ASUS RoG Swift PG278Q G-Sync monitor review - Primul monitor RoG

Testare

Initial nu am folosit nici o unelta de calibrare, odata ce majoritatea utilizatorilor nu le-ar avea la dispozitie. Am scos monitorul din cutie si pregatit testele necalibrate. Apoi, l-am calibrat si testat din nou.

Am conectat PG278Q la un singur PC ce folosea o placa video NVidia GTX780Ti. Nu am avut nici o problema cu instalarea monitorului, odata ce a trebuit doar sa atasez DisplayPort-ul. Primul lucru care l-am facut apoi, a fost sa pornesc driver-ul si sa verific tabul G-Sync. Era activ din momentul instalarii, iar LED-ul rosu de la baza indica asta.

Am testat monitorul folosind driver-ul NVidia 340.3 BETA.

Am fost interesat de stuttering sau tearing, daca asa ceva mai e vizibil la un refresh-rate de peste de 60Hz cu G-Sync activ. Asa ca am dat drumul la Steam (apoi Origin), unde am pregatit jocurile de mai jos pentru testare. Intai la High, apoi la Medium pentru ceva mai multe frame-uri.

Tomb Raider
Metro: Last Light
Crysis 3
Witcher 2: Assassins of Kings
Battlefield 4

Chiar si cu un GTX780Ti, sa obtin peste 100 de cadre consistent la rezolutia 2560x1440 este o adevarata provocare. Deseori, fps-ul oscila masiv. Bine, asta a fost in favorea mea, fiindca trecerea de la 130 de cadre la 55 ar cauza tearing in cele mai multe cazuri, iar exact asta este ce G-Sync ar trebui sa remedieze.

Calitatea imaginii

Experienta mea cu testarea monitoarelor este oarecum limitata, dar la metodologie am folosit I1 Display Pro cu X-Rite i1 Pro, si le-am utilizat alaturi de SpectraCal CalMan 5.201, pentru niste rezultate consistente legate de calitatea imaginii.

ASUS GamePlus

PG278Q vine cu feature-ul ASUS GamePlus, care adauga un crosshair in centrul monitorului, sau un timer pe margine pentru RTS-uri.

Din nefericire, ambele optiuni nu poti fi active simultan. Sunt mai multe tipuri de crosshair, iar timer-ul poate fi pozitionat jos, mijloc sau in coltul de sus al ecranului, cu o durata de 30, 40, 50, 60, or 90 minutes.

ASUS Light-In-Motion

Monitorul vine cu un inel la baza, ce radiaza o lumina rosie puternica. Asta este o parte din ceea ce ASUS numeste Light-In-Motion, un indicator care spune cand G-Sync este activ. Desigur, il poti opri din OSD, dar parca ar lua un pic din aspectul monitorului.

« Prev
3/5 Next »

Cele mai citite