Asus Echelon review - Audio camuflat

Testare

Am testat ASUS Echelon cu o serie de cantece care ofera un amestec de bas, medii si inalte. Desigur am dedicat o buna parte jocurilor, dat fiind ca Echelon sunt casti de gaming in fond si la urma urmei, dar am vrut sa subliniez si performanta lor inafara domeniului lor normal.

Cum suna Echelon? Avem de-a face cu un sunet lin si destul de cald, cu un bas degajat care are un impact mai mare decat ma asteptam. Mediile sunt prezente, desi sunt usor cviescente, si mai rece decat neutrul. Inaltele sunt ascutite, dar tot suna lin. Pe total sunetul este bine balansat, cu putere audio destul de mare. 

Basul

Basul lui Echelon este destul de sec, desi e totusi placut. E destul de puternic pentru o casca deschisa, desi uneori poate suna inabusit. Basul isi pierde din 'slefuire' cand incearca sa redea frecvente foarte joase, dar sa nu uitam ca avem de-a face cu casti pentru gaming, e totusi de asteptat. 

In mare parte, castile sunt capabile sa redea bine o gama larga de genuri muzicale, avand suficient bas sa iti zguduie timpanele la muzica electronica (ganditi-va la Imagine Dragons - Radioactive), fiind insa potrivite si pentru muzica clasica, unde basul nu acopera restul gamei sonore. Din nefericire tranzitia catre mijlocii e cam sacadata. Ca rezultat, basul suna cam izolat de restul frecventelor.

Medii

Adesea nici castile dedicate audiofililor nu redau corect mediile, ori colorandu-le prea mult, ori uitandu-le cu totul. Echelon are, in schimb, o gama buna de medii, desi nici ele nu sunt prea bine focalizate. Uneori acestea par reci, desi suna in continuare lin. 

Inaltele

Acestea sunt ascutite, desi isi retin claritatea. E putina dispersie la inalte, dar mai putina decat credeam ca o sa fie. Asta face inaltele sa sune fin si in acelasi timp ascutit. Din acest motiv uneori suna cam din topor, dar nu pot cere de la o casca de gaming performante pentru audiofili.

Cu totul, sunetul e mult mai bine echilibrat decat ma asteptam, in pofida unor mici imperfectiuni. 

Gaming

Ah, dar jocurile sunt scena pe care aceste casti pot straluci, si aici performanta lor conteaza cel mai mult. Aici se va vedea in mod evident pentru ce au fost construite castile Echelon. Avand un bas imersiv (desi putin sec) si medii decente, castile redau destul de mult detaliu pentru un gamer competitiv. Inaltele ascutite si mediile reci permit lui Echelon sa prezinte detaliile mai fine (pasi, sarituri, reincarcari) in mod clar, si sa tina basul pe fundal.

Daca folosim castile cu Dolby Digital Home Theater (gratie ASUS Xonar Phoebus) adaugam un strat de adancime miscarii, construind un sound-stage mai larg, care ajuta la imersiune, desi se pierd din nuantele sunetului. Aici amplificarea basului ajuta putin, dar mediile isi vor pierde totusi din impactul necesar pentru a fi clar definite.

Microfon

Microfonul este destul de bun, dar in pofida mecanismului de reducere a zgomotului de fundal, tot inregistreaza pacaitul tastaturii mecanice in timpul jocului. Bratul microfonului, retractabil si ajustabil ca cele de la SteelSeries, permit gasirea distantei optime de la microfon la gura, pentru a evita distorsiunea sau volumul prea scazut.

« Prev
5/6 Next »

Cele mai citite