Noctua NH-U14S TR4-SP3, NH-U12S TR4-SP3, NH-U9 TR4-SP3 review

 

Instalare

Noctua a dezvoltat propriul sistem de prindere, numit SecuFirm2, care este si foarte ușor de instalat, mai ales ca ai tot ce-ti trebuie in pachet.

Cel mai interesant este ca toate cele 3 coolere au prinderea deja montata, astfel încât nu este nevoie decât sa strângi cele 4 șuruburi, cu unealta din cutie. Apoi, atașezi înapoi ventilatorul si ai terminat.

NH-U14S nu este foarte mare si nu incomodează montarea memoriilor pe sloturile vecine cu procesorul.

Noctua NH U14S install

După montarea ventilatorului, acesta va ajunge deasupra primului slot de memorie, însă poate fi mutat mai sus pe radiator, astfel încât sa puteți monta memorii mai înalte.

Din păcate, pe unele placi de baza, care au primul slot PCI-E aproape de procesor (ex: Asus Zenith Extreme), nu veți putea monta placa video in slotul dedicat, coolerul Noctua împiedecând acest lucru.

 

NH-U12S este puțin mai mic in volum, astfel încât nu are cum sa ajungă la bancurile de memorie si nici la slotul plăcii video.

Noctua NH U12S install

Totuși, ventilatorul va ajunge deasupra primului slot de memorie, care nu este folosit de multi, insa cei care vor ocupa toate bancurile de RAM, banuiesc ca vor folosi altfel de racire.

Mezonul seriei, NH-U9,  are dimensiuni si mai reduse, astfel încât nu interferează cu nici un slot din jurul sau.

Noctua NH U9 install

Cele 2 ventilatoare ajung deasupra sloturilor de memorie apropiate de procesor, dar raman la pararea de mai sus.

 

« Prev
6/10 Next »

Cele mai citite