SimCity Review - Două luni după lansare

 SimCity m-a enervat la culme. Nu din cauza că este un joc prost, ci pentru că este indecis, incapabil să meargă pe traiectoria dorită. Faţă de ultimul SimCity, cel de acum 10 ani, acesta are oraşe aproape miniaturizate, nu are posibilitatea de a adăuga Sims în joc, nu permite modelarea terenului, străzile sunt mult mai limitate în construcţie, şi multe, multe alte minusuri. Singurul upgrade este cel grafic.

SimCity - New Londo

Dar o nouă iterare, chiar şi una seacă este ceva bun, nu? EA cu siguranţă are vreo 30 de DLC-uri pregătite ca jocul să rămână interesant pentru încă vreo 4 ani. Din nefericire, nu pot vedea cum un începător ar fi atras de SimCity, fiindcă modul în care clădirile progresează, necesită un clarviziune pentru a şti cât spaţiu au nevoie. Într-un fel SimCity este dedicat pentru cei care au pierdut sute de ore cu iteraţiile precedente, sau care se uită la oraşul lor de parcă ar fi o casa de chibrituri, un proiect care trebuie îmbunătăţit şi finisat încontinuu, unde o singură greşeală poate duce la o grămadă de chibrituri împrăştiate.

Nu pot recomanda jocul, nici acum. Au trecut două luni de la lansare, EA a vândut mai bine de 1.6 milioane de copii, dar starea în care se află este pasabilă, nimic mai mult. Am înţeles că patch-ul 3.0 va rezolva câteva bug-uri cauzate de poluarea aeriană şi problema cu traficul, dar celelalte mii de probleme vor rămâne. Este păcat fiindcă se vede că Maxis au încercat, doar că efortul lor pare să fi fost îngreunat de decizii stupide, dorinţa de a implementa DRM totdeauna online şi a porni dezbateri despre ce înseamnă MMO [din nou].

Pro

Contra

- Grafica impresionanta;

- Componenta adictiva;

- DRM totdeauna online;

- Jocuri aproape imposibile de gasit in multiplayer;

- O multime de bug-uri;

- Decizii de design date peste cap;

- Sec, lipsit de nou continut in comparatie cu fostul joc;

- Inca defect, doua luni de la lansare;

Evaluare

                    Techzone.ro

6.0 / 10

Prezentare

8.0 

Sunet

7.0 

Grafica

8.0 

Gameplay

5.0 

Storyline

N/A 

Raport Calitate / Preţ

6.0

« Prev
4/4 Next

Cele mai citite