Intel Core i7-6700K review - Skylake domina

 

Temperatura

Un alt punct de interes este temperatura noii generatii Intel Core. Deoarece procesorul nu este sudat de IHS, trebuie sa ne bazam pe TIM (pasta termica interna), la fel ca la Haswell si Broadwell. Skylake are un TDP (91W), mai mare decat Haswell (88W) si Broadwell (66W). Daca Intel a fi inlocuit si TIM, in interiorul procesorului, cu o varianta mai puternica, atunci ne putem astepta la niste rezultate bune.

Eu folosesc un sistem de racire cu lichid, construit de mine, iar mai jos aveti rezultatele.

Intel i7 6700K Temp

Skylake are cea mai scazuta temperatura cu setarile stock si acestea sunt vesti extraordinare. Dupa overclocking ruleaza cu 3 grade mai rece decat 4790K, la care am schimbat pasta termica interna (TIM), deci probabil in realitate diferenta de temperatura ar fi de cel putin inca 8C.

 

Consum

Consumul unui Intel Core din a 6-a generatie este un aspect relativ important, atunci cand alegi procesorul. Hai sa vedem cum i7-6700K se descurca in acest departament.

Intel i7 6700K Power

Intel i7-6700K are un consum excelent fata de i7-4790K. De fapt se aseamana cu Broadwell, care are insa frecventa si TDP mai mici. Skylake este cu 23% mai eficient decat Haswell.

 

« Prev
6/7 Next »

Cele mai citite