Synology NAS DS415play review – propriul Cloud

 

Sistem de operare

Sistemul de operare este conceput de Synology si poarta denumirea DSM (DiskStation Manager). Cea mai noua versiune, folosita si in testele de astăzi, este 5.2.

Prima pornire a echipamentului va deschide o fereastra de configurare, care te va ajuta sa ajungi in interfața principala, după crearea unui utilizator si instalarea câtorva servicii. Exceptând parola de intrare, celelalte servicii sunt opționale, putând fi configurate ulterior.

După logare, apare o fereastra de ajutor, care poate fi dezactivata, însă pentru începători este foarte utila, oferind informații despre echipament si interfața acestuia.

Am optat pentru înregistrarea video a interfeței, pentru ca prezentarea sa fie detaliata si rapida.

Întâi, iată ce opțiuni aveți in Control Panel.

{youtube}R9UkZEfM-fk{/youtube}

Multe dintre acestea probabil ca nu le veți folosi, însă cei care au nevoie de ele, vor fi incantați.

Pe lângă opțiunile implicite, sistemul de operare de la Synology vine cu module, care pot fi instalate si configurate independent, in funcție de nevoia fiecăruia.

{youtube}DKRXHfjGax4{/youtube}

Photo si Video Station vor fi probabil cele mai utilizate, mai ales ca au posibilitatea de a crea albume, pe care apoi le partajați in rețea si le puteți accesa de pe diverse dispozitive mobile, precum tableta sau samrtphone-ul.

Synology a integrat si un modul de Download, care exact asta face, însă accepta si fișiere tip torrent, astfel ca puteți face descărcările direct pe NAS si-l puteți lasă pornit, sa facă rație, consumul fiind mult mai mic decât al PC-ului.

 

« Prev
3/5 Next »

Cele mai citite