Asus Radeon RX Vega64 Strix OC review

 

Aspect si construcție

Masivul cooler Strix, cu 3 ventilatoare, suna numai bine pentru cip-ul Vega, care știm deja ca este foarte dependent de temperatura, in timp ce iluminarea RGB este un bonus bine venit, pentru fani.

Asus Vega64 Strix

Partea de răcire continua si pe verso, unde backplate-ul acoperă tot PCB-ul si contribuie la disiparea căldurii. Mai nou, exista un logo ROG care luminează RGB.

Asus Vega64 Strix back

Alimentarea vine de la 2 alimentari cu 8 pini, iar partea de multi-GPU se efectuează prin magistrala PCI-E.

Asus Vega64 Strix top

Pentru conectarea monitoarelor, avem la dispoziție 1x DVI, 2x HDMI si 2x DisplayPort. Putem folosi pana la 6 monitoare simultan, prin tehnologia Eyefinity.

Asus Vega64 Strix interfaces

Partea frontala a PCB este acoperita, in mare parte, de o armura din aluminiu, care contribuie la răcirea memoriilor si împiedică îndoirea plăcii. VRM-ul este format din 11+2 faze, construite din componente de top, pentru stabilitate si fiabilitate.

Asus Vega64 Strix naked

In coltul spate-sus al plăcii, cei pasionați de overclocking au la dispoziție punctele de măsura si control pentru GPU si memorie. Conectarea acestor puncte la un OC Panel asigura monitorizarea parametrilor plăcii, dar si posibilitatea de a modifica, in timp real, frecventele si voltajele aferente.

Pe marginea dorsala, Asus a implementat 2 extensii pentru ventilatoare, care ar avea rolul de a accelera fluxul de aer in carcasa, atunci când placa video se încălzește.

Asus Vega64 Strix rear

Coolerul este compus din 2 radiatoare, legate intre ele prin 5 conducte, care traversează baza si disipa căldura de la GPU.

Asus Vega64 Strix cooler

Pentru VRM, răcirea este integrata in cooler, mărind astfel capacitatea de disipare a căldurii.

 

« Prev
3/16 Next »

Cele mai citite