AMD a anunțat astăzi noua gamă de APU-uri A-Series

AMD a anunțat astăzi noua gamă de APU-uri A-Series de înaltă performanță, dezvoltate pe o arhitectură System-on-Chip (SoC). Cunoscută anterior sub numele de cod “Carizzo”, a 6-a generație de procesoare AMD profită de experiența versiunilor anterioare și oferă performanțe noi, remarcându-se astfel prin versatilitatea oferită și fiind concepute pentru a excela într-o gamă variată de aplicații online.

Primul APU SoC marchează premiera mai multor tehnologii: Primul processor de notebook cu suport pentru decodare hardware High Efficiency Video Coding (HEVC), prima arhitectură Heterogeneous Systems (HSA) 1.0 și primul APU compatibil ARM® TrustZone® capabil de performanțe ridicate. Noul processor folosește 12 nuclee de calcul – 4 CPU + 8 GPU – bazându-se pe tehnologia nucleelor “Excavator” și de premiata arhitectură Graphics Core Next (GCN). Rezultatul este pe măsură, deoarece vorbim de un procesor ce dublează durata de viață a bateriei, oferă performanțe de gaming de două ori mai mari, experiențe de procesare inovatoare prin HSA și compatibilitate Windows 10, respectiv DirectX 12.

AMD APU 6th gen Carizo

“Notebook-ul rămâne soluția ideală pentru oamenii ce caută versatilitate fiind singurul dispozitiv ce excelează în toate, iar astăzi, putem oferi experiențe premium la un preț accesibil celor ce caută performanța în mediul online, prin streaming, gaming sau content management.”, a afirmat Matt Skynner, VP corporate și manager general, produse AMD.

A 6-a generație de procesoare AMD A-Series aduce tehnologiile HEVC/H.256 pentru prima oară pe notebook-uri, oferind consumatorilor o experiență de streaming mult superioară tradiționalelor platforme H.264. Experimentați o rezoluție video Ultra HD cu ajutorul tehnologiei AMD Perfect Picture. Beneficiați de o durată de viață a bateriei de două ori mai mare folosind tehnologia energy –efficient playback integrată. Conversie media de 5 ori mai rapidă datorită noilor performanțe ale APU-urilor.

Noua generație de procesoare AMD A-Series dispune de grafică integrată, punând în valoare arhitectura AMD Radeon Graphics Core Next (GCN) pentru a livra până la de două ori mai multă performanță în comparație cu produsele concurente. Intrați in lumea jocurilor pe laptop cu o experiență HD completă, în cele mai populare titluri de jocuri cum ar fi DoTA 2, League of Legends, și Counter Strike: Global Offensive, dar și multe altele. Jucați ore întregi cele mai noi tilturi eSports, fără a vă conecta la rețeaua de curent, cu aproximativ de două ori mai multa autonomie a bateriei în comparație cu seria precedentă. Beneficiați de tehnologia AMD Dual Graphics combinând cea de a șasea generație de procesoare AMD pentru notebook-uri cu plăci grafice din seria AMD Radeon™ R7 Mobile graphics pentru a crește numărul de cadre pe secundă cu până la 42 de procente. Bucurați-vă de gaming fără efecte de stutter si tear cu tehnologia AMD FreeSync.

Laptopurile echipate cu noua generație de procesoare AMD A-Series vor fi disponibile din partea celor mai importanți integratori începând cu luna Iunie.

Cele mai citite