LG Nexus 5 review - Primul dependent de KitKat

 

Interfata si trasaturi

Google Nexus 5 este primul telefon de pe piata care ruleaza pe noul Android 4.4 KitKat. La prima vedere acest OS nu pare prea diferit fata de 4.3 JellyBean, doar ca este un pic mai rapid datorita unor noi optimizari.

KitKat are integrat si un nou Immersive Mode, care va ascunde automat orice alta aplicatie cu exceptia la ceea ce este considerat important. Hangouts a fost la randul sau modificat, iar acum toate mesajele SMS si MMS sunt adunate in acelasi loc, alaturi de conversatii si clipuri video. In acelasi timp este introdus si noul launcher marca Nexus 5, unde toate bunatatile specifice Google sunt adaugate telefonului. Astfel, daca spui "Ok, Google" poti incepe un voice search, trimite un mesaj, sa primesti instructiuni prin GPS, sau chiar sa dai drumul la muzica.

Vorbind de conectivitate, telefonul beneficiaza de Wi-Fi Dual-Band (2.4/5 GHz), Near Field Communication (NFC), Bluetooth 4.0, si 4G LTE. Nexus 5 mai si utilizeaza asa zisul Qualcomm QFE1100, o componenta importanta a front-end-ului Qualcomm RF360, care este o solutie la nivel de sistem ce permite OEM-urilor sa implementeze un design 4G LTE unitar. Prin intermediul QFE1100 ruleaza si tehnologia de tracking pentru device-urile 3G / 4G. Evident, exista si cateva bonusuri la performanta, incluzand o reducere de aproximativ 30% a temperaturii maxime pe care o atinge telefonul si un consum al bateriei scazut cu pana la 20%, permitand producatorului sa lucreze la un form-factor mai subtire cu o baterie la fel de durabila.

 

« Prev
3/8 Next »

Cele mai citite