ASUS GX1000 mouse review - Ochii vulturului de aluminiu

La prima vedere

GX1000 nu vine in cine stie ce monstruozitate de pachet, ci mai degraba intr-o cutiuta finuta si subitre. In interior, dai peste un pachet cu 5 greutati de 5 grame, si desigur, materialul obligatoriu de citit. GX1000 este un rozator de talie medie, acoperit in aluminiu finisat si brodat cu LED-uri multicolore.

  ASUS GX 1000 - Front side

Odata conectat la PC, rotita de scroll alaturi de doua spot-uri din spate se aprind instant. Chiar si fara nici un fel de soft instalat, poti selecta mai multe colori precum verde, portocaliu sau rosu.

Asus GX 1000 - Back side

Baza

ASUS Eagle-Eye GX1000 foloseste o baza din plastic cu 5 pad-uri PTFE medii. Am testat mouse-ul pe un Tt eSports Pyrrhus, un SteelSeries QCK Heavy, un CM Storm Speed RX, un Roccat Taito, si un pad generic de "gaming."

ASUS GX 1000 - Underside

Cu toate cele cinci greutati adaugate, mouse-ul atinge 170g, si destul de ciudat, nu se agata nici pe suprafate mai rugoase precum SS QCK Heavy. Pe Speed RX sau Tt eSports Pyrrhus, mouse-ul se comporta de parca nu ar avea greutate, alunecand de la un colt la altul cu usurinta.

Tracking-ul este destul de decent pe toate suprafetele, Avago ADNS 9800 fiind tipul de senzor care nu se da peste cap daca suprafata nu este destul de fina (sau este prea fina).

Laterale

Mi-a luat ceva timp sa ma obisnuiesc cu mouse-ul, ergonomia fiind un amestec intre claw si finger-tip, cu trei butoane pozitionate pe partea stanga la distanta potrivita pentru un grip fingertip. Cele 2 butoane laterale sunt pre-configurate pentru backward si forward, in timp ce al treilea nu are o functie.

ASUS GX 1000 - Left side

Pe partea dreapta, nu sunt nici un fel de butoane, ceea ce inseamna ca chiar daca design-ul este simetric, mouse-ul nu este neaparat ambidextru.

ASUS GX 1000 - Right side

Ergonomie

Am avut multe probleme cu design-ul lui GX1000. Desigur, soarecul arata fenomenal, asta este clar, dar esteticul placut nu inseamna ca e comfortabil. Nici nu stiu ce anume ma deranjeaza, poate ca este forma de clepsidra, poate este spatele plin de unghiuri ascutite. Orice ar fi, nu este dureros, sau exceptional de neplacut. Nu, este doar deranjant un pic, destul cat sa faca intreaga experienta extrem de frustranta, poate chiar mai mult decat daca plasticul mi-ar fi sapat in mana.

Chiar si atunci cand m-am obisnuit, cateva saptamani mai tarziu, GX1000 tot nu este o extensie a mainiii. In timp ce Tt eSports Volos ar putea fi numit cel mai reusit maus palm-grip, iar SteelSeries Sensei Raw este rozatorul ambidextru pentru orice mana, nu pot spune ca GX1000 este dedicat pentru orice tip de utilizator. Cel mai probabil ca un fingertip grip ar putea fi multumit cu forma sa, dar nu este perfect nici pentru el. Ar fi putut fi, dar marginile in jurul celor doua spot-uri luminate fac toata experienta relativ neplacuta.

ASUS GX 1000 - Weights

Greutatea din spate maus este deste interesenta, desi cele cinci greutati aditionale sunt concentrate intr-un singur loc, ceea ce inseamna ca nu se simte neaparat echilibrat. In starea sa naturala are 141 de grame, si 170 de grame cu ele adaugate.

Cablu

GX1000 este un mouse wired, folosind un cablu de 1.7metri lungime impletit in nylon, care se termina intr-un conector USB placat cu aur.

« Prev
2/7 Next »

Cele mai citite