Iti dau reducere 1% la PC Garage

MSI GS65 Stealth Thin 8RF Gaming Notebook review

In lumea gaming-ului, PC-ul este cel mai bun aliat, iar aici includem atât desktop-urile, cat si laptop-urile. Primele asigura configurații mai puternice si posibilitatea de upgrade, iar cele din urma oferă portabilitate si ocupa mai puțin spațiu.

Testam astăzi notebook-ul de gaming MSI GS65 Stealth Thin 8RF, care ne întâmpină cu o configurație cel puțin interesanta.

MSI GS65 Stealth Thin 8RF

Am sintetizat prezentarea si testarea in clipul următor.

 

Tastele au cursa scurta, astfel ca se poate tasta rapid, in plus fiind si silențioase. Ecranul este capabil de rezoluție 1920x1080 la 144Hz, fiind excelent pentru jocurile care necesita vizualizarea cadrelor rapide.

 

Consum si răcire

Am măsurat consumul in timpul testelor si am înregistrat 14.1W,in repaus, respectiv 131.9W maxim, in lucru.

Zgomotul maxim produs de GS65 a fost de 41.2dB, ceea ce este audibil si poate deveni deranjant, daca nu exista alta sursa de zgomot, mai puternica, precum sunetul jocului. Mai exact, când cipul grafic era încărcat, zgomotul ajungea pana la 38.6dB, ceea ce este audibil, dar poate fi ignorat. Partea mai zgomotoasă apare la încălzirea CPU.

Problema este ca procesorul intra in Throtlling (reduce viteza de lucru si alimentarea) aproape tot timpul, astfel ca nu va rula la frecventa maxima decât atunci când încărcarea nu este prea mare si implicit, nu se încălzește.

 

Preț

MSI GS65 Stealth Thin 8RF se poate cumpăra din Romania la un preț aproximativ de 9400lei. Consider ca raportul performanta/preț este mare, mai ales ca exista alte laptop-uri concurente, care pornesc de la 8200lei. MSI are avantajul de a fi mai subțire, însă posibil ca acest fapt sa se reflecte in dimensiunea cooler-ului, care am văzut ca nu se descurca prea grozav.

 

Concluzie

MSI GS65 Stealth Thin 8RF este un notebook de gaming cu o configurație puternica, atât pe partea de CPU, cat si pe partea de accelerare grafica. Este un laptop subțirel, data fiind configurația, însă are probleme la răcire, procesorul ajungând la 93C si stand mai mult la jumătatea frecventei nominale de lucru.

Prețul este prea mare, concurenta costând cu un maxim de 19% mai puțin.

 

PRO

CONTRA

 

- aspect extraordinar

- configurație puternica

- grosime redusa

- 144Hz

 

- probleme la răcire

- preț mare

 

Evaluare

Aspect & Construcție

9.8

8.57

Performanta

9.0

Temperatura & zgomot

7.0

Consum

9.0

Dimensiuni & greutate

9.5

Preț

7.0

 

MSI GE73 7RF Raider review - Full HD la purtator

Jocurile sunt o componenta activa a vieților noastre. Pentru unii mai congruenta, pentru alții mai paralela, însă pentru toți prezenta.  In funcție de atracție, timp liber si, in special, buget, fiecare dintre noi aderam la un anumit sistem de gaming.

Portabilele de profil au rolul lor si o piață bine definita, astfel încât sa acopere cat mai dens cererile utilizatorilor. Un astfel de laptop de gaming am si eu, astăzi, pe birou. Este vorba despre MSI GE73VR 7RF Raider, cel mai nou membru al seriei, orientat către Virtual Reality, după cum apare si in denumirea sa.

MSI GE73VR set

 

MSI GE73-7RF Raider

CPU

Intel Core i7-7700HQ @ 2.8GHz

Placa de baza

MSI-1799

RAM

16GB DDR4-2400 dual channel

Stocare

512GB M.2 SSD NVMe

1TB SATA3 HDD 2.5”

Video

NVIDIA GTX 1070 8GB GDDR5

Ecran

Full HD, 1920x1080, 120Hz, 3ms

Dimensiuni

419 x 285 x 28.5 mm

Greutate

2.8 Kg

Baterie

6 celule, 51Whr

 

 


 

Ambalaj si accesorii

Cutia este simpla, dar interesanta. Capacul nu dezvăluie aspectul produsului, si nici măcar numele acestuia, ci doar seria din care face parte.

MSI GE73VR box

Pe verso sunt descrise o sumedenie de tehnologii integrate.

MSI GE73VR box back

Ca accesorii, pachetul conține doar alimentatorul, si nimic altceva.

MSI GE73VR acc

 


 

Aspect si construcție

MSI a creat propriul design pentru laptopurile sale si pot spune ca nu arata rău deloc. Asemănarea cu botul unei mașini super-sport este sugestiva pentru seria de gaming.

MSI GE73VR

Grosimea nu este foarte mare, ceea ce este interesant, însă apare curiozitatea capabilităților de răcire, pe care le vom testa la momentul potrivit. Partea frontala nu conține conectori sau butoane, ci doar LED-urile de stare, HDD si baterie, precum si 2 difuzoare, sub colturile carcasei.

MSI GE73VR front

Pe muchia stângă exista o grila de aerisire, portul RJ45 pentru rețea, o ieșire HDMI 2.0 (capabila de 4K@60Hz), un mini-DisplayPort, un USB 3.1 tip A, un USB 3.1 tip C, o ieșire audio si o intrare pentru microfon.

MSI GE73VR left

Pe dreapta găsim interfața pentru alimentare, o grila pentru aerisire, 2x USB 3.0 iluminate si un cititor de carduri SD.

MSI GE73VR right

Spatele este lipsit de porturi, găzduind doar cele 2 grile de ventilație.

MSI GE73VR rear

Tastatura este produsa de SteelSeries, un nume in industria de profil, si beneficiază de iluminare RGB, cu posibilitatea de setare pe fiecare tasta, individual, a cate unei culori si acțiuni. Pentru acesta, exista aplicația SteelSeries Engine3.

MSI GE73VR keyboard

Fiind destinata gamerilor profesioniști, tastatura permite setări care sa ajute utilizatorul, ca de exemplu iluminarea unei taste in funcție de câtă muniție mai are arma din joc, sau câtă viață mai are personajul. In plus, se pot apăsa pana la 45 taste simultan, pentru a evita ghosting-ul.

Ca o părere personala, as menționa ca GE73VR nu are butonul Windows pe partea stângă, acesta fiind mutat in dreapta, unde așteptam butonul pentru meniul ‚click dreapta’.

GE73VR oferă un ecran de 17.3 inch, Full HD (1920x1080), cu 120Hz refresh si timp de răspuns de 3m, ceea ce este excelent, atât pentru jocuri, cat mai ales pentru partea de VR, care poate oferi un refresh mai mare pentru ochii utilizatorului.

Adăugând încă 2 monitoare, pe HDMI si mini DisplayPort, se poate crea o matrice de 3 ecrane, pentru diverse situații.

GE73VR se sprijină pe 4 piciorușe din cauciuc si încă 8 din plastic, care ajuta la o mai buna stabilitate. Printre acestea  exista mai multe grile de aerisire, atât pentru ventilatoarele sistemului de răcire, cat si pentru zona centrala, unde se găsesc componente.

MSI GE73VR back

 

MSI a conceput un nou model de cooler pentru acest laptop, integrând o soluție cu 7 conducte, 2 ventilatoare si 4 guri de ventilare. Tehnologia se numește Cooler Boost 5 si ar trebui sa răcească mai bine componentele fierbinți, precum procesorul si cip-ul grafic. Poate  fi controlata cu ajutorul aplicației Dragon Center, pentru a obține rezultatele dorite.

MSI GE73VR inside

 

Procesorul este un i7-7700HQ, secondat de 16GB DDR-2400. Partea grafica este compusa din Intel HD 630, integrata in procesor, utilizata pentru partea 2D, in timp ce pentru 3D exista cip-ul grafic GTX 1070, destul de puternic pentru jocuri.

 


 

MSI Dragon Center

Aplicația de la MSI permite monitorizarea si configurarea laptop-ului, din mai multe perspective. Încep cu citirea temperaturii CPU si continui cu posibilitatea de a modifica frecventele acestuia, dar si tipul de Power Management si turația ventilatoarelor.

La System Tuner găsim opțiunile pentru Boost, adică pentru creșterea performantelor. Pe scurt, overclocking. Totul se bazează pe profiluri, pe care utilizatorul le poate schimba după bunul plac.

Implicit, GE73VR rulează pe Sport, iar Boost-ul de care vorbeam poate fi obținut prin alegerea profilului Turbo si modificarea celor doua opțiuni, pentru procesor si memorie.

Procesorul primește cei 200MHz trimiși către el, însă memoria nu creste in frecventa. Am vorbit cu cei de la MSI si mi-au spus ca urmeaza sa lanseze o noua versiune a aplicatiei, care va remedia problema.

 

SteelSeries Engine 3

MSI a instalat, pe GE73VR, o tastatura SteelSeries, care beneficiază de iluminare RGB, diversele profiluri putând fi setate prin intermediul aplicației Engine3.

 

 

 


 

Performanta

GeekBench 4

geekbench score 

 

PCMark 10

pcmark details 

 

3DMark – Time Spy

3dmark details 

 

VRMark

vrmark orange

 

Crystal Disk

crystal

Iată ca MSI a ales o combinație SSD extraordinara pentru GE73VR, ratele de transfer vorbind de la sine. Nici HDD-ul nu arata rău in cifre.

crystal hdd

 

Deus Ex

deus ex 1920 ultra

Vedem ca Deus EX poate fi rulat cursiv la 1920x1080 cu setările Ultra, ceea ce dovedește performantele lui GE73VR.

