Corsair Carbide 200R Review - Compact, dar Masiv

În interior, Corsair 200R păstrează, în mare parte, costructia solidă şi gradul ridicat de polizare. Din nefericire, aici am descoperit primul şi probabil cel mai serios defect a carcasei. Cuşca pentru drive-uri şi sertarele pentru SSD sunt făcute în totalitate din plastic. Asta nu ar fi o problemă dacă plasticul nu ar părea fragil iar sertarele pentru SSD nu ar fi ridicol de greu de utilizat. M-am chinuit peste 5 minute să introduc un SSD şi apoi încă 10 să îl scot. Cuşca pentru HDD-uri este mai prietenoasă, permiţând montarea şi scoaterea hardurilor cu uşurinţă. Din nefericire, aceasta suferă de o altă problemă, respectiv spaţiul foarte mic dintre lăcaşuri (mai mic de 5 mm). Utilizatorii care vor reuşi să pună câte un hard pe fiecare sertar vor avea probleme serioase cu menţinerea unei temperaturi stabile.

Interesant este că partea superioară dedicată drive-urilor optice (sau a controller-ului pentru ventilator) este în totalitate metalică. Drive-urile sunt [evident] introduse prin faţă, şi au o clemă care se blochează când sunt poziţionate cum trebuie (Hard-urile beneficiază de un sistem similar de prindere).

  Corsair Carbide 200R Hard Cage

Lăcaşurile de expansiune sunt 7 la număr, fiind ţinute în loc de thumb-screws. Folosirea unui thumb-screw este probabil cea mai inteligentă decizie a celor de la Corsair, beneficiind de strângerea fermă a unui şurub şi montarea/demontarea cu uşurinţă a sistemului tool-less.

  Corsair Carbide 200R Expansion Bay 2

Sursa se montează în partea de jos, iar Corsair oferă un spaţiu de peste un deget grosime pentru administrarea cablurilor în spatele plăcii de bază, având fante în dreptul plăcii grafice, sursei şi în de-a lungul plăcii.

  Corsair Carbide 200R Inner

Pentru entuziaşti, Corsair Carbide 200R va fi un mic generator de confuzie. Deşi este compactă, aceasta are destul spaţiu pentru placi video mamut şi este destul de lată pentru a permite şi celui mai gigantic cooler să îşi găsească locul. Problemele apar atunci când intră în ecuaţie sisteme de răcire non-tradiţionale. Carcasa suportă sisteme de răcire prin lichid doar dacă radiatorul nu este de grosime prea mare. Locaşurile aflate în partea superioară sunt mult prea apropiate de placa de bază pentru a susţine un sistem de răcire prin lichid. Singurul loc în care ar putea fi montat unul, este în partea posterioară, în locul ventilatorului pre-instalat. Chiar şi atunci contează placa de bază şi sistemul de răcire utilizat. 

« Prev
3/6 Next »

Cele mai citite