Campionatul Mondial de Sport Electronic gazduit in Romania

Federaţia Internaţională de Sport Electronic (International eSport Federation) a anunţat că desfăşurarea Campionatului Mondial de Sport Electronic va avea loc la Bucureşti, între 31 Octombrie şi 4 Noiembrie 2013 la Sala Polivalentă.

PGL (Liga Gamerilor Profesionişti) s-a străduit în ultimii ani (după ce România a devenit membră a Federaţiei Internaţionale de Sport Electronic în 2009) să pună ţara noastră pe harta internaţională de Sport Electronic. Rezultatele sunt vizibile, echipele româneşti clasificandu-ne an de an între primele trei din lume (la clasamentele pe naţiuni).

Anul acesta, organizarea campionatului mondial de Sport Electronic în România a devenit o realitate, după ce, mai bine de 4 ani, evenimentul a avut loc exclusiv în Coreea de Sud. Competiţia este organizată alături de PGL şi susţinută de Romtelecom (partener principal), Asus, MadCatz, Kingston, Nvidia şi mulţi alţii.

IeSF 2013 "După o serie de discuţii privind posibilitatea de organizare a evenimentului pe alt continent, dar şi gradul de accesibilitate pe care îl presupune o locaţie europeană, am decis ca Bucureştiul să găzduiască Campionatul Mondial de Sport Electronic în 2013. În România ne bucurăm de sprijinul Ligii Gamerilor Profesionişti şi al preşedintelui acesteia, Silviu Stroie, precum şi de sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului, prin persoana domnului Ministru Nicolae Bănicioiu", a declarat Won-Suk Oh, secretar general al Federaţiei Internaţionale de Sport Electronic.

Evenimentul va găzdui 270 de persoane din 46 de ţări. Competiţia masculină are două discipline - League of Legends, cu premii în valoare de $27.000 şi Alliance of Variant Arms (A.V.A.) cu premii însumând $18.000. Competiţia feminină, este împărţită în alte două discipline - StarCraft II şi Tekken Tag Tournament II.

Totodată, în cadrul campionatului va avea loc Adunarea Generală a Federaţiei, unde se va vota aderarea noilor membri, precum şi un congres internaţional la care se vor întâlni cele mai mari companii din industrie, cu prezenţă globală, pentru a discuta despre dezvoltarea actuală şi viitoare a sportului electronic, la nivel mondial.

Evenimentul va avea loc între 31 Octombrie şi 4 Noiembrie la Sala Polivalentă.

Cele mai citite