 


 

Consum

Am testat consumul in 3DMark Time Spy si a rezultat o valoare de 169.9W, ceea ce nu este rău.

powermark

 

 

Temperatura si zgomot

Am măsurat o valoare de 45dB, generata de GE73VR in timpul funcționarii. Este audibila si devine deranjanta, la un moment dat. Totuși, răcirea este decenta.

temp

 


 

Preț

MSI GE73VR 7RF Raider costa aproximativ 11000 lei si se bate la preț cu Lenovo Legion Y920 si Asus ROG G752VS, care costa cu 500lei mai puțin, dar au 256GB SSD, fata de 512GB la MSI. Am verificat prețul unui M.2 de 256GB si este in jur de 500lei, deci toate cele 3 laptopuri concurente costa la fel.

 

Concluzie

De multe ori, laptopurile de gaming arata diferit fata de cele de birou, prin grosimea si greutatea lor. MSI a reușit sa împacheteze toata configurația din specificații, într-o carcasa nu prea groasa si nici prea grea.

Aspectul este interesant si atractiv, performantele sunt foarte bune, fiind capabil de peste 60FPS, la 1920x1080, cu detalii maxime. Pentru VR, ecranul de 120Hz este un plus.

Consumul nu este mare, însă bateria tine doar 1 ora si 10 minute de joaca. Zgomotul ajunge la 45dB si poate deveni deranjant, la un moment dat.

Prețul este la fel cu al concurenților direcți, deci nu are de pierdut din aceasta cauza.

 

PRO

CONTRA

 

- aspect si construcție

- tastatura iluminata RGB per tasta

- performanta excelenta

- răcire decenta

- preț

 

- zgomot

 

Evaluare

Aspect & Construcție

9.5

8.92

Performanta

9.0

Temperatura & Zgomot

8.5

Upgradabil

9.0

Dimensiuni & Greutate

9.0

Preț

8.5

 

Premii

excellent performance 9.0 

 

Vonino Magnet M1 review - raport performanta-pret la superlativ

Într-o lume tehnologica dominata de smartphone, tableta are, încă, locul ei bine determinat. Vonino tine pasul cu cererea pieței si produce echipamente care sa întâmpine aceste cerințe.

Astfel, am primit la review Vonino Magnet M1, o tableta cu suport 4G, pentru aceia care călătoresc si doresc conexiune internet oriunde merg. Ca sa aveți o idee mai clara asupra acestui echipament, am ales o suita de teste care exemplifica performantele si autonomia.

Vonino Magnet M1 set

 

Specs:

Vonino Magnet M1
Ecran 10.1'' IPS LCD multi-touch, 1280x800
CPU Mediatek MT8735B 1.1GHz (Cortex A53) quad-core
GPU ARM Mali-T720
RAM 2GB LPDDR3
Stocare 16GB MLC NAND, microSD max 32GB
Sistem de operare Android 7.0
Cameră

5.0 MP spate

2.0 MP frontal

Conectivitate

Wi-Fi (802.11 b/g/n)

Bluetooth 4.0

4G

Interfețe

microUSB

mini jack 3.5 mm audio

Baterie 6500mAh, max 10h
Dimensiuni 261x161x9.82 mm
Greutate 560 g

 


 

Aspect şi construcţie

Vonino Magnet M1 se prezinta ca o tableta interesanta, prezentând o configurație hardware puternica si capabilități 4G. Procesorul este un Mediatek MT8735B (4 nuclee), cu frecventa de 1.1GHz, din seria Cortex A53, iar cipul grafic este ARM Mali-T720. Memoria de 2GB este suficientă pentru majoritatea aplicațiilor, astfel încât sa nu aveți sacadări in funcționare.

Vonino Magnet M1

Tableta este dotata cu ecran IPS de 10.1 inch, cu rezoluție 1280x800, oferind o calitate foarte buna a imaginii si culori vii. Stocarea integrata este de 16GB, dar poate fi extinsa prin card microSD, de maxim 32GB, astfel ca avem destul spațiu pentru aplicații, poze, etc.

Spatele tabletei prezinta o textura cauciucata, foarte aderenta, motiv pentru care este virtual imposibil sa o scăpați din mana. De asemenea, nu alunecă pe suprafețe lucioase, deci nu va zbura de pe birou, in caz ca o loviți din greșeală.

Vonino Magnet M1 spate

Butonul de pornire/oprire se afla pe muchia superioara, împreună cu cele pentru volum. Interfețele si conectorii sunt pe partea dreapta-spate. Ieșirea audio si micro-USB-ul sunt la vedere, însă restul porturilor sunt ascunse sub o ușă protectoare.

Vonino Magnet M1 butoane

Acolo găsim sloturile pentru SIM si microSD, flancate de antenele pentru Wi-Fi/GPS, respectiv GSM. Lângă acestea se afla si camera foto/video de 5MP, care, însă, nu este ajutata de vreun blitz/flash.

Vonino Magnet M1 SIM

Conexiunea Wi-Fi poate fi efectuata atât in 2.4GHz, cat si in 5GHz, ceea ce este un avantaj.

 


 

Metodologie

Testarea implică mai multe etape, fiecare acoperind anumite aspecte. Întâi am testat performanţele tabletei, în ceea ce priveşte procesorul, acceleratorul grafic și memoria. Am trecut apoi la multimedia. Sunetul a fost calificat conform urechilor noastre, comparativ cu alte echipamente similare.

În final am folosit camera foto/video, pentru a vedea calitatea imaginilor.

 


 

Performanţă

Ecran şi multimedia

Ecranul de 10 inch are matrice IPS și suportă maxim 5 atingeri simultan. Tehnologia MiraVision îmbunătățește calitatea imaginii, prin controlul luminozității, contrastului si culorilor.

 Luminozitatea mi s-a părut bună, mai ales că eu am setat-o pe la 60%, deoarece la maxim mi se părea prea luminoasa pentru gustul meu.

Configurația hardware susține foarte bine interfața software, care nu are sacadări sau întreruperi, iar instalarea aplicațiilor decurge, de asemenea, rapid. Totodată, rularea clipurilor video este cursiva.

Am testat difuzoarele tabletei și pot spune că se aud bine, deși la volum maxim pot apărea unele distorsiuni.

 

Teste

AnTuTu

Vonino Magnet M1 Antutu 

 

Geekbench

Vonino Magnet M1 Geekbench 

 

PCMark

Vonino Magnet M1 PCMark 

 

3DMark

Vonino Magnet M1 3DMark 

Performance Test

Vonino Magnet M1 Perf Test 

 


 

Camera foto-video

Imaginile au fost capturate aleatoriu, tocmai pentru a observa cat mai bine calitățile camerei foto/video.

 

Baterie

Principalul consumator al bateriei este ecranul, si in special luminozitatea acestuia. Eu am setat ecranul la 85%, iar rezultatele de mai jos sunt obținute in aceste condiții.

Utilizarea uzuala, precum mail, Internet, documente, oferă o autonomie de aproximativ 500 minute, adică aproape 8 ore și jumătate.

Folosita exclusiv pentru jocuri, bateria tine 400 minute (6 ore și 40 minute), iar rulând filme ajunge la 370 minute (6 ore si 10 minute).

Daca doriți autonomie mai mare, puteți opta pentru diminuarea luminozității ecranului.

 


 

Preţ

Vonino Magnet M1 se poate achiziționa, in magazinele Orange  si pe www.orange.ro, la un preț de aproximativ 677 lei (149eur), prin promoția „Orange Best Deal”, sau cu avans 0 si rata lunara de 6euro, împreună cu abonamentul Orange Net 9.

Magnet M1 se găsește si pe site-ul Vonino, la 749 lei. Exista si aici o promoție, care oferă gratuit o husa Flip L-Cover si un SIM Orange, cu 6 Euro credit.

După o căutare online, nu am găsit altă tabletă, cu aceleași caracteristici, la un preț mai bun, deci Magnet M1 oferă un raport performanță/preț, imbatabil in categoria sa.

 

Conclusion

Tableta Vonino Magnet M1 oferă un ecran IPS de 10inch si o performanta buna in rularea aplicațiilor. Suportul pentru 4G asigura conectivitate internet oriunde exista semnal GSM, iar promoția cu SIM Orange si husa este binevenita, deoarece puteți fi online imediat după cumpărarea tabletei, având si echipamentul protejat.

Prețul este cel mai bun, in acest moment, din categoria respectiva,  deci aici Vonino câștigă fără probleme.

Per total, Vonino Magnet M1 este cea mai buna tableta din categoria sa, oferind cel mai bun raport performanta/preț, conform cu specificațiile produsului.

 

PRO CONTRA

 

- aspect plăcut

- performanţă bună

- suportă SIM 4G

- cel mai bun preț din gama sa

 

-

 

Evaluare

Techzone.ro 8.65 / 10
ASPECT şI CONSTRUCţIE 8.5
PERFORMANţE 8.5
ECRAN / IMAGINE 8.5
CAMERA FOTO-VIDEO 7.0
AUTONOMIE 9.0
PREţ 10.0

 

Premii

best value 10 

 

Vonino iMart QSL review – esti online oriunde

Tableta este un gadget foarte folosit, atât acasă, cat si pentru afaceri. Portabilitatea este excelenta, data fiind greutatea si dimensiunile reduse, iar performantele hardware avansează odată cu tehnologia.

Vonino are o lunga experiență in designul de tablete, iar astăzi vom parcurge împreună cunoașterea lui iMart QSL, o varianta care include procesor Intel Atom Z3735F Baytrail-T si conectivitate 3G. In plus, vine cu Windows 10 preinstalat, așa ca are toate caracteristicile moderne.

