ASUS Strix Tactic Pro review - O tastatura mecanica robusta

La Prima vedere

Sunt doua modalitati in care poti impacheta o tastatura mecanica. Varianta ieftina, unde o pui intr-o punga de plastic si o bagi intr-o cutie, sau ii iei in considerare sensibilitatile sale mecanice, si au mai adaugat cateva accesorii sa faca afacerea mai interesanta. Strix Tactic Pro este in cea de-a doua categorie, adaugand un key-cap puller din plastic si 3-taste portocalii aditionale.

Tastatura foloseste switch-uri Cherry-Mx, in cele 4 variante standard: MX-Black, MX-Red, MX-Brown si MX-Blue.

ASUS Strix Tactic Pro Switches

Pentru recenzie, eu am modelul MX-Brown, iar dupa o saptamana de utilizare, pot spune ca Strix Tactic Pro are acelasi feedback ca Logitech G910 sau CoolerMaster QuickFire Pro. Este o singura diferenta clara, si aceea e ca ASUS a decis sa utilizeze o alta baza din otel, ceea ce inseamna ca se aud mai tare atunci cand atingi placa metalica.

Keycaps

ASUS a decis sa foloseasca key-caps inscriptionate cu laser. Plasticul pare a fi de calitate, desi pare a fi un pic mai rigid decat standardul PBS de calitate.

ASUS Strix Tactic Pro Keycaps

Layout

Tastatura vine cu un layout ANSI standard cu doua randuri de taste Macro. Daca decizi sa cumperi sau sa iti construiesti propriul set de taste, ar trebui sa poti inlocui fiecare cheie cu usurinta.

Constructia

Este evident ca ASUS a decis sa foloseasca un design solid si in acelasi tiump polizat estetic. Partea mecanica este plasata intr-un plastic foarte gros. Asa cum te-ai astepta, are cateva ramuri ascutite, cateva luminite adaugate, mai exact logo-ul Strix. Avand aproximativ 1.56kg, Strix Tactic Pro este un pic mai grea (si mai masiva) decat modele similare.

Multimedia si iluminare

Pare ca Tactic Pro a invatat vreo cateva lucruri de la Logitech si Corsair, si a adaugat controale dedicate pentru media, mai exact rotita de scroll si butoanele specifice pentru Play / Pause / Mute / Forward / Rewind, pozitionate deasupra Numpad-ului.

Iluminarea este aproximativ rudimentara, si nu poate fi controlata prin soft. Ai 4-stagii de iluminare si doua moduri: Breathing si Steady.

Wrist Rest

Sau lipsa acestuia. Strix nu are un wrist-rest si probabil asta este cea mai mare problema care o am cu ea. Vedeti voi, conform design-ului, Tactic Pro este inalta, ceea ce inseamna ca mainile tale sunt inclinate-n sus, odihnindu-se pe birou. La inceput, nu e nici o problema, dar dupa vreo 3 ore in fata PC-ului, incheieturile incep sa doara.

Aici un wrist-rest ar fi imbunatatit situatia considerabil, si cred, datorita formei sale, ca ar trebui sa fi fost inclus in pachet.

Partea anterioara

Strix este inclinat de la inceput. Sta atat de bine pe birou incat ar putea invata vreo cateva lucruri si pe mouse-padul Strix Glide speed.

ASUS Strix Tactic Pro Underside

Doua picioruse cauciucate sunt pozitionate in capat, si daca le ridici, vei observa ca folosesc un alt fel de cauciuc, unul care nu este la fel de aderent.

Conectivitate

Cablul de 1.8 metri lungime invelit in nylon, se incheie intr-un singur plug USB. Asta e partial din cauza ca tastatura nu are un hub Audio sau USB.

« Prev
2/6 Next »

Cele mai citite