The Banner Saga review – o iarnă lipsită de soare

  • Published in Review RPG

 

Scenariul 

În ciuda frumuseții sale, The Banner Saga pune în scenă un peisaj rece, aspru și neiertător, în care moartea este cea mai comună concluzie. Este un exercițiue de a fi lider în vremuri dificile, când chiar și cea mai corectă decizie ar putea fi o greșeală. 

Cât de grele sunt vremurile! Jocul începe cu tin preluând rolul important de a livra un mesaj, moment în care umbra pierii devine tot mai extinsă, până când ajunge să fie evidentă. Omenirea more. Soarele a dispărut, iar zeii sunt morți. Tu și oamenii care te urmează sunteți singurii care încă se zbat pentru supraviețuire, în acest peisaj mizer. 

Acestea fiind spuse, dialogul este mai degrabă schizofrenic. Uneori este atât de serios încât devine amuzant, alteori poți observa doze de umor în ultimele cuvinte ale unui prieten pe moarte.

  The Banner Saga - Dialogue

Misiunea se desfășoară din diverse puncte de vedere, în diferite colțuri ale lumii. Astfel, poți avea acces la o privire de ansamblu asupra poveștii. 

Pe măsură ce înaintezi prin zăpadă, prin orașe și câmpuri goale, vei fi atras în situații care cer acțiune, fie că va trebui să asculți cum un bețiv susșine că dușmanii sunt pe urmele voastre, să-ți împarți forțele și-așa limitate, sau să judeci omorârea unei femei. 

The Banner Saga te face să crezi că iei deciziile cele mai bune, doar ca să afli, ulterior, că acțiunile tale au avut, de fapt, consecințe negative. Este o miză foarte mare în spatele fiecărei decizii, fără un răspuns corect, chiar dacă uneori unele soluții sunt evidente. 

Tocmai de aceea oferă această atmosferă rece. Nu este sadic, în modul clasic. În cea mai mare parte, face jocul morții și al vieții mult mai aleatoriu decât ar trebui să fie. Ai grijă la greșeli, însă – în Banner Saga câștigi sau mori, însă cel mai probabil mori.

 

« Prev
3/5 Next »

Cele mai citite