Vonino iMart QSL set

 

Specificații:

 • Procesor:             Quad-Core Intel Atom Z3735F Baytrail-T 1.3GHz, Boost 1.8Ghz
 • Memorie:           2GB
 • Display:                10.1 inch, IPS, Capacitiv, rezoluție 1280x800
 • Rețele: 3G:HSDPA(21.4mbps), HSUPA, WCDMA 2100/900 2G:EDGE(384-473kbps), GPRS(171.1kbps)
 • Stocare:               32 GB intern + microSD pana la 128GB
 • GPS:      Da
 • Camera:               Camera spate 5.0MP, camera fata 2.0MP, AutoFocus
 • Conectare si porturi:      Wi-Fi 802.11b/g/n, 802.11ac,supports 5G Wi-Fi), Bluetooth 4.0LE, GPS +AGPS, miniHDMI, 3.5mm audio-jack, microUSB
 • Baterie: Li-Ion, 3.7V 6500mAh
 • Dimensiune:      260*161*9.5mm
 • Greutate:            510g
 • Culoare:               Negru
 • Sistem de Operare:        Microsoft Windows 10, Home Edition x86
 • Alimentare:       5V 2A

 


 

Aspect si capabilități

Vonino iMart QSL este o tableta de 10.1inch, ecranul beneficiind de tehnologie IPS, astfel încât imaginile sa fie de foarte buna calitate, atât cele statice, cat si cele ‚mișcătoare’, precum filmele. Mai precis, rezoluția de 1280x800 permite afișarea standardului 720p, așa ca va puteți face o idee despre capabilitățile ecranului. Am testat acest aspect si am rămas incantat de culorile si performanta acestuia.

Vonino iMart QSL

Deasupra ecranului găsim o camera foto/video de 2MP, care poate fi folosita, in special, pentru convorbiri video, dar puteți sa încercați si un selfie.

Partea dorsala este realizata dintr-un fel de cauciuc striat, care oferă o aderență sporită in mână, si un sentiment de siguranță ca nu veți scăpa tableta, in timpul utilizării. In plus, e o protecție împotriva zgârieturilor si chiar a unui anumit grad de lovituri.

Aici este prezenta camera principala, de 5MP, care beneficiază de Auto Focus, si care va permite capturi mai bune decât varianta frontala.

Vonino iMart QSL butoane

Pe marginea superioara găsim singurele butoane, adică Pornit/Oprit si Volum.

Partea de conectivitate este asigurata de  un port microUSB, unul miniHDMI si un USB 2.0. Căști sau boxe se pot conecta in jack-ul aferent. Tot aici se găsește o fanta, sub al cărei capac  se găsesc sloturile pentru microSD (max 128GB) si pentru cartela 3G.

Vonino iMart QSL interfete

Încărcătorul este cu mufa rotunda, un minus din punctul meu de vedere, deoarece trebuie folosit cel livrat cu tableta. Alimentarea prin microUSB ar fi fost un mare avantaj, mai ales pentru cei care au si smartphone-ul pe acest tip de încărcare si ar fi fost ușor sa care numai un alimentator, in loc de doua.

Stocarea este compusa din cei 32GB integrați, plus slotul microSD, care suporta carduri de pana la 128GB. In total putem avea maximum 160GB spațiu.

Conectivitatea 3G este asigurata de un modem capabil de HSDPA  (21.4 Mbps), HSUPA, WCDMA 2100/900 si complementarele 2G: EDGE (473Kbps) si GPRS (171.1Kbps). Așadar avem la dispoziție o multitudine de standarde prin care se ne conectam la internet, iar acest aspect  este un plus, deoarece nu suntem limitați doar la Wi-Fi-ul de acasă sau de la hotel. Putem sta conectați chiar si in mașină sau pe plaja, adică oriunde avem semnal GSM.

 

Husa Vonino M-Fly 10, cu tastatura

Un avantaj important, oferit de producător, este husa M-Fly 10, care se livrează împreună cu iMart QSL, si care are incorporata o tastatură, transformând tableta în laptop.

Vonino iMart QSL M Fly 10

M-Fly este o husa de tip carte (flip-case), astfel ca protejează complet tableta, in plus, putând fi folosita si ca stand. Tastatura se fixează prin 2 puncte magnetice, iar conectarea, cu tableta, se face printr-o interfață cu 5 pini. Exista totuși o limitare, la folosirea ca stand, deoarece are o singura poziție pentru tableta, sub unghiul ales de producător.

Vonino M Fly 10 stand

 


 

Performanta

Vonino a ales un procesor Intel Atom Z3735F Baytrail-T, a cărui frecventa de lucru este de 1.3GHz, iar Boost-ul este la 1.8GHz. Având in vedere ca vorbim despre 4 nuclee (quad core), este de așteptat sa vedem ceva performanta. Cel mai important ajutor vine de la cei 2GB memorie, care pot rula fără probleme sistemul de operare Windows 10 si aplicațiile instalate, oferind tabletei cursivitate si rapiditate in execuția programelor.

Faptul ca vorbim de Windows 10 este un avantaj, deoarece, pe lângă interfața ușor de folosit, putem rula si aplicații pe care le folosim uzual, pe PC-ul de acasă sau de la birou. Mai mult, in Microsoft OneDrive putem stoca fișiere personale (documente, poze, filme, etc.), pe care le putem accesa de oriunde, deoarece tableta are conectivitate 3G. Este de ajuns sa va creați un cont pe cloud-ul Microsoft, pe care apoi îl puteți folosi la login pe tableta si pe PC. Având același cont, pe ambele echipamente, veți vedea automat aceleași unelte, stocarea din OneDrive, etc. Ca sfat, daca va abonați la Office 365 (e vreo 45lei / luna), veți avea 1TB spațiu in OneDrive si toate beneficiile suitei Microsoft, pe 5 echipamente simultan (PC-uri, tablete, smartphone, etc).

Am testat editarea unui document, folosind Internetul si a mers excelent, un plus fiind tastatura din husa M-Fly 10, care mi-a oferit rapiditate la scris, cu aceasta ocazie făcându-mi o părere concreta si despre husa oferita de Vonino.

Rezultatele sunt foarte bune si la capitolul multimedia. Tableta a rulat cursiv mai multe filme, începând cu 720p si mergând pana la 1080p, 2K si chiar 4K. Surprinzătoare performanta in Ultra HD, dar îmbucurătoare! Cu o conexiune 3G stabila, putem viziona clipuri 4K si de pe YouTube, fără întreruperi sau sacadări.

Nici la jocuri nu sta rău. Puterea procesorului Intel se vede si in acest caz, astfel încât si distracția este asigurata.

 

Autonomie

In ceea ce privește bateria, Vonino a integrat o varianta de 6500mAh. Din testele mele, folosirea tabletei pentru navigare, documente, ceva YouTube (utilizând conectarea prin wireless), oferă o autonomie de peste 6 ore.

Conectarea prin 3G scade durata de funcționare cu vreo ora, dar este bine oricum.


 

Preț

Tableta Vonino iMart QSL se poate cumpăra de pe Vonino.ro, pentru 1099 lei. Husa o primiți gratuit. Totodată, o găsiți si in magazinele Orange, la 199€ (895RON). O puteti primi gratuit împreună cu abonamentul Orange Net 18, însă husa costa, separat, 49€ (202RON).

Pentru aceasta suma, primiți o tabletă foarte capabila, iar includerea husei cu tastatura este un plus mare, care contribuie la ușurința utilizării, dar si la îmbunătățirea raportului performanta/preț.

 

Concluzie

Vonino are o lunga experiență in designul de tablete, iar astăzi am văzut cum se comporta iMart QSL, o varianta care include procesor Intel Atom, conectivitate 3G si este controlata de Windows 10. Pe scurt, vitezomana, bine conectata si agera.

Lenovo Ideapad MIIX 300 preview - îmbinăm utilul cu plăcutul, adică 2 in 1

Fiecare eveniment din viața noastră este marcat de 2 aspecte importante: emoțiile dinaintea momentului si amintirile de după. In funcție de acestea păstrăm in suflet bucuria, odată cu trecerea timpului, si înmagazinăm învățămintele extrase de pe urma fiecărei trăiri.

Crăciunul se apropie cu pași repezi si sunt sigur ca va doriți sa-l petreceți in modul preferat, alături de sufletele pereche, familie, prieteni, etc. Si exact asta trebuie sa faceți. Însă pe lângă acele persoane, exista si elementele non-vivace, care contribuie la organizarea, petrecerea si amintirile generate de aceasta sărbătoare.

Aici intervine tehnologia, iar, pe lângă nelipsitul smartphone, o parte din ajutor vine de la un portabil, care, datorită ecranului mare si al vitezei de lucru, oferă o mai mare dinamicitate acțiunilor. Un portabil îmbină utilul cu plăcutul si atinge aproape toate nevoile utilizatorului.

Lenovo Ideapad MIIX 300 set

Am ales pentru acest articol o tableta Lenovo Ideapad MIIX 300, o soluție 2-in-1, pe care o putem folosi atât ca laptop, cat si ca tableta, in funcție de situație. Pachetul conține si tastatura, astfel încât nu avem decât sa ne apucam de lucru. Si daca tot vorbeam de Craciun, va propun sa vedem cum ne va ajuta Ideapad pe parcursul ultimei luni din an.

Sa începem prin a spune ca l-ați primit cadou de Moș Niculae. Iată o prima utilitate: un dar pentru cineva drag. Sunt sigur ca v-ați gândit si voi la acest aspect, iar acest articol va pune in contact cu Lenovo Ideapad MIIX 300, ca o posibila alegere.

Lenovo Ideapad MIIX 300

Un avantaj important este dimensiunea redusa a echipamentului, diagonala de 10”,a ecranului, fiind factorul decisiv in acest sens. Lenovo a folosit un afișaj de tip IPS, adică unul de buna calitate, capabil de luminozitate crescuta, imagini clare si culori vii. Pe lângă aceasta, ‚simțul tactil’ al tabletei este foarte bine dezvoltat. Răspunde foarte precis la comenzi, mai ales ca suporta atingere in 5 puncte simultan.

Internetul si cumpărăturile online sunt activități zilnice pentru cei atașați de tehnologie, iar tableta este perfecta pentru navigarea prin reviste si magazine virtuale, oferind un plus evident fata de telefonul mobil, la acest capitol. Chiar daca site-urile sunt concepute sa se dimensioneze automat după ecranul dispozitivului utilizat, o pagina de 10” este sesizabil mai mare decât una de 5.5”, astfel încât veți alege, mai rapid, cadourile de Craciun.

