Casti gaming ASUS Strix Pro review - O bufnita masiva

Impresii

Strix este o pereche ciudata de casti. Sunt extrem multe chestii unice la ele, dar sunetul este probabil cel mai evident. Nu cred ca am auzit o pereche de casti sa sune la fel, si nu sunt sigur daca asta este neaparat un lucru bun sau nu. In timp ce bassul este decent, mediile sunt un pic retrase si reci, iar apoi ai treble, care este extins, aprins si cu o gramada de sparkle. Casca pare a urma o semnatura sculptata in forma de U, treble-ul fiind cel mai pronuntat.

Totusi, daca se pare ca pregatesc un piron mare pentru inima Strix-ului, sa stii ca are si multe parti interesante. Prima oara cand le pui pe urechi si asculti ceva, orice, ai senzatia ca esti intr-o perstera. Strix prezinta o separare instrumentala extrem de impresionanta, si este probabil una dintre cele mai eficiente casti de gaming cand vine vorba de pozitionare, directie si distanta.

Bass

Bassul are un impact destul de placut in spate, este extrem de controlat si rapid. Totusi, frecventele mai joase nu-s carate cum trebuie, exact tipul acela de bas care zguduie intreaga camera nu are prezenta necesara.

Medii

Mediile par a fi oarecum retrase. SUnt extrem de detaliate, dar din nefericire, un pic cam uscate. Literalmente au potentialul sa ia din caldura unei melodii, mai ales daca acea melodie este calda.

Treble

Treble este foart extins, si are o gramada de sparkle dupa el. Asta inseamna extrem de multa claritate si detaliu, dar in acelasi timp, sunetul poate deveni obositor dupa un timp. Daca asculti muzica sau te joci orice altceva in afara de un shooter, anumite sunete sunt exceptional de ascutite, iar dupa numai cateva minute, devin clar neplacute.

Soundstage

Cupele astea creaza senzatia ca ai fi fix in mijlocul unei pesteri. Strix beneficiaza de un sound-stage foarte extins si adanc, ceea ce inseamna lucruri bune pentru sunetul pozitional, chiar si atunci cand virtualizarea surround nu e folosita.

Gaming

Am ajuns la partea importanta. Pot spune ca sunetul in gaming este asa si asa. Stiu, e cam ambiguu, asa ca ar trebui sa explic mai bine. Desigur, castile aduc un avantaj competitiv extrem de mare, mai ales acolo unde sunetul conteaza, in jocuri precum Counter Strike: GO sau Battlefield 4, dar nu ofera aproape nici un fel de beneficiu pentru jocuri de genul Watch_Dogs, sau Wolf Among Us (de fapt aici cam dau peste cap dialogul).

Ce este interesant, este ca desi basul nu este la fel de accentuat precum este la alte perechi de casti de "gaming", exploziile si armele au lovitura potrivita. In timp ce majoritatea producatorilor dedicati ar sublinia extrem de mult bass-ul, pentru un feedback ridicol, ASUS foloseste o alta abordare, si creeaza o pereche de casti foarte detaliata, dedicata unei audiente si unor titluri specifice.

Microfon

Microfonul detasabil este o aditie decenta, si reuseste sa capteze vocea la aproape un ton natural. Exista un pic de distorsiune, ascutindu-mi vocea un pic (la fel ca Vulcan), si mai prinde ceva sunet inconjurator. In mare, as zice ca microfonul este undeva intre cel de la SteelSeries 9H si HyperX Cloud.

ASUS Strix - Microphone

Folosind optiunea de "Environmental Noise Cancellation," vocea devine mai ascutita, dar zgomotul de fundal este aproape inexistent. In mod intentionat am apasat ca maniacul pe tastatura mecanica, dar microfonul de pe controller a reusit sa izoleze o buna parte din zgomot.

« Prev
5/6 Next »

Cele mai citite