be quiet! Silent Base 800 window review - Liniste clara

La prima vedere

Silent Base 800 a sosit intr-o cutie neagra cu accente portocalii si o imagine frumos editata a produslui din interior. Compania ofera carcasa in trei culori: negru cu portocaliu, negru si argintiu, sau negru simplu. Noi am primit versiunea cu accente portocalii si un finisaj negru mat. Numai in aspect, modelul este interesant fara sa fie obositor.

In interior, mai primesti o multime de accesorii, inclusiv: un manual color, 8x suruburi 6-32 cu cap rotund, 28x M3 suruburi pentru HDD, 16x M3-cap plat, 4x 6-32 cap-plat, 6x M3 cap rotund, 4x 6-32 cap hexagonal, doua stand-offuri pentru placa de baza, si o punga plina de sine din cauciuc pentru drive-uri mecanice, 2x legaturi de cablu, 2x legaturi scurte, si 1x suport pentru legaturi de cablu. S-ar putea sa ai ceva probleme diferentiind suruburile intre ele fiindca nu exista nici un fel eticheta sa explice care-i care, iar manualul nu este prea folositor din punctul asta de vedere.

Carcasa

Fata de Fractal Design cu Define R5, care arata ca o caramida neagra cu ventilatie in toate locurile potrivite – be quiet! ofera ceva un pic mai diferit. Designul carcasei are cateva unghiuri ascutite si accente de culoare – desi nu extraordinar multe. Este inca minimalista, doar ca are o constructie un pic mai polizata.

be quiet Silent Base 800 Open Panel

Panoul frontal este impartit in doua: partea superioara care se deschide si ofera acces la sertarele de 5.25” si partea anterioara unde dai peste un filtru de praf acoperind doua ventilatoare Silent Wings. Din nefericire, nu exista un fan-controller inclus in pachet.

Pe latura superioara se afla interfata I/O compusa dinun mic LED catre margine ce joaca si rol de buton pentru reset, un buton supra-dimensionat de Power cu un contur LED portocaliu si 2x USB 3.0 si 2x USB 2.0, plus port-urile de 3.5mm pentru microfon / casti. In cele din urma catre partea anterioara sunt cateva fante dedicate circulatiei aerului.

be quiet Silent Base 800 Front IO

Construit din plastic, panoul superior este atasat cadrului metalic, si trebuie dat la o parte daca vrei sa instalezi un cooler pe lichid deasupra placii de baza.

Ambele panouri laterale au ceva de oferit. Cel drept, are un mic spatiu dedicat pentru ventilator, acoperit de spuma izolatoare fonic si un panou din plastic.

be quiet Silent Base 800 Right side

Pe de alta parte, latura stanga este cea care a fost schimbat dramatic fata de modelul original Silent Base 800, primind o fereastra laterala dublu-polizata din policarbonat pentru o vizualizare a componentelor interne. Policarbonatul folosit, ar trebui sa izoleze fonic, dar mai beneficiaza si de rezistenta la zgariat si impact. Pentru a impiedica vibratii din partea componentelor interne sa fie transmise catre fereastra, be quiet! a detasat-o printr-un insert din cauciuc, aceeasi culoare portocalie ca accentele.

be quiet Silent Base 800 Left Side

Latura posterioara este relativ standard: un decupaj din plastic la baza pentru sursa, sloturi de expansiune pentru placa de baza deasupra, doua fante circulare pentru racirea prin lichid si un ventilator de 120mm. Uitandu-ne pe aceasta latura, putem vedea clar de ce carcasa are dimensiunile exagerate – cadrul din otel este pozitionat intre doua elemente din plastic.

be quiet Silent Base 800 Rear

In cele din urma ramane latura ventrala. Daca baza este o aditie din plastic, nu ai sa gasesti vreun grilaj sau filtre de praf. In schimb toata circulatia aerului este redirectionata catre latura posterioara, unde un filtru de praf sta chiar sub spatiul dedicat sursei.

« Prev
2/6 Next »

Cele mai citite