Pentru aceasta misiune este mai ușor sa folosim echipamentul ca tabletă, fără tastatură, si chiar sa îl luam cu noi la cumpărături, pentru a accesa informațiile in timp real. Nu are optiune pentru card GSM(3G/4G), însă partea wireless suporta toate standardele in 2.4GHz (802.11a/b/g/n), plus Bluetooth 4.0.

Lenovo Ideapad MIIX 300 tableta

Pe drum, se poate folosi pe post de GPS, in mașină. Exista câteva aplicații bune, care au hărți actualizate destul de des. Vom ajunge la destinație mai repede, de cele mai multe ori ocolind aglomerația din trafic. Deci putem pleca in vacanta, folosind Ideapad ca GPS, pe drum, si apoi ca tableta sau laptop, pentru alte scopuri.

Capitolul multimedia este si el acoperit cu succes, întâi datorită ecranului generos, dar si procesorului Intel Atom Z3735F, ajutat de cei 2GB DDR3L. Aici putem menționa si stocarea de 64GB, care poate susține filme, muzica, poze, etc, in cantități serioase, si poate fi extinsa prin microSD.

Rezoluția este 1280x800, adică poate afișa conținut HD (720p), astfel ca putem viziona clipuri cu imagine de calitate.

Lenovo Ideapad MIIX 300 iesiri

In plus, ieșirile audio/video (audio jack, micro HDMI) oferă soluția unei conexiuni cu televizorul (sau sistemul audio/video din casa) pentru a reda conținutul pe un ecran mai mare.

Editarea de documente tocmai a devenit mai ușoară, datorită tastaturii incluse. Conectarea celor 2 părți este foarte ușoară, la fel si deconectarea.

Lenovo Ideapad MIIX 300 tastatura

Tableta are si camere foto/video, astfel încât poate captura imagini, dar poate fi utilizata pentru video conferințe. Pe partea frontala are o camera de 2MP, in timp ce, pe spate, oferă una de 5MP.

Sistemul de operare Windows 10 a fost gândit pentru echipamente cu ecran tactil, așa ca este ușor de folosit pe tableta. Chiar și noul browser Edge este mai interesant decât vechiul Internet Explorer.

Bateria tine destul de mult. Utilizarea periodica, pe timpul zilei, pentru navigare pe internet, editare documente si niscai multimedia, a oferit o autonomie de aproximativ 8 ore. Practic, puteți traversa ziua cu tableta alături, funcțională.

Trebuie menționat ca tableta are 615g, la care se adaugă greutatea tastaturii, care, in mana, pare a fi cam la fel.

In final, am descoperit un avantaj al tabletei Lenovo: alimentatorul  are port USB, adică partea inferioara este un USB cu ștecher si poate fi folosit la orice tableta sau telefon care se încarcă prin microUSB. Oferă peste 2A la 5V, astfel ca se potrivește la foarte multe alte echipamente. Nu toate tabletele 2 in1 au același avantaj, însă Lenovo Ideapad MIIX 300 beneficiază de el.

Prețul de 1200 lei ar fi mare pentru o tableta, dar nu si pentru un portabil. Includerea tastaturii in pachet este un mare avantaj, pe lângă care mai putem enumera ecranul IPS, de foarte buna calitate, si configurația hardware, condusa de procesorul Intel Atom Z3735F si cei 2GB memorie.

Asus Memo Pad 8 (ME180A) review - O tableta memorabila

Pana de curand tabletele de 8'' nu erau ceva des intalnit, dar se pare ca au inceput sa devina tot mai populare. ASUS mi-a trimis una din ele, MeMO Pad 8, pentru review, prima si singura lor tableta de 8''. Sa vedem cum se prezinta prima incursiune a lui ASUS in acest segment de piata.

Tableta are trei variante de culoare, dintre care noi am primit-o pe cea alba. ASUS isi pune proeminent marca pe produsele sale, si MeMO Pad 8 nu face exceptie.

ASUS MeMO Pad 8 set

 

Specificatii: 

ASUS MeMO Pad 8

Afisaj

8" LED Backlight WXGA (1280x800) IPS

 

suport multi-touch de 10 degete

Procesor

Quad-Core, 1.6 GHz

Memorie

1GB

Stocare

16GB intern

 

16GB spatiu ASUS Webstorage timp de un an

 

Extensibil cu MicroSD de  64GB

Sistem de operare

Android 4.2.2

Retelistica Wireless

WLAN802.11 b/g/n

Bluetooth V3.0+EDR

Suport Miracast (fara HDCP insa)

Camera

Camera frontala 1.2 MP ( inregistrare video 720p)

5 MP Rear Camera with Auto focus( 1080p Video Recording )

Audio

Difuzoare stereo cu tehnologie SonicMaster

Conectori

Audio Jack 2-in-1 (Intrari casca si microfon)

1 x Micro USB (suport USB OTG)

1 x MicroSD(SDXC), suporta spatiu aditional de stocare pana la 64GB 

Baterie

durata de viata 9 ore; baterie 15Wh Li-polimer

Navigatie

GPS, GLONASS & AGPS

Culoare

Alb/Roz/Gri

Dimensiuni

212.8 x 127.4 x 9.95 mm

Greutate

350 g

 


Aspect si constructie

Cutia este destul de mica, si prezinta o imagine a produsului in cele trei culori posibile: alb, roz si gri.

ASUS MeMO Pad 8 box

Spatele este negru si prezinta doar seria produsului, precum si numele modelului.

ASUS MeMO Pad 8 box back

Accesoriile numara un cablu USB, adaptorul electric, si un mic suport care ne ajuta sa stabilizam tableta intro pozitie confortabila.

ASUS MeMO Pad 8 accessories

Tableta in sine este alba si este incadrata de o margine aderenta de aluminiu, cu colturi rotunjite. Dispozitivul masoara 127mm in diagonala si poate fi tinut intr-o singura mana.

ASUS MeMO Pad 8

Displayul de 8'' este inconunjurat de o rama, cu grosimea de 8 mm pe lateral, si 18 mm sus si jos. Deasupra ecranului avem camera de 1.2 MP, capabila de inregistrate video la 720p. Logoul asus de sub afisaj complementeaza estetica fatadei tabletei.

Spatele acesteia este mat cu usoare accente de sclipici, si pare destul de aderent la atingere. Cele mai importante trasaturi aici sunt camera principala de 5 MP si difuzoarele mari, stereo. Lentila camerei este sus, iar grilajul difuzoarelor se afla in partea de jos.

ASUS MeMO Pad 8 back

Camera poate filma in Full HD la rezolutie de 1080p cu Auto Focus, iar difuzoarele sunt echipate cu tehnologie SonicMaster.

Butoanele de pornire si de volum se afla aproape de marginea dreapta, inspre partea din spate a carcasei. Nu pot sa zic ca imi este tocmai la indemana aceasta pozitie, dar parerile pot varia.

ASUS MeMO Pad 8 right

Pe partea stanga avem un singur slot microSD.

ASUS MeMO Pad 8 left

Varful are un conector microUSB, precum si un jack audio de 3.5 mm. Partea opusa, dedesubt, este goala.ASUS MeMO Pad 8 top

ASUS MeMO Pad 8 bottom

Dimensiunile tabletei sunt de 212.8 x 127.4 x 9.95 mm, si cantareste 350g.


Configuratie si soft

Tableta vine cu cu un CPU Rockchip RK3188 Cortex A9 quad-core , un accelerator grafic Mali-400 MP , precum si 1GB de memorie.

Tableta are o capacitate interna de stocare de 16 GB, care se poate extinde la 64 GB cu o placa microSD. ASUS a inclus 16GB de spatiu de stocare in cloud timp de un an pentru utilizatorii tabletei.

Retelistica este acoperita de un adaptor Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth V3.0+EDR cu suport Miracast. De asemenea pe portul microUSB pot fi instalate modemuri 3G. Acest tip de conectivitate nu este inclus insa deja in tableta.

Pe ASUS MeMO Pad 8 ruleaza Android 4.2.2 cu o interfata grafica modificata.

ASUS MeMO Pad 8 about

ASUS MeMO Pad 8 dispune de asemenea si de un mod de citire (Reading Mode), un profil care imbunatateste claritatea textului pe ecran.

ASUS Gallery ofera o varietate de unelte pentru editare foto, sortare si partajare, pentru a crea imagini si albume si a le imparti cu prietenii si familia.

SuperNote este o aplicatie cu care puteti lua notite, si este inclusa in MeMO Pad 8. Poate crea simple texte, dar poate insera si fotografii, video clipuri, si mesaje vocale pentru a complementa textul cu continut multimedia.

 

Metodologie

Pentru a testa performanta tabletei am folosit mai multe benchmarkuri, impartite pe cateva sectiuni: performanta totala, CPU, GPU, si Memorie.

- Performanta totala: AntuTu, Quadrant, Performance Test Mobile

- CPU: CF Bench

- GPU: 3DMark, Basemark X

- Internet: Velamo

- autonomie: Battery Benchmark


Afisaj si multimedia

Afisajul IPS de 8'' are o rezolutie maxima de 1280 x 800, si un unghi de vizualizare de 178°. ASUS a imbunatatit calitatea imaginii prin aplicarea tehnologiei ASUS Splendid care imbunatateste culorile, luminozitatea, contrastul, si claritatea imaginii. Afisajul are suport multi-touch de 10 puncte.

ASUS MeMO Pad 8 multi-touch

Testul cu colorimentrul a dezvaluit o luminanta de 359cd/m2, la 100% luminozitate, ceea ce nu e rau. Imaginea este clara si definita, ASUS si-au facut bine treaba.

