MSI GE73 7RF Raider review - Full HD la purtator

 

Aspect si construcție

MSI a creat propriul design pentru laptopurile sale si pot spune ca nu arata rău deloc. Asemănarea cu botul unei mașini super-sport este sugestiva pentru seria de gaming.

MSI GE73VR

Grosimea nu este foarte mare, ceea ce este interesant, însă apare curiozitatea capabilităților de răcire, pe care le vom testa la momentul potrivit. Partea frontala nu conține conectori sau butoane, ci doar LED-urile de stare, HDD si baterie, precum si 2 difuzoare, sub colturile carcasei.

MSI GE73VR front

Pe muchia stângă exista o grila de aerisire, portul RJ45 pentru rețea, o ieșire HDMI 2.0 (capabila de 4K@60Hz), un mini-DisplayPort, un USB 3.1 tip A, un USB 3.1 tip C, o ieșire audio si o intrare pentru microfon.

MSI GE73VR left

Pe dreapta găsim interfața pentru alimentare, o grila pentru aerisire, 2x USB 3.0 iluminate si un cititor de carduri SD.

MSI GE73VR right

Spatele este lipsit de porturi, găzduind doar cele 2 grile de ventilație.

MSI GE73VR rear

Tastatura este produsa de SteelSeries, un nume in industria de profil, si beneficiază de iluminare RGB, cu posibilitatea de setare pe fiecare tasta, individual, a cate unei culori si acțiuni. Pentru acesta, exista aplicația SteelSeries Engine3.

MSI GE73VR keyboard

Fiind destinata gamerilor profesioniști, tastatura permite setări care sa ajute utilizatorul, ca de exemplu iluminarea unei taste in funcție de câtă muniție mai are arma din joc, sau câtă viață mai are personajul. In plus, se pot apăsa pana la 45 taste simultan, pentru a evita ghosting-ul.

Ca o părere personala, as menționa ca GE73VR nu are butonul Windows pe partea stângă, acesta fiind mutat in dreapta, unde așteptam butonul pentru meniul ‚click dreapta’.

GE73VR oferă un ecran de 17.3 inch, Full HD (1920x1080), cu 120Hz refresh si timp de răspuns de 3m, ceea ce este excelent, atât pentru jocuri, cat mai ales pentru partea de VR, care poate oferi un refresh mai mare pentru ochii utilizatorului.

Adăugând încă 2 monitoare, pe HDMI si mini DisplayPort, se poate crea o matrice de 3 ecrane, pentru diverse situații.

GE73VR se sprijină pe 4 piciorușe din cauciuc si încă 8 din plastic, care ajuta la o mai buna stabilitate. Printre acestea  exista mai multe grile de aerisire, atât pentru ventilatoarele sistemului de răcire, cat si pentru zona centrala, unde se găsesc componente.

MSI GE73VR back

 

MSI a conceput un nou model de cooler pentru acest laptop, integrând o soluție cu 7 conducte, 2 ventilatoare si 4 guri de ventilare. Tehnologia se numește Cooler Boost 5 si ar trebui sa răcească mai bine componentele fierbinți, precum procesorul si cip-ul grafic. Poate  fi controlata cu ajutorul aplicației Dragon Center, pentru a obține rezultatele dorite.

MSI GE73VR inside

 

Procesorul este un i7-7700HQ, secondat de 16GB DDR-2400. Partea grafica este compusa din Intel HD 630, integrata in procesor, utilizata pentru partea 2D, in timp ce pentru 3D exista cip-ul grafic GTX 1070, destul de puternic pentru jocuri.

 

« Prev
3/7 Next »

Cele mai citite