manevrabilitate fără precedent pentru adaptarea oricărui joc la preferințele tale. Acum vei observa chiar și inamicii ascunși în colțurile întunecate ale hărții, mulțumită funcției Black eQualizer, ce iluminează zonele obscure, fără supra-expunerea celor luminate, totul pentru a păstra detaliile vitale, care să-ți permită o reacție rapidă. Chiar și intensitatea culorilor poate fi modificată – XL2730Z permite ajustarea acestora pe 20 de niveluri, redând astfel culorile care îndeplinesc cerinţele şi preferinţele specifice de vizualizare, pentru toate tipurile de jocuri.

BenQ xl2730z

Prin funcția Display Mode, diagonala ecranului poate fi ajustată de la 17" până la 24"W (16:9), opțiune utilă mai ales în turneele de gaming care impun condiții speciale, iar cu opţiunea Smart Scaling se poate personaliza dimensiunea imaginii. Pentru a satisface fiecare cerință a gamerilor, BenQ XL2730Z este dotat cu o scală de ajustare cu 14 niveluri de înălțime, dar și cu scale reglabile pentru înclinare şi pivotare, astfel încât jucătorii să poată reproduce reglajul precis al monitorului până la cel mai mic detaliu, de fiecare dată. În plus, pentru obținerea unui avantaj considerabil în fața oponenților, opțiunea Game Mode Loader oferă posibilitatea încărcării unor setări de display special create și utilizate de gamerii profesioniști, pentru cele mai aclamate jocuri ale momentului.

Display Pilot oferă cea mai simplă metodă de realizare a ajustărilor direct pe ecran, în timp ce funcția Auto Game Mode detectează tipul de joc afișat și poate reconfigura automat setările de culoare. De asemenea, opțiunea Game Mode to Go permite jucătorilor să salveze modurile de joc pe o unitate flash USB sau prin intermediul unei soluții de cloud, totul pentru a transfera mai ușor setările preferate pe o altă unitate de gaming. În plus, telecomanda S Switch oferă posibilitatea de a naviga rapid prin modurile de joc şi meniul monitorului.

Protecția ochilor, una dintre preocupările principale ale BenQ în ultimii ani, stă la baza modelului XL2730Z. Monitorul profesional de gaming include tehnologia unică BenQ Low Blue Light, de reducere a spectrului de lumină albastră, cauza principală a oboselii ochilor, durerilor de cap și tulburărilor de somn, pentru care mulți dintre jucătorii profesioniști folosesc ochelari speciali de protecție. În plus, tehnologia Flicker-free elimină pâlpâitul la toate nivelurile de luminozitate, crescând performanţa jucătorilor prin confort vizual extrem, chiar şi după sesiuni prelungite de gaming.

Noul monitor de gaming este disponibil la un preț special de lansare de 2.699 de lei la partenerii online selectați (CEL, eMAG, evoMAG, MediaDOT, PC Garage), ofertă valabilă în limita stocului disponibil. Ulterior, monitorul va fi disponibil prin partenerii BenQ în România la un preț recomandat de raft de 3.489 de lei.

Cele mai citite