MeMO Pad 8 este echipata cu difuzor stereo pe care este aplicata o combinatie a tehnologiilor ASUS SonicMaster si ASUS Audio Wizard.  ASUS SonicMaster proceseaza sunetul conform unor algoritmi sofisticati de la Waves, un soft de editare audio avansat. Audio Wizard este in esenta un egalizator software, cu profiluri prestabilite - Music, Movies, Games, Speech si Recording – pentru ajustarea sunetului dupa situatii.

Miracast poate face streaming wireless pe un display extern, pentru orice continut multimedia, folosind tableta ca sursa.

Chiar si cu volumul la maxim sunetul este clar si placut, fara urma de distorsiune din difuzoare.


Performanta

AntuTu Benchmark

Asus Memo Pad 8 review AnTuTu

 

Quadrant

Asus Memo Pad 8 review Quadrant

 

Performance Test Mobile

Asus Memo Pad 8 review Passmark

 

CF Bench

Asus Memo Pad 8 review CF Bench

 

3DMark

Asus Memo Pad 8 review 3DMark

 

Basemark

Asus Memo Pad 8 review Basemark

 

Velamo

Asus Memo Pad 8 review Velamo


Camera

Camera de 5 MP cu tehnologiile Digital Image si Signal Processing ar trebui sa functioneze in toate conditiile de iluminare. Camera poate fotografia in mod panoramic, si are si o optiune turbo in care se poate declansa in rafale.

P 20131125 033935

P 20131125 033946

P 20131125 034221

Calitatea culorilor este foarte fidela pe MeMO Pad 8.

 


Baterie

ASUS pretinde ca MeMO Pad 8 dispune de o autonomie de 9 ore, in conditiile redarii continue a unui film de 720p, in mod Power Saving. la stralucire de 100nits, setarile default ale volumului, cu castile puse. Am testat 3 scenarii: utilizare obisnuita, video, si jocuri cu luminozitate/volum la 100%.

Asus Memo Pad 8 review Battery

Rezultatele au revelat o autonomie de 8.52 ore la utilizarea obisnuita (relativ aproape de ce a spus ASUS), dar in conditii mai dure, a scazut chiar si la 4.17 ore. In modul video, autonomia a fost cu doua ore sub ceea ce pretindea ASUS.


 

Pret

ASUS MeMO Pad 8 se gaseste pe piata romaneasca, la pretul de 949 lei. Afara se gaseste la pretul de $229 / €249 ceea ce nu este rau, date fiind performanta si dotarile tabletei. Prin comparatie, Vonino Q8 are 3G integrat si costa numai  €172, dar are si o performanta cu 20% mai scazuta.

 


 

Concluzie

ASUS a intrat in sectorul tabletelor de 8'' cu MeMO Pad 8, un dispozitiv foarte interesant, cu un raport foarte bun calitate/pret.

Daca producatorul ar introduce o varianta 3G / 4G , ar putea fi considerata solutia mobila perfecta in intervalul ei de pret. 

PRO

CONTRA

 

- aspect si constructie frumoase

- performanta excelenta

- pret decent

- interfata rapida

- Afisaj IPS 10-multi-touch

 

 

Evaluare

Aspect & Constructie

9.2

8.87

Camera

8.5

Interfata

9.0

Performanta

9.0

Afisaj & Multimedia

9.0

Autonomie

9.0

Comunicatie

8.0

Pret

8.5

 

Premii

excellent-performance-9.0

 

excellent-display-image-9.0

 

 

GoClever Orion 101 review - tabletă cu tastatură fizică

Piaţa tabletelor prinde tot mai mult avânt, mai ales că zi de zi apar produse noi, care inteţesc competiţia şi aduc în favoarea utilizatorului noi tehnologii. Avem astăzi de făcut recenzia tabletei GoClever Orion 101, o soluţie cu ecran de 10 inch, care vine însoţită de o tastatură fizică.

Ideea nu e rea, mai ales că, acum ceva timp, Asus Transformer, care a deschis această uşă,  a avut numai de câştigat. Diferenţa adusă de GoClever este în buzunarul utilizatorului.

GoClever Orion 101 set

Începem cu specificaţiile, iar mai apoi trecem la teste şi dezbatem pe subiect.

Specs:

GoClever Orion 101

Ecran

10.1'' IPS LCD multi-touch, 1280x800

CPU

Allwinner A31 1GHz (Cortex A7) quad-core

GPU

PowerVR SGX544MP2

RAM

2GB DDR3

Stocare

16GB MLC NAND, microSD max 32GB

Sistem de operare

Android 4.1

Cameră

2.0 MP

0.3 Mp frontal

Wi-Fi

Wi-Fi (802.11 b/g/n), Bluetooth 4.0, 3G modem extern

Conectori

microUSB OTG, miniHDMI 1.4, mini jack 3.5 mm audio

Baterie

6200mAh, max 6h

Dimensiuni

267x176x10 mm

270x179x16 mm cu tastatură

Greutate

600 g

876 g cu tastatură

 


 

Aspect şi construcţie

Pachetul este măricel, având în vedere că este inclusă şi tastatura. Capacul oferă o imagine a produsului şi precizează apartenenţa tastaturii la tehnologia Bluetooth.

GoClever Orion 101 set

Varianta primită de noi este albă şi arată interesant. Ecranul negru este inconjurat de rama albă, pe care găsim camera video de 0.3MP, folosită pentru chat. Rezoluţia ecranului este de 1280x800, iar matricea este IPS. Suportul multi-touch asigură comenzile a 5 degete simultan.

Spatele tabletei este alb pe margini şi gri pe mijloc, într-o combinaţie plăcută de culoare. Ȋn partea superioară se află camera video principală, de 2MP, iar pe stânga găsim grilele de la difuzoare.

GoClever Orion 101 verso

Interfeţele sunt ascunse sub un capac din plastic, numai jack-ul audio şi conectorul pentru alimentare fiind lăsate pe muchia tabletei. Lânga acestea există orificiul microfonului integrat.

GoClever Orion 101 interfete

Sub uşiţă găsim porturile pentru microSD, miniHDMI si microUSB.

Butoanele de control se află pe muchia superioară. Avem la dispoziţie un buton de pornire/oprire şi unul pentru mărirea/micşorarea volumului.

GoClever Orion 101 top

Conectarea cu tastatura se face prin Bluetooth, aşa încât tableta nu prezintă  interfeţe specializate pentru acest aspect.

Tableta este motorizată de un procesor Allwinner A31 @ 1GHz, cu patru nuclee, ajutat, pe partea grafică de un accelerator PowerVR SGX544MP2. Sistemul de operare Android 4.1 este susţinut de cei 2GB de memorie şi de 16GB spaţiu de stocare, extensibil cu încă 32GB printr-un card microSD.

GoClever Orion 101 about

Conectivitatea suportă Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0 şi modem 3G, conectat extern prin portul OTG.

 


 

Metodologie

Testarea implică mai multe etape, fiecare acoperind anumite aspecte. Întâi am testat performanţele tabletei, în ceea ce priveşte procesorul, acceleratorul grafic şi memoria. Aici am împărţit testele după categorii:

- performanţa generală: Quadrant, Performance Test Mobile

- procesorul (CPU): CF Bench

- acceleratorul grafic (GPU): NenaMark2, RightWare Basemark ES 2.0 Taiji

- viteza de navigare pe Internet: Velamo

 - pentru baterie: Battery Benchmark

 

Am trecut apoi la ecran şi am testat calităţile acestuia, folosind un colorimetru profesional. Sunetul a fost calificat conform urechilor noastre, comparativ cu alte echipamente similare.

 


 

Performanţă

Ecran şi multimedia

Ecranul de 10 inch are matrice IPS, o densitate de 160ppi şi suportă maxim 5 atingeri simultan. Folosind colorimetrul, am constatat un nivel de alb de 217 cd/m2, o valoare nici prea-prea, nici foarte-foarte. Totuşi luminozitatea mi s-a părut destul de bună, mai ales că eu am setat-o pe la 60%, după bunul plac al ochilor mei.

Interfaţa se mişcă fluent, fără sacadări sau întreruperi, în timp ce instalarea aplicaţiilor decurge, de asemenea, rapid.

Am ascultat muzică din tabletă şi pot spune că difuzoarele îşi fac treaba bine, deşi la volum maxim mai pot apărea mici distorsiuni.

 

Quadrant GoClever Orion 101 review Quadrant

 

Performance Test Mobile

GoClever Orion 101 review Passmark

 

CF Bench

GoClever Orion 101 review CF Bench

 

NenaMark2

GoClever Orion 101 review Nenamark2

 

RightWare Basemark ES 2.0 Taiji

GoClever Orion 101 review Basemark ES

 

Velamo

GoClever Orion 101 review Velamo

 

 


 

Autonomie

Folosirea tabletei pentru interacţiuni zilnice obişnuite: mail, Internet, documente, oferă o autonomie de 337 minute, adică 5 ore şi jumătate.

GoClever Orion 101 review baterie

Pentru jocuri autonomia este de 287 minute (4 ore şi 47 minute), iar pentru filme de doar 240 minute (4 ore). Consider că este decent.

 


 

Preţ

Tableta GoClever se găseşte la un preţ de 949lei, fiind o valoare bună datorită integrării tastaturii Bluetooth în pachet.

 

Concluzie

GoClever este o tabletă interesantă, care vine în pachet şi cu o tastatură Bluetooth, care poate fi folosită şi ca suport pentru produs. Ȋn acest fel putem introduce foarte uşor text, fără a fi nevoiţi să butonăm tastatura virtuală din Android.

 

PRO

CONTRA

 

- aspect plăcut

- performanţă bună

- preţ decent

- suportă modem 3G extern

 

-

 

Evaluare

Techzone.ro

8.12 / 10

Aspect şi Construcţie

8.5

Performanţe

8.5

Ecran / Imagine

8.5

Camera Foto-Video

7.0

Autonomie

7.5

Preţ

8.0

Evolio Evotab HD review

Evolio a reîmprospătat familia tabletelor sale de 7 inch, prin lansarea Evotab HD. O nouă experienţă se întinde înaintea utilizatorilor, iar Techzone.ro este aici ca să va ofere o imagine asupra noilor produse, înainte ca voi să luaţi decizia de cumpărare.

