NVIDIA lanseaza Geforce GTX 560M si Geforce GT 520MX

Unitatea de procesare vizuala GeForce GTX 560M, proaspat lansata in lumea notebook-urilor, reprezinta alternativa ideala pentru sistemele notebook de gaming, datorita performantei fara compromis, oferite la o rezolutie 1080p completa in cele mai noi jocuri DirectX 11. In plus, pentru prima oara, parteneri OEM de top vor putea oferi GPU-urile GeForce GTX destinate segmentului gaming, alaturi de tehnologia NVIDIA Optimus.

''GeForce GTX 560M impreuna cu tehnologia NVIDIA Optimus va permite impatimitilor de jocuri sa obtina 50 de cadre per secunda in jocul Duke Nukem Forever si o autonomie a bateriei de pana la cinci ore atunci cand lucreaza in Microsoft Office,'' a declarat Rene Haas general manager notebook products, NVIDIA. ''Asta simbolizeaza performanta si portabilitatea adevarata.''

Disponibil doar pe GPU-urile NVIDIA, tehnologia NVIDIA Optimus permite utilizatorilor sa beneficieze de o durata de viata extinsa a bateriei prin pornirea sau oprirea automata a GPU-ului, astfel incat acesta functioneaza doar cand este necesar. Acest avantaj oferit de tehnologia NVIDIA Optimus este disponibil in peste 80% din notebook-urile echipate cu GPU-urile din seria GeForce 500M si este folosita de toti integratorii OEM de notebook-uri.

Nvidia GeForce GTX 560M

GPU-urile GeForce GTX 560M fac parte din gama de produse ''DirectX 11 Done Right'' si ofera un spor de performanta-per-watt in comparatie cu seria precedenta, cu cadre mai rapide si un nivel avansat de detalii, pastrand durata de viata a bateriei. Performanta oferita de GPU-urile GeForce permite impatimitilor de jocuri sa se joace la rezolutii 1080p impreuna setul avansat de tehnologii disponibil doar pe GPU-urile GeForce, printre care:

• Tehnologia NVIDIA 3D Vision, tehnologia 3D numarul #1 pentru notebook-uri

• Tehnologia NVIDIA PhysX, pentru procesarea efectelor de fizica in timp real

• Suport pentru arhitectura NVIDIA CUDA, pentru aplicatie cu procesare pe GPU

GPU-urile GTX ofera suport si pentru tehnologia NVIDIA SLI, cea mai scalabila platforma multi-GPU din industrie, capabila sa dubleze performanta in jocuri, fiind in acelasi timp disponibila in setul de driver NVIDIA Verde destinate sistemelor notebook.

Pentru notebook-urile ultraportabile, NVIDIA a anuntat lansarea GPU-ului GeForce GT 520MX din game entry-level a seriei de GPU-uri GeForce GT 500M. GeForce GT 520MX ofera o performanta mai mare, suport extins si un set de caracteristici avansate in comparatie cu solutiile de grafica integrata, oferind in acelasi timp un plus fata de actualul GPU GeForce 520M.

Alienware si Toshiba vor oferi notebook-uri dotate cu GeForce GTX 560M si tehnologia Optimus. ASUS, Clevo, MSI, Medion si altii vor integra unitatea GeForce GTX 560M in notebook-urile lor. ASUS, Samsung si altii vor oferi notebook-uri care vor fi dotate cu cu GeForce GT 520MX.

Cele mai citite