MSI Aero, Gaming, Sea Hawk, Lightning – cum alegi placa grafica potrivita

 

MSI Gaming

Mai facem un pas in materie de performanță si băgăm puțin mai adânc mâna in buzunar, deoarece am ajuns la seria Gaming, ai cărei membrii oferă capabilități mai avansate față de Aero si Armor.

MSI Gaming set

In primul rând, Gaming beneficiază de un sistem de răcire TwinFrozr VI, total diferit de ARMOR 2x. Coloristica este negru cu roșu, iar capacul este mai elegant, dar si mai agresiv, in sensul bun, desigur. Aici, MSI introduce LED-urile RGB, dispuse pe a doua jumătate a plăcii, controlabile prin aplicația Gaming App. Si logo-ul producătorului, aflat pe partea superioara, face parte din schema RGB, așa ca putem lumina dragonul in ce culoare dorim.

Ventilatoarele sunt TORX 2.0, un pas in plus față de cele de pe Armor, oferind flux de aer cu 22% mai puternic si zgomot mai mic. In plus, folosesc rulmenți cu 2 rânduri de bile, pentru fiabilitate si longevitate. Zero Frozr le tine oprite pana GPU atinge 60C, așa ca plăcile sunt perfect silențioase, in afara sesiunilor de joaca. Din experiență, va spun ca nu veți auzi zgomot dinspre placa grafica MSI Gaming, nici atunci când GPU lucrează la maxim.

TwinFrozr VI este compus dintr-un radiator generos, mai mare si mai gros decât cel de pe Armor si brăzdat de 5 conducte (1x 8mm si 4x 6mm), ceea ce oferă, din start, disipare mai rapida. GPU este răcit de o baza, din cupru nichelat, care transferă căldura către conducte, acestea din urma neavând contact direct cu procesorul grafic.

MSI GTX 1070Ti Gaming cooler

PCB-ul este conceput special pentru seria Gaming si beneficiază de backplate, care contribuie la partea estetica a plăcii, dar si la disiparea căldurii. Placa frontala este si ea prezenta, pentru răcirea memoriilor si VRM-ului. Acesta, din urma, este construit tot din 10 faze, ca si la Armor si beneficiază de componente Military Class 4, pentru stabilitate la overclocking, precum si longevitate in condiții extreme.

MSI susține ca si pasta termica, folosita la seria Gaming, este mai performanta decât cea de pe Armor, astfel ca răcirea GPU este mai buna.

Alimentarea vine de la 2 conectori cu 8 pini, fata de 8+6 la Armor, semn ca plăcile Gaming permit un overclocking mai avansat. In aceeași idee, softul Gaming App oferă un profil, numit OC Mode, care mărește frecventele GPU si memoriei video, oferind un plus de performanta, la un click distanta.

Seria Gaming cuprinde placi grafice bazate pe NVIDIA GTX 1050-1080Ti, AMD neavând reprezentant in aceasta categorie. MSI a împărțit plăcile după frecventa, astfel au rezultat categoriile Gaming si Gaming X, cea din urma fiind mai avansata.

 

Gaming Trio

De curând, MSI a lansat generația Gaming Trio, care vine cu 3 ventilatoare pe cooler, incrementând puterea de răcire. Totuși, numai GTX 1080 Ti se bucura de acest privilegiu. Si aici, exista variantele Gaming si Gaming X, diferențiate de frecvențele de lucru ale GPU.

msi trio set

Cele 2 placi au primit o banda RGB, Mystic Light, pe marginea superioara a backplate-ului, care contribuie major, in bine, la aspectul estetic. LED-urile RGB au ajuns acum in jurul primului si ultimului ventilator, oferind posibilități mai multe de a ‚aprinde’ placa după gust.

Cooler-ul se numește Tri-Frozr si are 3 ventilatoare TORX 2.0, deci flux de aer mai mare. Este compus din 2 radiatoare, legate intre ele prin 6 conducte (2x 8mm si 4x 6mm), care preiau căldura de la baza si o disipa către lamele.

Ventilatoarele pot rula independent unul de celălalt, economisind curent si menținând liniștea. MSI a îmbunătățit lamelele, dându-le o forma sinusoidala, pentru a obține o eficienta mai buna cu 10%.

VRM-ul este răcit direct de cooler-ul mare, printr-o montura speciala, cu care vine in contact direct. In acest fel se obține o temperatura mai mica si o stabilitate mai mare.

MSI 1080Ti Trio cooler

 

 

« Prev
4/7 Next »

Cele mai citite