Evolio Evotab HD este urmaşul direct al lui Evotab Fun, fiind o reiteraţie a acesteia, adusă în prezent. Asta înseamnă dimensiuni mai mici, procesor din generaţia nouă, rezoluţie mai mare şi suportul pentru Android 4.1.

Evolio Evotab HD set

Vă invit să ne facem împreună o idee despre noua tabletă Evolio.

Specificaţii

Evolio Evotab HD

Procesor

A9 Dual Core

Frecvenţă Procesor

1,5 GHz

Memorie

1 GB

Stocare internă

8 GB

Stocare externă

MicroSD, max 32 GB

Tip Ecran

Capacitiv Multitouch

Diagonală Ecran

7 inch

Rezoluţie Ecran

1024 x 600 px

Cameră

0,3 Mpx faţă; 2 Mpx spate

Sistem Operare

Android 4.1 Jelly Bean

Conexiuni

Modem extern 3G, Wi Fi

Porturi

Jack, Micro USB, Mini HDMI

Baterie

3600 mAh

Dimensiuni

195 x 122.5 x 8.9 mm

Greutate

330g

 


 

Prezentare

Ambalajul are dimeniuni medii şi oferă câteva informaţii despre tabletă, precum şi o imagine preliminară a acesteia.

Evolio Evotab HD cutie

Pe verso putem găsi doar specificaţiile produsului.

Evolio Evotab HD cutie verso

Evotab HD ne întâmpină cu un aspect elegant, determinat de combinaţia de culori, construită de negrul ecranului şi de gri-ul carcasei.

Evolio Evotab HD

Partea frontală conţine doar camera de 0.3MP şi LED-ul de stare.

Evolio a schimbat puţin estetica pe spatele tabletei, alegând 2 culori. Cea predominantă este gri-ul închis, prezent pe 98% din suprafaţă, secondat de un argintiu, ales pentru capacul superior, care protejează camera foto de 2MP şi slotul pentru card microSD.

Evolio Evotab HD spate

Ȋn jumătatea inferioară a spatelui, aproape de final, se află grila difuzorului.

Butoanele sunt in număr de 3 şi se află pe partea laterală dreaptă.

Evolio Evotab HD dreapta

Evolio a integrat doar accesul la pornire/oprire şi controlul volumului.

Cantul superior oferă toate intefeţele tabletei.

Evolio Evotab HD interfete

Avem la dispoziţie jack-ul de 3.5’’ pentru căşti, conectorul pentru alimentare, portul microUSB pentru modem-uri 3G, iar pledoaria se închieie cu portul miniHDMI.

Cantul inferior şi cel stâng sunt curate ca lacrima.

Evolio Evotab HD stanga

Evolio Evotab HD jos

La atingere, Evotab HD dă o senzaţie plăcută, dar şi una de siguranţă, fiind aderentă la mână.

 


 

Metodologie

Testarea implică mai multe etape, fiecare acoperind anumite aspecte.

Întâi am testat performanţele tabletei, în ceea ce priveşte procesorul, acceleratorul grafic şi memoria. Aici am împărţit testele după categorii:

- performanţa generală: AntuTu, Quadrant, Performance Test Mobile

- procesorul (CPU): CF Bench

- acceleratorul grafic (GPU): NenaMark2, RightWare Basemark ES 2.0 Taiji

- viteza de navigare pe Internet: Velamo

- pentru baterie: Battery Benchmark

Am trecut apoi la ecran şi am testat calităţile acestuia, folosind un colorimetru profesional.

Sunetul a fost calificat conform urechilor noastre, comparativ cu alte echipamente similare.

În final am folosit camera foto/video, pentru a vedea calitatea imaginilor.

 


 

Interfaţă şi funcţionalitate

Evolio a instalat sistemul de operare Android 4.1.1, oferind tabletei o soluţie modernă şi optimizată. Interfaţa este fluentă şi nu am întâlnit situaţii în care să apară sacadări sau întreruperi. Aici se simte prezenţa memoriei de 1GB.

Evolio Evotab HD Android

Instalarea aplicaţiilor se comportă bine, configuraţia fiind capabilă să răspundă prompt cerinţelor utilizatorului. Stocarea de 8 GB est suficientă pentru aplicaţii uzuale, dar poate fi extinsă prin instalarea unui microSD de 32GB.

Tastatura este cea originală Android şi răspunde foarte bine la comenzi.

Pentru conectivitate, Evotab HD beneficiază de Wi-Fi 802.11b/g/n şi de posibilitatea folosirii unui modem 3G, prin portul OTG aferent.

Legătura Wi-Fi s-a realizat la 65Mbps şi a reuşit o viteză de transfer de 29.82Mbps la descărcare şi 34.48Mbps la încărcarea fişierelor, la o distanţă de 4m faţă de router.

Evolio Evotab HD speedtest

Portul miniHDMI conectează tableta la un ecran mai mare (televizor, monitor, etc.) pentru a putea reda conţinut la rezoluţie Full HD 1920x1080.

Senzorul GPS este bun, conectându-se rapid la sateliţi şi oferind o poziţionare bună în timpul navigaţiei. Am folosit Google Navigation, întrucât Evotab HD nu are alt soft de navigaţie preinstalat.

Ȋn timpul utilizării, am constatat că Evotab HD se încălzeşte pe spate, în partea stângă sus, lângă siglă. Este vorba despre o temperatură de 44C, care însă nu este periculoasă pentru utilizator.

 


 

Ecran şi multimedia

Evotab HD are un ecran de 7 inch, multi-touch în 5 puncte, cu o densitate de 160ppi. Rezoluţia este de 1024x600, iar unghiurile laterale de vedere nu sunt extraordinare, dar trebuie să luăm în calcul preţul echipamentului.

Evolio Evotab HD multi-touch

Imaginea este destul de bună, iar culorile vii. Am măsurat luminozitatea şi am obţinut valoarea de 269 cd/m2. Trebuie menţionat că Evotab HD nu are opţiunea de luminozitate automată, având la dispoziţie numai setările manuale. Eu prefer valoarea de 50%, varianta maximă fiind prea luminoasă pentru ochii mei. Fiind o chestiune de gust, fiecare va seta tableta în confortul propriu.

Ȋn lumina soarelui ecranul nu prea este descifrabil, dar... revenim la preţ.

Sunetul este redat bine de difuzorul  tabletei, chiar şi la volum maxim. Am ascultat rock, jazz şi muzică clasică, iar redarea audio a fost foarte bună. Pentru cei care preferă căştile, jack-ul audio din vârful tabletei oferă ajutorul necesar.

 


 

AnTuTu

{fusionchart id="995" Evolio Evotab HD - AnTuTu}

 

Quadrant

{fusionchart id="996" Evolio Evotab HD - Quadrant}

 

Passmark Performance Test

{fusionchart id="997" Evolio Evotab HD - PerfTest}

 

SmartBench 2012

{fusionchart id="998" Evolio Evotab HD - SmartBench}

 

CF Bench

{fusionchart id="999" Evolio Evotab HD - CFBench}

  

NenaMark2

{fusionchart id="1000" Evolio Evotab HD - NenaMark2}

 

BaseMark ES 2.0 Taiji

{fusionchart id="1001" Evolio Evotab HD - Basemark ES 2.0}

 

Velamo

{fusionchart id="1002" Evolio Evotab HD - Velamo}

 


 

Camera foto-video

Pentru conferinţele video, avem la dispoziţie camera frontală, de 0.3MP.

Camera principală, de 2MP, poate fotografia şi filma, iar calitatea, în ambele cazuri, este extrem de slabă, drept pentru care nu am ataşat imaginile.

Efectiv, camera foto-video oferă o calitate foarte slabă, fiind utilizabilă doar în condiţii de lumină puternică. Chiar şi atunci, imaginile nu sunt prea bune.

 


 

Autonomie

Bateria lui Evotab HD are 3600mAh, ceea ce sună destul de bine pentru o tabletă de 7 inch.

Din măsurătorile mele au rezultat următoarele variante:

- jocuri = 3.8 ore

- filme = 4.2 ore

- navigare şi documente = 5.8 ore

Bateria va susţine cu brio vizionarea a cel puţin 2 filme, precum şi aproape 4 ore de jocuri, ceea ce este un rezultat bun.

 

Preţ

Preţul lui Evotab HD este de 479 lei. Pentru ceea ce oferă consider că este o valoare decentă.

 


 

Concluzie

Evolio Evotab HD este o tabletă de 7 inch, foarte subţire, cu o configuraţie bună, care susţine fluenţa sistemului de operare Android 4.1.1. Poate fi folosită cu succes pentru editarea de documente, navigarea pe internet şi vizionarea de filme. Ȋn anumite limite vor rula şi unele jocuri.

O puteţi folosi pe post de sistem de navigaţie GPS, dar trebuie să achiziţionaţi separat softul aferent. Din păcate, camera foto-video oferă o calitate foarte slabă, fiind utilizabilă doar în foarte puţine situaţii.

 

Pro

Contra

 

- performanţă bună

- ecran multi-touch 5 puncte

- autonomie bună

- conectivitate bună

- preţ

 

- camera foto-video inutilizabilă

 

Evaluare

Techzone.ro

7.85 / 10

ASPECT şI CONSTRUCţIE

8.5

ERGONOMIE

8.5

PERFORMANţE

8.0

ECRAN / IMAGINE

8.5

CAMERA FOTO-VIDEO

4.0

AUTONOMIE

8.0

PREţ

8.5

 

 

Vonino Primus 94 HD review

Vonino a apărut de curând pe piaţa românească, dar a venit cu iniţiativă şi, la prima vedere, cu produse competitive. După ce am testat prima tabletă Vonino, Speedstar S, care mi-a lăsat o impresie foarte bună, am primit la redacţie o altă abordare, de 9.4 inch, numită Primus 94 HD.

