FSP EP-1000 review - De ce ai avea nevoie de un UPS?

La prima vedere

Nu te astepta la un pachet special cand vine vorba de UPS. De exemplu, EP-1000 vine cu o mana de cabluri, care includ: alimentare, USB, si serial-COM. USB-ul este folosit pentru a te conecta la PC, iar alaturi de soft (care este inclus pe CD sau valabil la download) poti monitoriza si administra UPS-ul, chiar si prin LAN sau internet.

FSP UPS EP 1000 Accessories

Cat despre UPS, acesta nu pare a fi foarte diferite de alte modele din aceeasi categorie. Nu utilizeaza un display, in locul sau FSP a decis sa foloseasca un sistem de 3-LED-uri: rosu, galben si verde, fiecare indicand statusul sursei. Deasupra lor, este butonul de Power.

FSP UPS EP 1000 Front

Odata intors avem acces la optiunile de conectivitate. EP-1000 vine cu 2 socket-uri IE-C320 si 2 conectoare tip Shuko. Deasupra lor se afla un port-serial RS-232 (un conector cam rar la placile de baza moderne), iar alaturi de el, un socket USB. In cele din urma, ai 2 socket-uri RJ45 ethernet si o siguranta automatica de 10A.

FSP UPS EP 1000 Backside

EP-1000 este un UPS line-interactive, echipat cu un AVR (regulator automat de voltaj), care este un regulator intern care ar trebui sa ofere un voltaj stabil de la priza, fara sa treaca pe acumulatori.

Baterie

Un UPS ar trebui sa ofere doua lucruri: protectie pentru supra-incarcare si back-up prin baterie. Cand priza ofera tot ce-i necesar, sursa nu trebuie decat sa protejeze impotriva supra-voltajului care vine pe fir, iar in functie de model, poate si un mic reglaj al voltajului. Odata ce a cazut curentul totusi, aceasta ar trebui sa treaca pe alimentarea alternativa, de obicei in forma unei baterii SLA (acumulator plumb-acid izolat), similar cu bateria de masina, dar care foloseste electroliti pe gel in loc de acid sulfuric lichid.

FSP UPS EP 1000 Side

FSP Line-Interactive EP-1000 are o capacitate de 1000VA sau 600Watt. VA se refera la ratingul aparent pe curent alternativ masurat in Volt Amper, in timp ce Watt este DC sau rating actual. Pentru majoritatea bateriei, valoarea in Watt este de obicei mai mica - aproximativ 60% a valorii VA, ceea ce este clar evidentiat de EP-1000.

Capacitatea este oferite de 2-baterii Shimastu NP7-2, produsa de producatorul chinez Shimastu Electronic Technology, avand o capacitate de 7Ah si un voltaj de operare de 12V. Pentru a inlocui acumulatorii, ar trebui sa demontezi sursa, lucru care nu este neaparat o idee buna; pana la urma poti fi electrocutat daca nu esti atent.

« Prev
2/4 Next »

Cele mai citite