be quiet! Silent Base 800 window review - Liniste clara

O privire mai atenta

Daca te uiti la Silent Base 800, probabil ai zice ca este o carcasa eATX sau ceva mai mare. Dimensiuni de peste 500mm inaltime sunt datorate celor doua aditii din plastic - care adauga in jur de 180mm la inaltime.

Interior

Panourile laterale sunt acoperite intr-un material de izolare fonica (pe partea dreapta este un spatiu dedicat unui ventilator aditional) – desi aceasta spuma este diferita fata de cea folosita de Fractal Design sau SilverStone. 

be quiet Silent Base 800 Side Panel

Structura interna este relativ standard. 4 spatii dedicate din cauciuc de culoare portocalie inconjoara tava pentru placa de baza. Vorbind de MOBO, aceasta este tinuta-n loc prin inseturi metalice si nu distantiere. Asta s-ar putea fie problematic, deoarece toeretic, riscul unui scurtcircuit este mai ridicat.

be quiet Silent Base 800 Inner side

Odata ce cadrul este caracteristic unui mid-tower, sunt doar 7 expansion-slots, si un slot pentru sursa la baza. Intorcand carcasa invers, poti observa aproximativ 22mm pentru aranjarea cablurilor care ar fi destul in majoritatea cazurilor – desi materialul de izolare fonica plus extensiile pentru ventilator ar mai manca ceva spatiu.

be quiet Silent Base 800 Cable Management

Pe partea anterioara a tavii de placa de baza, be quiet! a inclus 2x tavite de 2.5”. Fiecare este tinut in loc de un thumbscrew.

be quiet Silent Base 800 SSD side

Instalare

In ceea ce priveste spatiul pentru componente, carcasa permite instalarea unui cooler pe aer de 170mm inaltime sau un heatsink pe lichid de 280mm (pe partea superioara). Pentru placa grafica, poti folosi una de maxim 290mm in lungime (sau 400 daca scoti custile pentru hard). Sursa este montata la baza, si ai destul spatiu pentru standardul ATX (pana la 290mm lungime).

be quiet Silent Base 800 Installed

Pentru instalare, am folosit o placa de baza ATX, un procesor Intel I5 si sistemul de racire Fractal Design Kelvin S24 cu radiator de 240mm. Apoi am adaugat o placa-video Sapphire GTX 280X – poate nu cea mai puternica, dar cu siguranta una de dimensiuni exagerate.

Pentru stocare am folosit un SSD atasat de tava placii de baza si un HDD in lacasul dedicat.

be quiet Silent Base 800 Mechanical drive

Spatiul destul de generos pentru organizare mi-a permis sa ascund excesul de cabluri cu usurinta, iar lacasurile din jurul placii de baza mi-au oferit accesul la aproape fiecare port necesar.

be quiet Silent Base 800 SSD installed

In cele din urma, pentru instalarea sistemului de racire pe lichid a trebuit sa detasez elementul superior de plastic ca sa il pot atasa de cadrul din otel. Asta a fost un pic mai dificil, deoarece partea de plastic nu e prinsa in suruburi, dar tinuta in bolturi din plastic. Evident, trebuie intai sa elimini partea frontala ca sa ai acces la elementele superioare si anterioare.

« Prev
3/6 Next »

Cele mai citite