Primus 94 HD aduce câteva idei interesante, legate de design, şi un ecran multitouch mai performant decât la alte tablete, produse de firme cu renume.

Să trecem la treabă şi să vedem ce poate ...

 

Vonino-Primus-94-HD-set

 

Specificaţii:

Vonino Primus 94 HD

Procesor

Rockchip RK3066 dual-core

Frecvenţă procesor

1.6 GHz

Memorie RAM

1 GB

Stocare internă

16 GB

Stocare externă

MicroSDHC până la 32 GB

GPU

Mail 400, quad-core

Tip Ecran

IPS PRO HD, Capacitiv, Multi-touch

Diagonală Ecran

9.4 inch

Rezoluţie Ecran

1280 x 800 px

Camera foto-video

2 Mpx frontală; 5 Mpx dorsală

Conexiuni

Bluetooth, Modem extern 3G, Wi Fi

Porturi

Jack, 2x Micro USB, Mini HDMI

GPS

Da

Sistem Operare

Android 4.1.1 Jelly Bean

Baterie

3800 mAh @ 7.4V

Dimensiuni

172 x 240 x 9,7 mm;    590 g

 


 

Aspect şi construcţie

Ambalajul este alb şi prezintă o imagine sumară a tabletei, însă oferă informaţii complete despre configuraţia hardware a acesteia. Pe verso, avem, în detaliu, specificaţiile produsului şi imagini din toate unghiurile importante.

Vonino-Primus-94-HD-set-verso

La prima vedere, Primus 94 HD pare o tabletă ca oricare alta. Însă, la prima atingere, începi să observi diferenţele.

Vonino-Primus-94-HD

Ecranul de 9.4 inch este de tip IPS-PRO, capacitiv, şi suportă 10 puncte de atingere simultan. Deasupra acestuia se află camera video de 2MP, destinată interacţiunilor video, iar mai sus apar grilele celor 2 difuzoare.

Vonino a ales un design interesant, în care părţile laterale au grosimi asimetrice, fiind mai subţiri in partea de jos. În acest fel, producătorul a micşorat greutatea tabletei şi i-a oferit un aspect original.

Vonino-Primus-94-HD-stanga

Pe partea dreaptă avem butonul de pornire, iar pe partea stângă, conectorul pentru căşti.

Vonino-Primus-94-HD-dreapta

Toate interfeţele sunt situate în partea superioară a tabletei ...

Vonino-Primus-94-HD-interfete

... având denumirea imprimată pe spatele acesteia.

Vonino-Primus-94-HD-verso

Avem la dispoziţie buton pentru ESCape şi Meniu, conectorul pentru alimentare, 1 port miniHDMI, 2 porturi microUSB, orificiul microfonului integrat şi, la final, slotul pentru card MicroSD. După cum observaţi, nu există buton pentru volum.

Pe spatele tabletei se află camera foto-video principală, de 5MP, alături de LED-ul pentru blitz, deasupra căruia este butonul pentru RESET.

Capacitatea de stocare este de 16GB, iar cardul microSDHC poate fi de maxim 32GB. Primul port microUSB este pentru conectarea la PC, iar celălalt pentru modem-urile 3G compatibile: ZTE MF 110 , MF 190 Huawei E261, K3520, E169, E367 , E1550 (acestea au fost testate, dar pot funcţiona şi altele).

În cutie am găsit şi câteva accesorii: un cablu microUSB (pentru PC), unul OTG (pentru modem-urile 3G), o pereche de căşti şi adaptorul pentru alimentare.

Vonino-Primus-94-HD-accesorii

 


 

Metodologie

Testarea implică mai multe etape, fiecare acoperind anumite aspecte.

Întâi am testat performanţele tabletei, în ceea ce priveşte procesorul, acceleratorul grafic şi memoria. Aici am împărţit testele după categorii:

- performanţa generală: AntuTu, Quadrant, Performance Test Mobile

- procesorul (CPU): CF Bench

- acceleratorul grafic (GPU): NenaMark2, RightWare Basemark ES 2.0 Taiji

- viteza de navigare pe Internet: Velamo

 - pentru baterie: Battery Benchmark

 

Am trecut apoi la ecran şi am testat calităţile acestuia, folosind un colorimetru profesional.

Sunetul a fost calificat conform urechilor noastre, comparativ cu alte echipamente similare.

În final am folosit camera foto/video, pentru a vedea calitatea imaginilor.

 


 

Interfaţă şi funcţionalitate

Vonino a dotat tableta cu Android 4.1.1 şi nu a umblat la interfaţa originală. Iniţial, nu vine cu soft-uri preinstalate, însă Google Play este oricând disponibil.

Vonino-Primus-94-HD-about

Ferestrele reacţionează instant la comenzi, iar interfaţa se mişcă foarte cursiv. Instalarea aplicaţiilor se efectuează rapid, evidenţiind calităţile configuraţiei hardware.

Tastatura Primus 94este diferită de cea Android şi mi se pare foarte interesantă. Este de fapt A.I. Keyboard, pe care Vonino o preinstalează.

Vonino-Primus-94-HD-tastatura

Îmi place faptul că are tastele numerice deasupra celor alfabetice, fiind nevoie de un singur gest pentru accesare, faţă de alte tastaturi, la care ţii apăsată o tastă pentru a scrie numerele. În final este o chestiune de opţiune personală.

Pe toată durata testării, Primus 94 nu s-a încălzit pe nici o parte, semn că producătorul a fost atent la aceste detalii.

 


 

Ecran şi multimedia

Ecranul de 9.4 inch beneficiază de tehnologia IPS Pro HD, având avantajul unei luminozităţi mai bune, faţă de IPS. Rezoluţia de 1280x800 este perfectă pentru dimensiunea ecranului, iar cele 2 boxe, prezente în partea de sus a tabletei, completează experienţa vizual-auditivă.

Imaginea este clară, culorile vii, iar răspunsul ecranului merge până la 10 puncte simultane.

Vonino-Primus-94-HD-multitouch

 

Luminozitatea ecranului este foarte bună la 50%. Pentru mine este prea strălucitoare la 100%, dar aici depinde de fiecare utilizator. În orice caz, imaginea este clară şi culorile foarte bune.

Pe varianta AUTO, ecranul este optimizat în funcţie de lumina ambientală, setările fiind bine alese de producător. 

În lumina soarelui, conţinutul ecranului este descifrabil.

Vonino susţine o valoare de 389 cd/m2  pentru nivelul de alb al ecranului. Măsurătorile au evidenţiat o valoare de 364 cd/m2.

Sunetul este gestionat de cele 2 difuzoare, aflate în partea de sus a tabletei. La volum maxim, acestea oferă o calitate foarte bună a sunetului. Nu am sesizat distorsiuni.

 


 

Comunicaţii şi GPS

Pentru conectivitate, Primus 94 HD beneficiază de Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth 2.1 + EDR şi 3G (prin modem compatibil).

Wi-Fi s-a stabilit la 65Mbps şi a atins o viteză maximă, de transfer, de 7.5 MB/s.

miniHDMI oferă posibilitatea de transmitere a semnalului audio-video către un ecran mai mare. Partea interesantă este că acest semnal poate fi 720p, 1080p, 2160p, dar şi 3D. Practic orice tip de semnal HD poate fi redat de pe tabletă, prin miniHDMI, către un televizor.

GPS este foarte bun, conectându-se imediat la sateliţi. Soft-ul de navigaţie nu este inclus, dar există câteva opţiuni interesante în Google Play.

 


 

AnTuTu

{fusionchart id="930" Vonino Primus 94 HD - AnTuTu}

 

Quadrant

{fusionchart id="931" Vonino Primus 94 HD - Quadrant}

 

Passmark Performance Test

{fusionchart id="932" Vonino Primus 94 HD - PerfTest}

 

 


 

SmartBench 2012

{fusionchart id="933" Vonino Primus 94 HD - SmartBench}

 

CF Bench

{fusionchart id="934" Vonino Primus 94 HD - CFBench}

 

 


 

NenaMark2

{fusionchart id="935" Vonino Primus 94 HD - NenaMark2}

 

BaseMark ES 2.0 Taiji

{fusionchart id="936" Vonino Primus 94 HD - Basemark ES 2.0}

 

Velamo

{fusionchart id="937" Vonino Primus 94 HD - Velamo} 

 

 


 

Camera foto-video

Pentru interactivitate video vom folosi camera frontală, de 2MP. Imaginea este mai mult decât decentă.

Camera principală, de 5MP, oferă o soluţie excelentă pentru imagini şi clipuri. Iată dovezile:

Vonino Primus 94 HD camera

 

 

Camera video filmează la 640x480, ceea ce este slab pentru cei 5MP.

 


 

Autonomie

Nu vă speriaţi că bateria este mică, 3800mAH, pentru că voltajul de 7.4V compensează puterea şi oferă o autonomie foarte bună. Producătorul susţine o valoare de 6 ore .

Am testat bateria în mai multe scenarii şi iată rezultatele:

- navigare şi documente: 10.5 ore

- jocuri: 7 ore

- youtube: 6 ore

 

În aceste condiţii, autonomia este excelentă pentru capabilităţile oferite. Practic vom putea folosi tableta, în medie, aproximativ 7 ore, ceea ce acoperă cam orice situaţie de mobilitate.

 

Preţ

Vonino Primus 94 HD se găseşte la preţul de 999 lei. Pentru diagonala şi performanţele oferite, dar, mai ales, pentru autonomie, este o sumă excelentă.

 


 

Concluzie

Am testat Vonino Primus 94 HD şi am rămas impresionat de calităţile acesteia. La fel ca şi precedenta tabletă, Speedstar S, performanţele, autonomia şi preţul rezidă într-un produs excelent, care nu dezamăgeşte în nici un fel.

Procesorul dual-core la 1.6GHz îşi face treaba excelent, oferind viteza optimă tabletei. Ecranul prezintă o imagine luminoasă şi culori vii, atât în jocuri, cât şi în filme sau pe internet. Conectivitatea completă vine să adauge o bilă albă configuraţiei, iar autonomia şi preţul generează un raport extraordinar faţă de celelalte caracteristici.

Vă recomand această tabletă.

 

Pro

Contra

 

- performanţă excelentă

- ecran IPS PRO HD

- autonomie foarte bună

- conectivitate completă

- cameră foto/video decentă

- preţ

 

 

-

 

 

Evaluare

Techzone.ro

8.65 / 10

ASPECT şI CONSTRUCţIE

9.0

ERGONOMIE

9.0

PERFORMANţE

9.0

ECRAN / IMAGINE

8.5

CAMERA FOTO-VIDEO

7.0

AUTONOMIE

8.5

PREţ

9.0

 

 

 

 

Evolio Aria mini review - tableta 8imă

Compania românească Evolio ţine pasul cu tehnologia şi construieşte echipamente moderne şi ieftine, orientate către utilizatorii care îşi doresc ceva ‚bun şi ieftin’. În drumul spre evoluţie, compania a lansat Aria mini, varianta de 8 inch a celei mai bune tablete din portofoliul său.

Condusă de un procesor dual-core şi alte tehnologii de ultimă generaţie, Evolio o laudă ca fiind tableta cu toate conectivităţile integrate.

Trecând prin laboratorul nostru, am testat Aria mini şi vă împărtăşesc rezultatele obţinute.

Evolio-Aria-mini-set

 

Specificaţii

Evolio Aria mini

Procesor

Rockchip RK3066 dual-core

Frecvenţă procesor

1,5 GHz

Memorie RAM

1 GB

Stocare internă

8 GB

Stocare externă

MicroSD pana la 32 GB

Tip Ecran

IPS Capacitiv Multitouch

Diagonală Ecran

8 inch

Rezoluţie Ecran

1024 x 768 px

Camera

front 0,3 Mpx; back 2 Mpx

Conexiuni

Bluetooth, Modem extern 3G, Wi Fi

Porturi

Jack, Micro USB, Mini HDMI

GPS

Broadcomm BCM4751

Sistem Operare

Android 4.1 Jelly Bean

Baterie

4500 mAh

Dimensiuni

199 x 154 x 9,5 mm;    450 g

 


 

Prezentare

Evolio Aria mini are aspect interesant şi o combinaţie coloristică interesantă, între ecranul negru şi carcasa gri strălucitor.

Evolio-Aria-mini

Ecranul de 8 inch beneficiază de tehnologia IPS şi de o rezoluţie de 1024x768, adică un raport 4:3, ceea ce îi oferă un avantaj pentru citit şi navigarea pe internet, însă este nepotrivit pentru filme, acestea având aspect 16:9. Deasupra ecranului există camera de 0.3MP, destinată interacţiunilor video.

Toate interfeţele sunt pe latura din partea dreaptă. Avem la dispoziţie slotul pentru MicroSD (max 32GB), portul HDMI, MicroUSB, un jack pentru căşti, mufa pentru alimentare şi, în final, orificiul microfonului.

Evolio-Aria-mini-interfete

Butoanele de volum şi pornire/oprire se află în partea superioară, pe spatele tabletei.

Evolio-Aria-mini-verso

Pe aceeaşi parte se află camera de 2MP şi grilajul difuzorului.

Partea stângă şi cea inferioară nu prezintă nici o interfaţă, port, etc.

Evolio-Aria-mini-dreapta

Carcasa are o textură elegantă, care se simte interesant în mână. Totodată, aderenţa este foarte bună.

Dimensiunile sunt potrivite: 199 x 154 x 9.5 mm, însă greutatea este cam mare (450g), pentru o tabletă de această talie.

 


 

Metodologie

Testarea implică mai multe etape, fiecare acoperind anumite aspecte.

Întâi am testat performanţele tabletei, în ceea ce priveşte procesorul, acceleratorul grafic şi memoria. Aici am împărţit testele după categorii:

- performanţa generală: AntuTu, Quadrant, Performance Test Mobile

- procesorul (CPU): CF Bench

- acceleratorul grafic (GPU): NenaMark2, RightWare Basemark ES 2.0 Taiji

- viteza de navigare pe Internet: Velamo

 - pentru baterie: Battery Benchmark

 

Am trecut apoi la ecran şi am testat calităţile acestuia, folosind un colorimetru profesional.

Sunetul a fost calificat conform urechilor noastre, comparativ cu alte echipamente similare.

În final am folosit camera foto/video, pentru a vedea calitatea înregistrărilor.

 


 

Interfaţă şi funcţionalitate

Aria mini beneficiază de sistemul de operare Android 4.1.1 (Jelly Bean), iar Evolio a adăugat câteva iconiţe, cu softurile companiei: EvoBook si Presaonline.

Interfaţa se mişcă fluid, fără sacadări sau alte neplăceri. Chiar şi în timpul folosirii mai multor aplicaţii simultan (multitasking), tableta nu prezintă nici un fel de neplăceri. Vizionarea unui film Full HD este cursivă.

Aplicaţiile se instalează repede şi rulează excelent. Nu am întâlnit nici o situaţie deranjantă, tableta executând toate comenzile cu brio. Personal, am rămas foarte încântat.

Tastatura răspunde foarte bine la comenzi, neavând scăpări sau alte probleme.

O bilă neagră a apărut însă, în timpul utilizării. Aria mini se încălzeşte în partea de jos, pe centru, până la o temperatură de 45C. Nu este periculos pentru mâini, dar sper să nu fie nici pentru tabletă.

Pentru conectivitate avem la dispoziţie Wi-Fi, dar şi portul USB, pentru modem-uri 3G compatibile: Huawei E1750, Huawei K3765, ZTE MF110.

Senzorul GPS este foarte bun, conectându-se imediat la sateliţi. Soft-ul nu este inclus, dar există un pachet separat cu acesta.

Aria Mini beneficiază, opţional, de Kit-ul DVR – Traffic Recorder. Astfel, poţi filma tot traseul în timpul unei deplasări.

 


 

AnTuTu

{fusionchart id="908" Evolio Aria mini - AnTuTu} 

 

Quadrant

{fusionchart id="909" Evolio Aria mini - Quadrant} 

 

Passmark Performance Test

{fusionchart id="910" Evolio Aria mini - PerfTest} 

 


 

SmartBench 2012

{fusionchart id="911" Evolio Aria mini - SmartBench}

 

CF Bench

{fusionchart id="912" Evolio Aria mini - CFBench} 

 


 

NenaMark2

{fusionchart id="913" Evolio Aria mini - NenaMark2} 

 

BaseMark ES 2.0 Taiji

{fusionchart id="914" Evolio Aria mini - Basemark ES 2.0}

 

Velamo

{fusionchart id="915" Evolio Aria mini - Velamo}

 


 

Ecran şi multimedia

Ecranul este IPS şi are rezoluţia de 1024x768, ceea ce este excelent pentru orice utilizare a tabletei. În plus este capacitiv, multi-touch şi suportă până la 5 atingeri simultane.

Evolio-Aria-mini-multi-touch

Luminozitatea ecranului atinge 289 cd/m2, o valoare destul de bună. În lumina soarelui, ecranul nu este foarte lizibil, dar descifrabil.

Sunetul redat prin difuzorul tabletei este destul de bun. La volum maxim, pe muzică rock, nu apar distorsiuni, însă nici nu-i deranjaţi pe cei din jur, intensitatea sunetului fiind modestă.

 


 

Camera foto-video

Aria mini are 2 camere: una de 0.3MP, pe partea frontală, utilizată pentru discuţii video (Skype, Messenger, etc), iar a 2-a, de 2MP, pe spate, pentru poze şi filmări.

Evolio-Aria-mini-camera-foto

Calitatea imaginilor este medie, însă cei 2MP nu pot mai mult.

 


 

Autonomie

Conform testelor mele, a rezultat o autonomie de 10 ore, folosind capabilităţile de comunicaţie ale tabletei: Wi-Fi - pentru navigare pe internet, GPS – pentru navigaţie, Youtube - vizualizarea unor clipuri şi Evobook - pentru cititul unor cărţi.

Dacă staţi pe Youtube continuu, autonomia va fi de maxim 5 ore.

 

Preţ

Aria mini costă 729 lei, iar Aria mini 3G este 1029 lei. Preţul este decent, mai ales că oferă performanţe bune, iar garanţia este de 5 ani.

Opţional puteţi achiziţiona kit-ul pentru navigaţie, care costă 199 lei.

 


 

Concluzie

Evolio Aria mini este o tabletă excelentă, atât ca dimensiuni, cât şi ca performanţe. Raportul de 4:3, al ecranului de 8 inch, îmi place foarte mult, deoarece oferă o arie vizuală mai largă. Interfaţa este cea originală Android 4.1 şi este susţinută excelent de procesorul Rockchip 3066 şi de memoria de 1GB.

Ecranul multi-touch, în 5 puncte, prezintă o imagine clară şi culori vii, şi răspunde bine la comenzi. Conectivitatea este completă, având la dispoziţie Wi-Fi, GPS, 3G, USB, Bluetooth.

Preţul este decent, iar accesoriile opţionale, precum kit-ul de navigaţie, oferă un avantaj în plus. Mai mult, garanţia de 5 ani este cel mai important atu.

 

Pro

Contra

 

- performanţă excelentă

- ecran IPS

- autonomie foarte bună

- garanţie 5 ani

- cameră foto/video decentă

- preţ

 

- greutate

 

 

Evaluare

 

Techzone.ro

8.7 / 10

ASPECT ŞI CONSTRUCţIE

8.5

ERGONOMIE

8.5

PERFORMANţE

8.8

ECRAN / IMAGINE

8.8

CAMERA FOTO-VIDEO

8.0

AUTONOMIE

9.0

PREţ

9.0

 

 

 

Cele mai citite

Error: No articles to display